واحد مرکزی خبر / در حالی که بیش از دو ماه از آغاز حملات هوایی کشورهای غربی به لیبی می گذرد، سناتورهای برجسته دمکرات و جمهوریخواه آمریکا از جمله جان کری و جان مک کین قطعنامه ای مبنی بر محدود کردن مداخله نظامی این کشور در لیبی پیشنهاد کردند.
در این قطعنامه، از استفاده محدود آمریکا از نیروی نظامی در لیبی به عنوان بخشی از ماموریت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) برای اجرای قطعنامه 1973 شورای امنیت سازمان ملل حمایت شده است.
در این سند آمده است: سنا تایید می کند که هدف سیاست آمریکا در لیبی، همانطور که باراک اوباما، رئیس جمهور اعلام کرده است، برکناری معمر قذافی، رهبر لیبی و خانواده اش از قدرت است.
عملیات بر ضد لیبی با تلاش برای انتقال صلح آمیز قدرت به دولتی فراگیر صورت می گیرد که آزادی و عدالت را برای مردم این کشور تضمین کند.
همچنین در این قطعنامه درخواست شده است آن بخش از دارایی های رژیم لیبی که آمریکا مصادره کرده است، به مردم این کشور داده شود تا صرف برآوردن نیازهای خود و بازسازی کشورشان کنند.
تعدادی از اعضای جمهوریخواه کنگره، هفته پیش با انتقاد از عدم تلاش اوباما برای کسب موافقت کنگره در خصوص مداخله نظامی آمریکا در لیبی، ابراز تردید کردند که وی سعی می کند از اجرای قطعنامه 1973 شورای امنیت طفره رود. بموجب قانون فدرال آمریکا، رئیس جمهور فقط به مدت شصت روز می تواند بدون تصویب کنگره نظامیان کشور را به جنگ اعزام کند.
اما دولت اوباما مدعی است که برای ماموریت پشتیبانی از ناتو، نیازی به موافقت کنگره نیست.
دولت اوباما روز جمعه نامه ای خطاب به سران کنگره ارسال کرد و با تاکید بر اینکه عملیات در لیبی مستلزم مجوز رسمی کنگره نیست، خواستار حمایت سران کنگره از دولت شد. در همین حال، سناتور ریچارد لوگار ، با ارسال نامه ای مفصل به اوباما، از شکست دولت در به رسمیت شناختن نقش کنگره در مسائل مربوط به مشارکت آمریکا در جنگ داخلی لیبی، به شدت ابراز نگرانی کرد.
لوگار که از سناتورهای جمهوریخواه عضو کمیته روابط خارجی کنگره است، افزود پایبندی دولت به رایزنی با کنگره و اجرای عملیات در لیبی، طبق قطعنامه شورای امنیت انجام نشده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، دنیس کوچینیچ، از اعضای چپگرای افراطی و دمکرات کنگره نیز که با مداخله نظامی آمریکا در لیبی مخالف است، با ارائه قطعنامه جداگانه ای، خواستار خروج نیروهای مسلح کشورش از لیبی شد.