دادگاهي وابسته به سازمان ملل متحد روز سه شنبه فرمانده سابق ارتش روآندا را به سي سال حبس محكوم كرد .
به گزارش خبرگزاري فرانسه، دادگاهي 'آگوستين بزي مانگو'، فرمانده سابق ارتش روآندا را به جرم مشاركت در قتل عام مخالفان دولت در سال 1994 ميلادي به سي سال حبس محكوم كرد.
دادگاه رسيدگي به اتهامات اين فرمانده سابق ارتش روآندا پيش از هفت سال به طول انجاميد و سرانجام امرور حكم نهايي عليه وي اعلام شد.
بر پايه اين گزارش ژنرال آگوستين بزي مانگو يكي از طراحان اصلي اين قتل عام به شمار مي آيد كه در سال 2002 ميلادي در آنگولا بازداشت شد.
اين دادگاه ژنرال سابق ارتش روآندا را به نسل كشي، جنايت جنگي و جنايت عليه بشريت متهم كرده است.
علاوه بر بزي مانگو، فرد ديگري نيز به نام 'ديندي دالايمانا' رييس وقت پليس روآندا در اين كشتار نقش داشت كه دادگاه حكم آزادي وي را صادر كرد چرا كه او يازده سال در حبس بسر برده است.
17 سال پيش در روز 7 آوريل سال 1994 ميلادي نسل كشي توتسي ها در روآندا ، يكي از وحشتناكترين وقايع قرن بيستم آغاز شد.
در روز قبل از آغاز قتل عام هواپيماي حامل 'ژوونال هابياريمانا' رييس جمهوري روآندا از قوم هوتو در شرايط مرموزي بر فراز كيگالي سرنگون شد.
ساعاتي پس از اين واقعه، رسانه هاي افراطي قوم هوتو كه اكثريت مردم روآندا را تشكيل مي دهند، فرياد انتقام از توتسي ها را سر داده و از فرداي آن روز قتل عام سازماندهي شده قوم توتسي با وحشيگري هر چه تمام تر آغاز شد.
تنها در ظرف 3 ماه 800 هزار نفر كه اغلب آنها توتسي بودند به فجيع ترين وضعي قتل عام مي شوند.
قتل عام 800 هزار زن و كودك و مرد در ميان بي تفاوتي جامعه بين المللي صورت گرفت وسازمان ملل متحد قبل و در جريان قتل عام يك نيروي حافظ صلح را در رواندا مستقر كرده بودند اما آنها قادر به جلوگيري از قتل عام نبودند.
تا اينكه سرانجام در روز 4 ژوييه سال 1994 ميلادي شهر كيگالي توسط حبهه ميهني روآندا كه از توتسي ها تشكيل شده بود، تصرف شد و قتل عام خاتمه مي پذيرد.
گفته مي شود علاوه بر 800 هزار كشته اين قتل عام بيش از 5/1 ميليون نفر آواره شدند.
نسل كشي روآندا يكي از سياه ترين صفحات تاريخ جهان در قرن بيستم و شايد در تمام تاريخ بشريت محسوب مي شود.