واحد مرکزی خبر / اسوشیتدپرس در گزارشی از طرابلس به قلم اسلوبودان لکیچ نوشت : سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو با گسترش حملات هوایی خود به مراکز فرماندهی در مناطق بیابانی و گشتی های دریایی و رهگیری کشتی های لیبی ، تلاش ها را برای تضعیف رژیم معمر قذافی افزایش دادند .
ابراهیم عثمان سخنگوی دولت لیبی گفت نیروهای ناتو روز یکشنبه بار دیگر محل اقامت قذافی در طرابلس را که به شدت محافظت می شود هدف قرار دادند. این سخنگوی دولت ابتدا گفته بود نیروهای ناتو این بندر را هدف قرار دادند اما سپس اعلام کرد اطلاعات منتشر شده در این زمینه نادرست است. اتحادیه اروپا روز یکشنبه اعلام کرد تماس های دیپلماتیک رسمی با انقلابیون در لیبی را به منظور دایر کردن دفتر در شهر بنغازی مقر اصلی انقلابیون آغاز کرده است . کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قرار است این دفتر را افتتاح کند .
وی در حال حاضر برای مذاکرات با شورای ملی انتقالی لیبی در بنغازی به سر می برد . اشتون ده روز پیش زمانی که از تصمیم اتحادیه اروپا در این خصوص خبر داد اعلام کرد باز شدن دفتر اتحادیه اروپا در بنغازی نشانه ای مهم از حمایت این اتحادیه از مردم لیبی است و نشان می دهد که اتحادیه اروپا به وعده هایش عمل می کند . اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا روابط با دولت قذافی را قطع و دیپلمات های قذافی را نیز اخراج کرده اند . مجارستان که ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را به عهده دارد تنها کشور عضو این اتحادیه به شمار می رود که همچنان در طرابلس نماینده دیپلماتیک دارد . اتحادیه اروپا کناره گیری قذافی را از قدرت خواستار شده و اعلام کرده است قذافی مشروعیت خود را از دست داده است .
اما قذافی همچنان به حملات ناتو و فشارهای بین المللی بر وی بی توجه است به تلاش می کند قدرت را حفظ کند . اتحادیه آفریقا نیز قصد دارد هفته آینده در نشستی فوق العاده را برای بحث درباره اوضاع در لیبی و هدف از حمله نظامی ناتو به این کشور برگزار کند . ازسوی دیگر لوئیس مورنو اوکامپو دادستان کل دیوان کیفری بین المللی در لاهه صدور حکم بازداشت برای قذافی ، پسرش سیف الاسلام و عبدالله سنوسی رئیس دستگاه اطلاعاتی لیبی را به اتهام جنایت علیه بشریت درخواست کرده است . این دادستان آرژانتینی گفت مدارکی وجود دارد که نشان می دهد قذافی شخصا دستور حملات علیه غیر نظامیان بیگناه در لیبی را صادر کرده است . درحال حاضر هیئتی از قضات دیوان کیفری بین المللی درحال تصمیم گیری درباره موافقت یا مخالفت با این درخواست دادستان کل دیوان کیفری بین المللی هستند . مورنو اوکامپو افزود از زمان دستور قذافی به نیروهایش برای سرکوب تظاهرکنندگان در لیبی که خواستار پایان یافتن چهار دهه حکومت دیکتاتوری وی هستند تاکنون هزاران نفر کشته و حدود هفتصد و پنجاه هزار نفر نیز مجبور به فرار از کشور شده اند . ویلیام هیگ وزیر امور خارجه انگلیس نیز از جامعه بین المللی خواست حمایت کامل خودشان را از این درخواست دادستان کل دیوان کیفری بین المللی نشان دهند . وی با استقبال از تلاش ها برای صدور حکم بازداشت علیه قذافی افزود وضع حقوق بشر در غرب لیبی و همچنین رفتار رژیم قذافی با مردم بسیار نگران کننده است . انقلابیون لیبی نیز از این اقدام دیوان کیفری بین المللی استقبال کردند .
عبدالحافظ غوجا معاون رئیس شورای ملی انتقالی لیبی گفت این شورا از تصمیم اوکامپو استقبال می کند اما معتقد است قذافی پیش از هرگونه اقدام باید در دیوان کیفری بین المللی محاکمه شود . بااین حال روسیه که در رای گیری درباره قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه لیبی که زمینه را برای حمله به این کشور فراهم کرد رای ممتنع داد تا به تصویب آن کمک کند از آن زمان تاکنون پیوسته تاکید کرده است حملات کنونی علیه لیبی با اختیاراتی که در قطعنامه شورای امنیت بر آن تاکید شده است مغایرت دارد . اگرچه روسیه از پذیرفتن انقلابیون لیبی به عنوان یک قدرت مشروع در این کشور خودداری کرده است اما همچنان روابط رسمی با رژیم قذافی را حفظ می کند .