خبرگزاري فارس: متفكر شيعي با تأكيد بر اينكه ملت مصر همواره خواهان برقراري رابطه با ايران بودهاند؛ از تلاش برخي كشورهاي عربي از جمله عربستان و رژيم صهيونيستي و بقاياي رژيم مبارك براي مانع تراشي در مسير ازسرگيري روابط تهران و قاهره پرده برداشت.
"احمد راسم النفيس " در گفتوگو با خبرنگار بينالملل فارس با اشاره به مشاركت طيفهاي مختلف ملت مصر در انقلاب 25 ژانويه كه به سرنگوني رژيم حسني مبارک منجر شد، درباره مشاركت جماعت اسلامي اخوانالمسلمونگفت: ادعاهايي كه مبني بر عدم مشاركت فعال اخوانالمسلموندر انقلاب مردمي مصر شايع شد، عاري از صحت بوده و اين جماعت اسلامي مشاركت خوبي در تحولات اخير مصر داشته است ولي عملكرد آنها عاري از عيب نيز نبوده است.
* انتقادهاي وارده به اخوان المسلمون در انقلاب مصر
وي با بيان اينكه اخوان المسلمون در برهههايي تنها بخشي از نيروها و طرفداران خود را به ميدان تظاهرات و عرصههاي سياسي وارد كرد، افزود: در موقعيتهايي شاهد مشاركت حداكثري اخوانالمسلموندر عرصه سياسي مصر بوديم ولي اشكالي كه به عملكرد اين جماعت اسلامي وارد است در مواضع متردد آنها جلوه گر است.
سخنگوي رسانهاي شيعيان مصر با بيان اينكه اخوان المسلمون مواضع خود را گهگاه به سرعت تغيير ميدادند اظهار داشت كه اين مواضع متردد، رغبت آنها را به پياده شدن از كشتي انقلابيون به ذهن متبادر ميسازد. اين رغبت بهويژه در زمان مذاكره جماعت اخوان المسلمون با عمر سليمان رئيس سابق دستگاه اطلاعات و جانشين مبارك بيش از هر زمان ديگري نمايان و انتقادهايي را سبب شد.
* تحولات اخير مصر نمونه كامل يك انقلاب مردمي
وي در پاسخ به ادعاي برخي گروههاي سياسي كه تحولات اخير مصر را تنها تغيير دولت و رئيس جمهور ميخوانند، گفت: تحولات اخير مصر نمونه كامل يك انقلاب مردمي بوده كه با مشاركت همه آحاد مردم، رژيمي را بعد از دههها سرنگون كرد. در اين انقلاب، عمده گروههاي سياسي نيز مشاركت داشتند ولي نميتوان گفت كه گروه خاصي اين انقلاب را رهبري ميكرد؛ زيرا بيشتر شركتكنندگان در انقلاب 25 ژانويه ساماندهي نشده بودند.
*سنگاندازي برخي كشورهاي عربي در ازسرگيري روابط تهران و قاهره
النفيس با بيان اينكه ملت مصر از زمان رژيم حسني مبارك خواستار از سرگيري روابط با جمهوري اسلامي بودند، افزود: رژيم مبارك بهعلت دلايل شخصي و غير ملي مانع از سرگيري روابط دو جانبه بين قاهره و تهران بود كه از جمله اين دلايل ميتوان به روابط مبارك با كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس و عربستان سعودي و همچنين رابطه دولتمردان رژيم مبارك با رژيم صهيونيستي اشاره كرد.
اين متفكر شيعي با تأكيد بر اينكه ملت مصر هيچگاه بهصورت اساسي با رابطه كشورش با ايران مخالفت نكرده است، ابراز اميدواري كرد كه روابط دو جانبه بين اين دو كشور مسلمان هر چه سريعتر از سر گرفته شود.
وي از مخالفت برخي كشورهاي عربي با برقراري ارتباطات بين قاهره و تهران برداشت و افزود: كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس، عربستان سعودي، رژيم صهيونيستي و بقاياي رژيم مبارك در مصر از سرگيري روابط ايران و مصر را به زيان خود ميبينند و لذا تلاش ميكنند مانع ازسرگيري اين روابط بشوند.
*سرنوشت رابطه مصر با رژيم صهيونيستي و معاهده كمپ ديويد
ديويد النفيس با اشاره به تظاهرات ضدصهيونيستي ملت مصر در مقابل سفارت رژيم صهيونيستي و به آتش كشيدن پرچم تلآويو در قاهره، روابط مصر جديد با رژيم اشغالگر قدس را رو به زوال خواند و افزود: روابط مصر با تلآويو دير يا زود قطع ميشود و آرزومنديم كه اين رويداد هر چه سريعتر صورت پذيرد. سرنوشت معاهده كمپ ديويد نيز در همين راستا ارزيابي ميشود بدين معني با قطع ارتباط بين دو طرف اين معاهده نيز يا كاملا لغو ميشود و يا حضور بي تاثيري خواهد داشت.
وي با اشاره به درخواست برخي از گروههاي مصري براي جنگ با رژيم صهيونيستي گفت: سخن از جنگ گفتن در حال حاضر زود هنگام است گرچه برخيها خواستار آنند و در سالروز فاجعه به سوي مرزهاي فلسطين حركت كردند.
*بهار انقلابهاي اسلامي، مقدمهاي براي ظهور امام زمان (عج)
اين متفكر شيعه بهار انقلابهاي اسلامي در برخي از كشورهاي عربي را نشانه ظهور امام زمان (عج) خواند و افزود: اميدواريم اين انقلابهاي زمينه ظهور ولي عصر (عج) را مهيا سازند تا جهان را پر از عدل و داد كند. البته زمان آن مشخص نيست ولي به نظر ميرسد كه امور جهان در راستاي ظهور حضرت حجت (عج) پيش ميروند.
وي در پاسخ به سئوالي درباره رفتار آمريكا و كشورهاي غربي با ملت مصر بعد از انقلاب 25 ژانويه گفت: غربيها مجبورند با احترام بيشتري نسبت به رژيم گذشته با ملت مصر رفتار كنند و اين تغيير در رويه از زمان بعد از پيروزي انقلاب آغاز شده است.