واحد مرکزی خبر/ رئیس مجلس شورای اسلامی درنامه ای خطاب به تئوبن گوریراب (Theo Ben - Gurirab) رئیس اتحادیه بین المجالس جهانی (I.P.U) خواستار تشکیل یک گروه حقیقت یاب بی طرف از جانب این اتحادیه به منظور بررسی شرایط حاد انسانی به ویژه در بحرین شد.
علی لاریجانی در ابتدای پیام خود با تقدیر از اتحادیه بین المجالس بخاطر تصویب اجماعی پیشنهاد گروه پارلمانی جمهوری اسلامی در اجلاس فروردین مجمع جهانی این اتحادیه در پاناماسیتی درباره تقویت اصلاحات دموکراتیک در دموکراسی های نوظهور در خاورمیانه و شمال آفریقا، چنین گفته است: نهضت های آرام مردمی فراگیر در منطقه شمال آفریقا و خاورمیانه در واکنش به نیم قرن دیکتاتوری حاکم در این مناطق پدید آمدند و امواج بیداری ناشی از این نهضت ها که در حال حاضر منطقه را دربرگرفته، نیاز به حمایت گسترده بین المللی دارد. وی در ادامه گفته است: در این جهت توسل به هرگونه سیاست سرکوب علیه تظاهرات مدنی و شهروندانی که خواستار احیای حق مسلم تعیین سرنوشت خود و برقراری حکومت های دموکراتیک مورد نظر خودشان هستند باید بلافاصله متوقف شود. در این شرایط ملتهب از جامعه بین الملل انتظار می رود به اقدامات عملی تری در حمایت از دموکراسی های نوظهور روی آورد.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین گفته است: تداوم سرکوب غیرانسانی جنبش های مسالمت آمیز در کشورهای منطقه به ویژه در کشورهای یمن، بحرین و لیبی مستلزم اتخاذ مواضع قاطع تری از جانب اتحادیه بین المجالس بعنوان سازمان جهانی پارلمانها و سکوئی جهانی برای پیشبرد دموکراسی در سراسر جهان است و اوضاع بحرانی حاکم بر این کشورها به ویژه در بحرین بسیاری از نمایندگان مجلس در این کشورها را لامحاله به سمت شرایط غیرقابل تحمل همچون استعفا کشانده است. لاریجانی در پایان پیام خود با تاکید بر نقش حیاتی اتحادیه بین المجالس در این شرایط حساس و بحرانی، خواستار تشکیل و اعزام یک گروه حقیقت یاب بی طرف از جانب اتحادیه بین المجالس به منطقه به ویژه کشورهای یمن، لیبی و بحرین و ارائه گزارش تحقیق و تفحص از شرایط حاد انسانی در این کشورها به مجمع عمومی آینده بین المجالس در برن - سوئیس شده است. جمهوری اسلامی ایران بعنوان یکی از اعضای فعال اتحادیه بین المجالس در اجلاس بهاره این اتحادیه در فروردین امسال پیشنهادی را در حمایت از جنبش های دموکراسی خواهی نوین در منطقه و تقبیح مداخله خارجی در آنها به مجمع عمومی نمایندگان مجالس جهان ارائه داد که با اجماع نمایندگان پارلمانهای دنیا به تصویب رسید.