مصر

خبرگزاري فارس: موضع گيري‌هاي جديد دولت موقت مصر در قبال رژيم صهيونيستي و نقش ميانجگري قاهره در انعقاد پيمان آشتي ملي حماس و فتح و نشانه‌هاي تمايل قاهره به از سرگيري روابط با تهران، مقامات رژيم صهيونيستي را نگران كرده است.

به گزارش فارس به نقل از مؤسسه تحقيقاتي "گلوبال ريسرچ "، مقامات اسرائيلي در رابطه با اقدامات اخير دولت موقت مصر كه مي‌تواند سيگنال وقوع بحراني قريب‌الوقوع در روابط اسرائيل با مصر باشد، ابراز نگراني كرده‌اند.

اين شكاف و اختلاف زماني بيشتر شد كه رهبران دو حزب حماس و فتح در فلسطين، توافقنامه آشتي خود را در پايتخت مصر امضا كردند. نقش ميانجگري مصر در انعقاد توافقنامه صلح ميان حماس و فتح تعجب مقامات اسرائيلي و آمريكايي را بدنبال داشت به طوري كه "بنيامين نتانياهو "، نخست‌وزير اسرائيل اين توافقنامه را ضربه‌اي مهيب به صلح و پيروزي بزرگ براي تروريسم خواند.

در كنار توافقنامه صلح حماس و فتح، ساير تحولات از جمله؛ نشانه‌هاي تمايل مصر به از سرگيري روابط با ايران و از سرگيري مذاكرات مربوط به يكي از قراردهاي بلندمدت اسرائيل و مصر با محوريت تامين گاز اسرائيل از طريق قاهره، نيز به نگراني‌ رژيم صهيونيستي تبديل شد.

اواخر ماه گذشته سال جاري بود كه وزير امور خارجه مصر، از آمادگي كشورش براي بازگشايي فصل جديد ارتباطات با تهران خبر داد.

وزير امور خارجه مصر در شرايطي از آمادگي كشورش براي از سرگيري مجدد روابط با تهران خبر داد كه بيش از سه دهه گذشته و بعد از امضاي توافق صلح ميان رژيم صهيونيستي و مصر، روابط تهران و قاهره نيز قطع شده بود.

مقامات دولت موقت مصري همچنين در رابطه با احتمال قطع جريان گاز طبيعي از مصر به اسرائيل هشدار دادند.

در چنين شرايطي حتي اگر تهديد مصر عملي نشود و تامين گاز اسرائيل ادامه داشته باشد، هزينه آن بسيار بالا مي‌رود؛ زيرا گزارشاتي در دست است كه نشان مي دهد مبارك و ساير مقامات مصري، در قراردادهاي گازي خود با اسرائيل انحراف داشته‌اند و بهاي گاز را براي رژيم صهيونيستي زير قيمت حساب مي‌كردند و به همين دليل نيز تحت بازجويي قرار دارند.
در اقدامي كه نشان‌دهنده ترس رژيم صهيونيستي است، گزارش مي‌شود كه نتانياهو كه بدنبال تغيير سياست دولت موقت مصر، منافع خود را در منطقه تحت خطر ديده است.

اين در حاليست كه نتانياهو در ديدارهاي اخيري كه با نمايندگان اروپايي و سياستمداران آمريكايي داشته، از فضاي جديد و مخالفي كه عليه اسرائيل در مصر در جريان است، ابراز نگراني كرده است.

اما آنچه در اين بين مقامات رژيم صهيونيستي را بيشتر نگران مي‌كند، برنامه‌ريزي‌هاي مقامات مصري براي بازگشايي مرز رفح به سمت غزه است، مرزي كه در طول چهار سال گذشته و بدنبال حمايت غرب و با هدف تضعيف حماس تحت محاصره در آمده است.

بر اساس اعلام يكي از مقامات وزارت امور خارجه مصر، بازگشايي دائمي اين مرز از موضوعاتي است كه مصر در حال محاسبه جزئيات آن است.

تحيلگران معتقدند، دولت موقت مصر كه در شرايط حاضر تحت فشار مردمي قرار دارد، آگاهانه و عمدا در حال صرف نظر از برخي راهبردهاي مهم قاهره در قبال اسرائيل و فلسطين است، راهبردهايي كه توسط "حسني مبارك "، رئيس‌جمهوري سرنگون‌شده، تعيين شده بودند.

