عبدالواحد عاشور نويسنده و تحليلگر مصري روز يكشنبه در گفت وگويي با تلويزيون 'الاتجاه' ابراز عقيده كرد كه تصميم عربستان سعودي مبني بر پيوستن دو كشور اردن و مغرب به شوراي همكاري خليج فارس بدون مطالعه و بررسي كامل صورت گرفته است.
به گزارش ايرنا، عاشور گفت: عربستان سعودي كه در نتيجه انقلاب هاي عربي و وزيدن بادهاي آزادي احساس خطر بسيار كرده، به درخواست آمريكا به كشورهاي شوراي همكاري فشار آورده تا آنها را متقاعد كند كه كشورهاي اردن و مغرب را به عنوان دو رژيم پادشاهي به اين شورا دعوت كنند.
وي گفت: پيام به مصر اين است كه چنانچه اين كشور پس از انقلاب 25 ژانويه تصميم گرفته سياست آزادي خواهانه ، مستقل و رهبري يك ديدگاه عربي استقلال طلبانه را در پيش گيرد، بايد توجه داشته باشد كه كارگران مصري در كشورهاي خليج فارس كه شمار آنها پنج ميليون نفر مي رسد، را با كارگراني از كشورهاي اردن و مغرب جايگزين خواهند كرد.
وي گفت: در حالي كه عربستان از وقوع انقلاب مردمي بيمناك است، مردم كشورهاي اردن و مغرب از اينكه از آنها به عنوان نيروهاي مزدور به كشورهاي شوراي همكاري فرستاده شوند، يا اينكه با آنها به عنوان شهروندان شماره سه و چهار رفتار شود، مخالفت مي ورزند.
اين نويسنده مصري با اشاره به نقش عربستان سعودي در تشنج هاي فرقه اي اخير در مصر گفت: بر كسي پوشيده نيست كه از مدت ها پيش عربستان كمك هاي مالي در اختيار جريان سلفي وهابي در مصر قرار مي دهد و اين كشور مسئول فتنه هاي فرقه اي در مصر است.
وي افزود: جريان وهابي تندرو با حمايت عربستان سعودي و آگاهي رژيم سابق در مصر رشد و گسترش يافت و اين رژيم مي خواست از وهابي ها در مقابل جريان هاي ميانه رو اسلامي به ويژه اخوان المسلمين، استفاده كند.