واحد مرکزی خبر / خبرگزاری فرانسه در گزارشی از جوبا به قلم پیتر مارتل نوشت : هزاران نفر از غیرنظامیان روز یکشنبه از درگیری ها در منطقه مورد مناقشه ابیه سودان فرار کردند .
فرار این گروه از غیر نظامیان پس از آن صورت گرفت که ارتش جنوب اعلام کرد نیروهای شمال سودان با حمله به ابیه مهمترین شهر جنوب را به کنترل کامل خود درآورده اند و این بزرگترین خطر برسر راه امیدها برای جدایی کامل و رسمی جنوب و شمال از یکدیگر پس از همه پرسی اخیر درباره جدایی این دو منطقه از یکدیگر به شمار می رود . براساس موافقتنامه سال دو هزار و پنج بین شمال و جنوب که به بیست و دو سال جنگ داخلی و ویرانگر در سودان پایان داد به مسئله ابیه به عنوان یک مسئله خاص اشاره و تاکید شده است نیروهای دو طرف باید تا زمان تعیین سرنوشت این منطقه ازطریق رای گیری ، نیروهایشان را از آنجا دور نگه دارند . طرف های درگیر در سودان پس از امضا موافقتنامه صلح جامع سال دو هزار و پنج موافقت کردند برای تصمیم گیری درباره وحدت شمال و جنوب یا جدا شدن این دو منطقه از یکدیگر همه پرسی برگزار کنند .
جنوبی ها ماه ژانویه در همه پرسی درباره استقلال این منطقه از شمال شرکت کردند و به جدایی جنوب رای قاطع دادند .
اما همه پرسی دیگر درباره تعیین سرنوشت ابیه که قرار بود همزمان با همه پرسی درباره استقلال جنوب سودان برگزار شود با تاخیر روبرو شد زیرا خرطوم و جوبا نتوانستند درمورد شرایط برگزاری این همه پرسی به توافق برسند .
بنابراین ابیی همچنان به عنوان یک منطقه مورد مناقشه باقی مانده است و جنوب و شمال هر کدام ادعاهایی را برسر آن دارند . دولت های غربی تصرف منطقه ابیی را توسط نیروهای شمال محکوم و درمورد پیامدهای آن بر اجرای موافقتنامه صلح بین شمال و جنوب در آستانه به رسمیت شناخته شدن رسمی و بین المللی استقلال جنوب در ماه ژوئیه ابراز نگرانی کردند. فیلیپ آگر سخنگوی ارتش آزادیبخش خلق جنوب سودان اعلام کرد این درگیری بسیار بسیار بد است و باعث شده است تا شمار زیادی از غیر نظامیان از بیم این درگیری ها فرار کنند . وی افزود نیروهای شمال با لشکری کامل از سربازان وارد منطقه ابیه شدند و نیروهای ارتش آزادیبخش خلق جنوب سودان از این منطقه مورد مناقشه در مرز جنوب با شمال عقب نشینی کردند . آگر تصریح کرد درحال حاضر هیچ حمله ای برای تلافی حمله ارتش شمال برنامه ریزی نشده است . سازمان ملل متحد روز شنبه پایان خصومت ها بین دو طرف درگیر در سودان را خواستار شد . درگیری در ابیی باعث شده است تا یکبار دیگر شمال و جنوب در آستانه جنگی تمام عیار با یکدیگر از ماه ژانویه تاکنون قرار بگیرند . مقامات جنوب سودان بارها دولت شمال در خرطوم را عامل ناآرامی ها در جنوب اعلام کرده اند اما مقامات شمال چنین ادعاهایی را تکذیب می کند . عمر البشیر رئیس جمهور سودان پیشتر هشدار داده بود اگر مقامات جنوب سودان بر ادعای خود درمورد منطقه مورد مناقشه ابیه همچنان تاکید داشته باشند ، خرطوم ماه ژوئیه زمانی که قرار است استقلال جنوب سودان رسما اعلام شود این منطقه را به عنوان یک کشور جدید به رسمیت نخواهد شناخت . عمر البشیر هشدار داده بود اگر مقامات جنوب ، ابیی را در قانون اساسی کشور جدید جنوب سودان قرار دهند ما این کشور را به رسمیت نخواهیم شناخت .