غرب فشار بر معمر قذافی، دیکتاتور لیبی را افزایش داده است. پس از صدور حکم تعقیب قانونی قذافی از طرف دادگاه بینالمللی کیفری، ناتو ساختمانهای دولتی در طرابلس را بمباران کرد.پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو روز سهشنبه (۲۷ اردیبهشت / ۱۷ مه) اعلام کرد که مواضعی در طرابلس، پایتخت لیبی، توسط جنگندههای هوایی ناتو بمباران شدهاند. دولت لیبی اعلام کرده است که هدف هواپیماهای ناتو مجموعه موسسات امنیتی و مرکز ضد فساد در این شهر بوده است.
گفته میشود که خانهای نیز در پی این بمباران به آتش کشیده شده ، اما در مورد تلفات احتمالی این حادثه اطلاعی در دست نیست. سه هفته پیش دولت لیبی اعلام کرد که در پی بمباران جنگندههای ناتو چندین نفر از اعضای خانواده و فامیلهای قذافی، از جمله یکی از پسران او کشته شدند.در لیبی سه ماه است که جنگ داخلی همچنان ادامه دارد و ناتو به دستور سازمان ملل متحد متحد بعضی مواضع دولتی در لیبی را بمباران کرده است.ادامه…
تغییرات جدید
شبکههای تلویزیونی عربی اطلاع دادهاند که در کنار رئیس شرکت ملی نفت لیبی، اکنون یکی دیگر از همراهان قذافی نیز تغییر موضع داده و به شورشیان پیوسته است. شبکهی تلویزیونی العربیه در مورد این فرد اطلاع داد که او شکری غانم، از اعضای رهبری لیبی است که به شورشیان این کشور پیوسته است.
دادگاه بینالمللی کیفری روز دوشنبه (۲۶ اردیبهشت / ۱۶ مه) حکم تعقیب قانونی قذافی را صادر کرد. لوئیس مورنو دیکامپو، دادستان کل دادگاه جنایی بینالمللی سه ماه پس از درگیریهای خونین در لیبی در شهر لاهه در این مورد گفت قذافی باید در دادگاه به اتهام جنایت علیه بشریت محاکمه شود. دادستان کل دادگاه بینالمللی کیفری همچنین احکام دیگری در همین رابطه، علیه سیفالاسلام، فرزند قذافی و عبدالله سنوسی، رئیس سازمان امنیت لیبی صادر کرده است.
رهبری لیبی اعلام کرده است که صدور حکم تعقیب از طرف دادگاه بینالمللی کیفری برای این کشور اهمیتی ندارد. خالد کایم، معاون وزیر خارجه لیبی در باره دادگاه بینالمللی کیفری اعلام کرد که این دادگاه “نوزاد اتحادیه اروپا است و تاسیس شده است تا به تعقیب رهبران آفریقا بپردازد.”
امید لیبی به روسیه
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، عصر دوشنبه (۲۶ اردیبهشت / ۱۶ مه) اعلام کرد که چندین فرستاده دولت لیبی به روسیه رفتهاند تا با مقامات بلندپایه روسیه در مورد اوضاع لیبی مشاوره کنند.
قرار است مقامات روسیه پس از این مذاکرات با نمایندگان شورشیان لیبی نیز به گفتوگو بپردازند. روسیه شورشیان لیبی را به رسمیت نشناخته و هنوز بر داشتن روابط با دولت کنونی لیبی اصرار دارد.
۴۲ سال دیکتاتوری
حدود ۴۲ سال پیش، در اول سپتامبر سال ۱۹۶۹ سرهنگ قذافی ِ ۲۷ ساله در جریان یک کودتا به قدرت رسید و سلطنت ملک ادریس را در لیبی سرنگون کرد. او به مردم کشورش قول برقراری سیستمی سوسیالیستی و دمکراتیک بر بنیاد تفکرات اسلامی داد. معمر قذافی پس از به قدرت رسیدن به دیکتاتوری تمام عیار تبدیل شد.
در لیبی انتقاد از رژیم ممنوع است، حقوق بشر در این کشور به هیچوجه رعایت نمیشود و برخورد با شهروندان آفریقایی که به لیبی مهاجرت کردهاند بسیار خشونتبار است.