سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی از درخواست لیبی برای اعطای مهلت بیشتر به این کشور به منظور تخریب ذخایر سلاحهای شیمیایی خود خبر داد.
احمد اوزومکو Ahmet Uzumcu مدیر کل بخش فنی سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی روز سه شنبه در کنفرانس منطقه ای این سازمان در شهر تالین با اعلام این مطلب موقعیت لیبی را به طور ویژه ای نگران کننده دانست. این کنفرانس که نمایندگان بیست و سه کشور در آن شرکت کرده اند امروز چهارشنبه به پایان می رسد.
وی افزود لیبی خواستار تمدید مهلتی شده که به این کشور داده شده است. به گفته اوزومکو این مهلت روز گذشته به پایان رسید و شورای اجرایی سازمان در حال بررسی این موضوع است. در ماه مارس سخنگوی سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی تایید کرده بود که پنجاه و پنج درصد ذخایر گاز خردل لیبی کاهش یافته است اما یازده تن و دویست و پنجاه کیلوگرم از این گاز هنوز از بین نرفته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از تالین طرابلس در عین حال مهماتی را که گمان می رفت در تولید این سلاح شیمیایی مورد استفاده قرار گرفته باشد از بین برده است. کشور لیبی در سال دو هزار و چهار به کشورهای عضو سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی پیوست و سرهنگ قذافی رهبر لیبی نیز وعده داد ذخایر گاز خردل ،ماده ای را که به عنوان سلاح شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد ، از بین ببرد. استفاده از گاز خردل در جنگ جهانی اول منجر به سوختگیهای شدیدی در ناحیه چشمان ،پوست و ناحیه مخاط افراد شده بود. بر اساس مفاد کنوانسیون سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی که یکصد و هشتاد و هشت کشور آن را تصویب کردند طرابلس متعهد شده است سلاحهای شیمیایی خود را از بین ببرد. احمد اوزومکو می گوید تخریب ذخایر باقیمانده سلاحهای شیمیایی قبل از تاریخ نهایی آوریل دو هزار و دوازده همچنان به منزله یک چالش در جهان به شمار می رود. مدیر بخش فنی سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی افزود با وجود این که خطر استفاده از سلاحهای شیمیایی از سوی کشورها تا حدودی از بین رفته است اما هنوز احتمال استفاده از این سلاحها توسط فعالان غیردولتی وجود دارد. از زمان اجرای کنوانسیون منع گسترش سلاحهای شیمیایی در آوریل هزار و نهصد و نود و هفت تاکنون این سازمان حدود دو هزار مرکز صنعتی را در بیش از هشتاد کشور بازرسی کرده است.