واحد مرکزی خبر/ اصلی ترین ماموریت الحسن واتارا، رییس جمهور جدید ساحل عاج، برقراری آشتی ملی در کشور است.
شبکه فرانس 24 به بهانه برگزاری مراسم تحلیف رسمی رییس جمهور جدید ساحل عاج گزارش داد: تحلیف واتارا به عنوان رییس جمهور ساحل عاج به راحتی ممکن نشد.
این شخصیت شصت و نه ساله که تحصیلات دانشگاهی اش را در آمریکا پشت سر گذاشت، دوره کاری درخشانی در متن صندوق بین المللی پول و بانک مرکزی آفریقا سپری کرد.
وی بخشی از دوره جوانی اش را در ولتای علیا، بورکینافاسوی فعلی، پشت سر گذاشت.
در دهه 1990 وی تجارب کاری بین المللی اش را در سمت نخست وزیر ساحل عاج به کار گرفت.
فرانس 24 گزارش داد: رقبای ملی گرای واتارا در ساحل عاج، همواره وی را به خاطر ریشه های بورکینایی اش هدف انتقاد قرار دادند.
وی اهل شمال ساحل عاج است که اکثریت جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می دهند.
در سال 2000 نامزدی وی در انتخابات ریاست جمهوری به بهانه ابهام درباره ملیت ساحل عاجی اش رد شد.
در سال 2005 نامزدی وی تایید شد، اما انتخابات ریاست جمهوری تا سال 2010 به تعویق افتاد.
وی در جریان مبارزات انتخاباتی اش در پانزده نوامبر 2010 اعلام کرد: من در صورت پیروزی در انتخابات نمی خواهم آنچنانکه برخی می گویند، به جای کلیساها، مسجد بسازم.
من در راستای منافع جمعی مردم ساحل عاج کار خواهم کرد.
فرانس 24 گزارش داد: در دوم دسامبر وی با کسب پنجاه و چهاردرصد آرای انتخاباتی به پیروزی رسید و سازمان ملل بر آن مهر تایید زد.
اما شورای قانون اساسی که به رقیب اش باگبو نزدیک بود، نتایج انتخابات را باطل اعلام کرد و لوران باگبو را به عنوان رییس جمهور منتخب برگزید.
باگبو از قدرت کناره گیری نکرد و الحسن واتارا مجبور شد با استقرار در هتل گلف در ابیجان، پایتخت اقتصادی کشور، دولت جدیدش را تشکیل داد و از باگبو و یارانش درخواست کرد قدرت را رها کنند.
در نهایت تحویل قدرت از باگبو به واتارا به دنبال چهار ماه بحران سیاسی و نظامی که هزاران قربانی بر جای گذاشت ممکن شد و شکاف و دو دستگی بزرگی میان گروه های جمعیتی ساحل عاج ایجاد نمود.
اینک اصلی ترین ماموریت الحسن واتارا مرهم گذاشتن بر زخم ها و برقراری آشتی ملی در کشور است.