واحد مرکزی خبر/ بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد اعلام کرد تلاش ها برای برقراری آتش بس در لیبی با شکست مواجه شده و بحران انسانی در این کشور رو به وخامت است. خبرگزاری فرانسه در گزارشی از طرابلس به قلم عماد لملوم نوشت ...
دبیر کل سازمان ملل متحد در مصاحبه ای در نیویورک گفت عبدالاله الخطیب فرستاده ویژه وی به لیبی برای برقراری آتش بس در این کشور، به شدت تلاش کرده است، با این حال، در تلاش ها برای ترغیب قذافی به اعلام آتش بسی فوری و قابل تایید، به پیشرفتی دست نیافته است. بان کی مون هشدار داد : با توجه به بدتر شدن اوضاع انسانی در لیبی، بحران در این کشور رو به وخامت است. دبیر کل سازمان ملل متحد گفت در خصوص مصراته بسیار نگران است.
شهر مصراته در غرب لیبی بیش از دو ماه است که در محاصره نیروهای معمر قذافی رهبر این کشور قرار دارد و درگیری ها به کشته شدن صدها نفر در این شهر منجر شده است. بان کی مون تصریح کرد : quotation mark اوضاع در حال بدتر شدن است. خطیب روز یکشنبه به طرابلس سفر کرد و در آنجا با مقامات رژیم لیبی در خصوص نیاز برای برقراری آتش بس و دسترسی امدادگران به شهرهای لیبی مذاکراتی را برگزار کرد.
با این حال، وی موفق نشد با قذافی دیدار کند. رژیم لیبی، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را به حملات علیه افراد غیر نظامی در این کشور متهم کرده است.
در عین حال، حملات هوایی ناتو، به انقلابیون لیبی در مقابله با سلاح های سنگین نیروهای وفادار به قذافی کمک کرده است، با این حال، این حملات هوایی برای این که انقلابیون به برتری قاطعی دست یابند، کافی نبوده است. در عین حال، سازمان ملل متحد روز چهارشنبه درخواست خود را برای کمک مالی به بیش از دو میلیون نفر که به گفته این سازمان از درگیری ها در لیبی آسیب دیده اند، از سیصد و ده میلیون دلار به چهارصد و هفت میلیون و هشتصد هزار دلار افزایش داد. سازمان ملل متحد اعلام کرد: احتمال وخیم تر شدن اوضاع انسانی در لیبی به علت رو به اتمام بودن مواد غذایی، سوخت و ذخایر دارو و نبود نفرات در بخش های مهم مانند بخش بهداشت، در حال حاضر بسیار زیاد است و پایانی برای اوضاع سیاسی که این کشور را دچار بحران کرده است، دیده نمی شود. قذافی به طور لجوجانه ای از پایان دادن به مناقشه در این کشور خودداری کرده است. اعتراض ها در لیبی علیه رژیم قذافی پانزدهم فوریه آغاز شد و خیلی سریع به قیامی مردمی تبدیل شد.
قذافی به نیروهای خود دستور داد قیام مردمی را سرکوب کنند که این اقدام به قیامی مسلحانه در لیبی منجر شد.
در حال حاضر، بیشتر مناطق شرق لیبی در کنترل انقلابیون این کشور قرار دارد و آنها وعده داده اند به سوی شهر طرابلس پایتخت لیبی پیشروی و قذافی را سرنگون کنند. بر اساس آمار و ارقام دیوان کیفری بین المللی و سازمان ملل متحد، هزاران نفر در درگیری ها بین نیروهای وفادار به قذافی و مخالفان وی کشته شده و حدود هفتصد و پنجاه هزار نفر مجبور به فرار و ترک خانه های خود شده اند.
لیبی یکی از کشورهای مهم صادر کننده نفت است ، با این حال، تولید نفت این کشور پس از آغاز قیام مردمی در اواسط فوریه کاهش یافته است.