"يورام ميتال "، از كارشناسان روابط مصر و اسرائيل در دانشگاه "بن‌گوريون " اسرائيل گفت: دولت موقت مصر با تغيير سياستش در قبال غزه و كمرنگ كردن سياست اسرائيل براي به انزوا كشاندن حماس، تحريك‌كننده شروع بحراني شديد در روابط مصر و اسرائيل خواهد بود.

در حاليكه "نبيل العربي "، وزير امور خارجه مصر پيرو اقدام "محمود عباس "، رئيس‌ تشكيلات خودگردان در ماه سپتامبر سال جاري براي به رسميت‌شناخته‌شدن دولت مستقل فلسطين، از واشنگتن خواست تا استقلال دولت فلسطين را به رسميت بشناسد، اما آمريكا و اسرائيل همچنان پافشاري مي‌كنند كه استقلال فلسطين تنها از طريق مذاكره با اسرائيل به رسميت شناخته مي‌شود.

اين در حاليست كه انجام مذاكرات بين فلسطين و اسرائيل، از سپتامبر سال گذشته ميلادي و بدنبال ممانعت اسرائيل از تمديد توقف جزئي در شهرك‌سازي‌هاي كرانه باختري و شرق قدس، رو به زوال قرار گرفته است.

مبارك يكي از حاميان بزرگ اسرائيل و سياست محاصره‌اي واشنگتن در قبال نفوذ حماس بوده و دولت مصر بعد از اسرائيل دومين كشوري است كه سالانه بيش از 1.3 ميليارد دلار كمك مالي از آمريكا دريافت كرده است، در چنين شرايطي به نظر مي‌رسد قيام‌هاي مردم مصر، به ضرر روابط ديپلماتيك مصر و اسرائيل باشد.

يكي از مقامات ناشناس و بلندپايه صهيونيستي ضمن انتقاد از سياست خارجي جديد دولت موقت مصر، اعلام كرد كه راهبردهاي جديد قاهره مي‌تواند امنيت ملي اسرائيل در سطح استراتژيك را تحت تاثير قرار دهد.

"سيلوان شالوم "، قائم‌مقام نخست‌وزيري اسرائيل اعلام كرده است كه اسرائيل بايد در مقابل تغييرات مهم سياست‌هاي مصر، كه مي تواند مجوزي براي رشد نفوذ ايران در غزه باشد، مقاومت كند.

شالوم در شرايطي به چنين اظهارنظري پرداخته است كه "سامي حافظ عنان "، رئيس ستاد مشترك ارتش مصر، در واكنش به اين اظهارات با بي‌اعتنايي گفت: اسرائيل حقي براي دخالت در موضوعي كه بين مصر و فلسطين است، ندارد.

تحليلگران مي گويند كه روابط مصر با اسرائيل براي مصر دردسر ساز بوده است. "منها باكوم "، يكي از سخنگويان زن وزارت امور خارجه مصر در گفت‌وگو با روزنامه آمريكايي "نيويورك‌تايمز " گفت: ما در حال بازكردن صفحه‌اي جديد هستيم و مصر در حال رسيدن دوباره به نقش خود در جهان عرب است، نقشي كه زماني آن را واگذار كرده بود.

"مناهيم كلين "، از استادان سياست دانشگاه "بارايلان " اسرائيل، پيرو سخنان سخنگوي وزات خارجه مصر گفت: اين اظهارنظر مورد قبول حماس و فتح نيز هست زيرا هر دو به كمك‌هاي دولت مصر احتياج دارند.

كلين معتقد است: از آنجائيكه محمودعباس، مهمترين اسپانسر خود در جهان عرب، يعني رياست‌جمهوري مصر، را از دست داده و با توجه به درخواست روز افزون مردم فلسطين مبني بر آشتي و مصالحه، هيچ‌يك از احزاب سياسي فلسطين نمي تواند جريان تحولات جهان عرب را ناديده بگيرد.

ميتال، يكي از كارشناسان روابط مصر و اسرائيل اعلام كرده است: ما در حال ورود به فصل جديدي در تاريخ منطقه هستيم و اين در حاليست كه مقامات رژيم صهيونيستي و مردم آن هنوز قادر به درك تحولات منطقه نشده‌اند.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران