به گفته شاهدان عيني پليس مغرب روز گذشته (يكشنبه) شماري از معترضان را كه ممنوعيت برپايي تظاهرات را ناديده گرفته بودند مورد ضرب وشتم قرار داد ودهها تن از آنان را زخمي و بازداشت كرد.
به گزارش خبرگزاري رويترز از رباط، استفاده از خشونت از سوي پليس نشانگر موضع سخت تر دولت در برابر مخالفان است كه بدنبال آغاز تظاهرات از ماه فوريه (بهمن) گذشته هم اكنون دولت را به چالش بيشتري فرا مي خواند.
هر چند برخي از معترضان صراحتا به انتقاد از پادشاه هم مي پردازند اما تظاهرات هنوز به سطحي كه بسياري از كشورهاي عربي شاهد آن هستند، نرسيده است.
در شهر 'كازابلانكا' تظاهركنندگان با سر دادن شعارهايي، اعتراض را حق مشروع خود دانسته و استبداد را محكوم كردند كه پليس با حمله به آنان ده ها تن را مورد ضرب وشتم قرار داد.
به گزارش خبرنگار رويترز، هفت تن از اعضاي پليس ضد شورش با حمله به يك مرد سي ساله وي را مورد ضرب وشتم قرار دادند به طوري كه خون از سر و چند جاي بدنش جاري شد.
در شهر 'فاس' نيز به گفته يكي از تظاهركنندگان، سه عضو ارشد مخالفان شهر در وضعيت وخيمي به سر مي برند.
گزارش ها همچنين از زخمي شدن عده اي در 'طنجه' و مناطق ديگر خبر مي دهند.
بر پايه اين گزارش معترضان در شهر 'رباط' در صدد برپايي يك اردوگاه در مقابل پارلمان بودند، اما مقامات مغربي تلاش كردند تا از تكرار آنچه در اوايل سال جاري در قاهره روي داد و طي آن تظاهركنندگان ميدان التحرير در مركز قاهره را اشغال كردند و موفق به سرنگوني حسني مبارك شدند، جلوگيري نمايند.
نيروهاي پليس كه مسلح به باتوم و سپر بودند در شهرهاي بزرگ، مردم را از هر گونه تجمع در خيابان ها باز داشتند وبه تعقيب معترضان پرداختند.
به گفته يكي از معترضان، يك رهبر برجسته تظاهرات در رباط هفته گذشته مورد ضرب و شتم پليس قرار گرفت و ضربه مغزي شد.
به گفته 'خديجه رياضي' عضو انجمن حقوق بشر مغرب، شماري از فعالان حقوق بشر كه در مقابل مقر پليس براي آزادي 13 نفر از اعضاي انجمن تلاش مي كردند مورد ضرب وشتم قرار گرفتند.
در طول چند ماه گذشته، معترضان در سراسر اين كشور كه 32 ميليون نفر جمعيت دارد خواستار دموكراسي بيشتر و رفع مشكلات اقتصادي شده اند كه اين اعتراضات دستكم موجب مرگ شش نفر شده است.
گروهي از فارغ التحصيلان بيكار روز جمعه گذشته قصد داشتند پس از نماز جمعه به امامت ملك 'محمد ششم' پادشاه مغرب از ميان جمعيت خود را به وي برسانند .آنها با سر دادن شعارهايي خواستار افزايش فرصت هاي شغلي شدند .تلويزيون دولتي بلافاصله پخش مستقيم اين تصاوير را قطع نمود.
خانواده سلطنتي از قرن هفدهم در مغرب حكومت مي كنند.
بسياري از مردم مغرب در فقر زندگي مي كنند و تقريبا نيمي از جمعيت بي سواد هستند.