واحد مرکزی خبر / خبرگزاری فرانسه در گزارشی از طرابلس به قلم عماد لاملوم نوشت: تلاش دادستان دیوان کیفری بین المللی برای صدور حکم بازداشت معمر قذافی رهبر لیبی ، حمله جت های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو به طرابلس و بی اعتنایی به پیشنهاد آتش بس قذافی روز سه شنبه فشارها را بر وی افزایش داد .
ساختمان تشکیلات امنیتی و مقر آژانس مقابله با فساد لیبی امروز در حملات هوایی ناتو هدف قرار گرفت و منهدم شد. همزمان، روسیه مذاکراتی را با فرستادگان رهبر لیبی آغاز کرده و قرار است نشستی را نیز با نمایندگان انقلابیون لیبی داشته باشد . لوئیس مورنو اوکامپو دادستان کل دیوان کیفری بین المللی روز دوشنبه در لاهه صدور حکم بازداشت برای قذافی ، پسرش سیف الاسلام و عبدالله سنوسی رئیس دستگاه اطلاعاتی لیبی را به اتهام جنایت علیه بشریت درخواست کرد . این دادستان آرژانتینی گفت مدارکی وجود دارد که نشان می دهد قذافی شخصا دستور حملات علیه غیر نظامیان بیگناه را در لیبی صادر کرده است . اکنون هیئتی از قضات دیوان کیفری بین المللی درحال تصمیم گیری درباره موافقت یا مخالفت با این درخواست دادستان کل دیوان کیفری بین المللی هستند . مورنو اوکامپو افزود از زمان دستور قذافی به نیروهایش برای سرکوب تظاهرکنندگان در لیبی که خواستار پایان یافتن چهار دهه حکومت دیکتاتوری وی هستند تاکنون هزاران نفر کشته و حدود هفتصد و پنجاه هزار نفر نیز مجبور به فرار از کشور شده اند . ویلیام هیگ وزیر امور خارجه انگلیس از جامعه بین المللی خواست حمایت کامل خودشان را از این درخواست دادستان کل دیوان کیفری بین المللی نشان دهند . وی با استقبال از تلاش ها برای صدور حکم بازداشت علیه قذافی افزود وضع حقوق بشر در غرب لیبی و همچنین رفتار رژیم قذافی با مردم بسیار نگران کننده است . انقلابیون لیبی نیز از این اقدام دیوان کیفری بین المللی استقبال کردند .
عبدالحافظ غوجا معاون رئیس شورای ملی انتقالی لیبی گفت این شورا از تصمیم اوکامپو استقبال می کند اما معتقد است قذافی پیش از هرگونه اقدام باید در دیوان کیفری بین المللی محاکمه شود . روسیه در رای گیری درباره قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه لیبی که زمینه را برای حمله به این کشور فراهم کرد رای ممتنع داد تا به تصویب آن کمک کند اما از آن زمان تاکنون پیوسته تاکید کرده است حملات کنونی علیه لیبی با اختیاراتی که در قطعنامه شورای امنیت بر آن تاکید شده است مغایرت دارد . روسیه از پذیرفتن انقلابیون لیبی به عنوان یک قدرت مشروع در این کشور خودداری کرده است و همچنان روابط رسمی با رژیم قذافی را حفظ می کند . سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در آستانه مذاکرات روز سه شنبه با نمایندگان قذافی گفت ما موافقت کرده ایم که با نمایندگان قذافی و همچنین انقلابیون نشست هایی داشته باشیم.