واحد مرکزی خبر / کارشناس سیاسی گفت غرب نگران است سقوط زودهنگام قذافی در لیبی هرج و مرج عراق پس از صدام را در لیبی تکرار کند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی ، بنغازی در شرق لیبی که مقر اصلی انقلابیون است هر روز شاهد شادمانی مردمی است که برای ازادی کشورشان از دست رژیم قذافی لحظه شماری می کنند.
هم اکنون بنغازی تحت حمایت و حفاظت هواپیماهای ناتو است.
اما در طرابلس پایتخت لیبی شرایط فرق می کند و این شهر تقریبا هر روز شاهد حمله هواپیماهای ناتو است.
برخی از این حملات مرکز اصلی فرماندهی معمر قذافی را هدف می گیرد.سه ماه درگیری، مردم لیبی را به دو دسته تقسیم کرده است.
کسانی که در شرق لیبی هستند پرچم کشوری پادشاهی را به اهتزار دراورده اند که قرار بود چهار ده پیش تشکیل شود اما این اتفاق نیفتاد.اما در غرب تلویزیون دولتی لیبی تصاویری از پیروزی را به همراه سرودی پخش می کند که تنها طرفداران معمر قذافی ان را سرود ملی می دانند.
هم اکنون خط مقدم و پر از درگیری جنگ شهر بندری و استراتژیک مصراته است.
با وجود اینکه بیشتر شهر هچنان در کنترل انقلابیون است هنوز هیچ طرفی نتوانسته است خود را پیروز میدان بداند و همانند درگیری ها در مناطق دیگر ، شرایط به حالت سکون رسیده و جنگی فرسایشی در جریان است و هیچکدام از طرفین حاضر نیستند کوتاه بیایند.
در صحنه سیاست بین المللی هم روز به روز بر حامیان و دوستان انقلابیون لیبی افزوده می شود.
حتی برخی از کشورها ، رهبری موقت حاکم بر بنغازی را به عنوان نماینده لیبی به رسمیت شناخته اند.
البته امریکا و انگلیس هنوز شورای ملی انتقالی لیبی را به رسمیت نشناخته اند اما حمایت انها از این شورا کاملا اشکار است.
با همه اینها هنوز تلاشهای بین المللی نتوانسته است بیشتر از مخالفان داخلی، معمر قذافی را برای کناره گیری از قدرت تحت فشار قرار دهد. طارق یوسف از دانشکده سیاسی دبی در این خصوص گفت حملات ناتو بسیار موثر بوده و توانسته است به هدف خود که خروج قذافی از قدرت است نزدیک شود.
البته علت کندی این روند و احتیاط ائتلاف بین المللی درباره کنار رفتن سریعتر قذافی از قدرت این است که کسی نمی خواهد اوضاع عراق پس از سقوط صدام در لیبی هم تکرار شود.