در ادامه نقض قوانين بين المللي و با ادعاي نبرد با قذافي،حملات هواپيماهاي جنگنده نيروهاي ناتو به شهر طرابلس پايتخت ليبي، دستکم 3 کشته و 150 زخمي برجا گذاشته است.
به گزارش سیاست روز نيروهاي ناتو از 9 فروردين به نام تامين امنيت مردم ليبي جنگي تمام عيار را عليهاين كشور آغاز كردند كه كارنامه آنها تاكنون نشانگر عدم اجراياين ادعا بوده است چنانكه در حملات ناتو صدها نفر غير نظامي به كام مرگ رفتهاند. اكنون مردم ليبي ميان حملات قذافي و ناتو گرفتار شدهاند كه نتيجه آن قتل عام و آواره شدن هزاران انسان بيگناه بوده است. موسي ابراهيم سخنگوي دولت ليبي در جمع خبرنگاران اعلام کرد، جنگندههاي ناتو دستکم 12 تا 18 حمله هوايي را به طرابلس صورت دادهاند که بيشتر مجروحاناين حادثه را غيرنظاميان ليبيايي تشکيل ميدهند. حملات ديروز پنج انفجار گسترده را در بر داشت، سنگينترين حملات نيروهاي ناتو از آغاز عملياتاين نيروها عليه مواضع قذافي گزارش شده است. ناتو بااين كشتارها به دنبال نابودسازي تمام طرفهاي حاضر در مناقشه ليبي است تا در لواي آن بتواند بيشترين منافع را كسب كند. در همين حال نمايندگان مجلس سناي آمريکا پيش نويس قطعنامهاي را در خصوص استفاده از نيروي نظامي عليه ليبي را تصويب کردند و از باراک اوباما خواستند اهداف سياست خود درمورد ليبي را مشخص کند. همچنين از اوباما خواسته شده دارايي هاي مسدود شده رژيم قذافي را براي پرداخت هزينه هاي جنگ عليه ليبي صرف کند. همچنين منابع امنيتي اعلام كردند كه انگليس و فرانسه، با هدف شكستن بنبست نظامي ناتو در ليبي و به خصوص در شهر ساحلي مصراته، در صدد استفاده از بالگردهاي تهاجمي آپاچي عليه رژيم ليبي هستند.اين در حاليست كه بالگردهاي آپاچي كه براي انجام عملياتهاي ضد شورشي در افغانستان استفاده ميشوند، قابليت مانور و حمله به اهداف كوچك در مناطق نسبتا متراكم را دارند. اين امر به منزله تشديد تحركات انگليس براي سلطه بر ليبي به نام مقابله با قذافي است. از سوي ديگر پس از سفر اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا به ليبي"جفري فلتمن "، ديپلمات عاليرتبه آمريكا در امور خاورميانه، در حركتي كه نشاندهنده افزايش حمايت واشنگتن از تشكيل جنبش آزادانه جهت براندازي رژيم طولانيمدت ليبي است، وارد شهر بحرانزده بنغازي شد. خبر ديگر آنكه در راستاي ادامه تلاشهاي شوراي ملي انتقالي ليبي براي جلب حمايت سياسي و مالي، رئيساين شورا به تركيه سفر كرد.
مصطفي عبدالجليل، رئيس شوراي ملي انتقالي ليبي در سفري دوروزه راهي تركيه شد و با عبدالله گل، رئيس جمهوري تركيه پشت درهاي بسته و با هدف به رسميت شناختناين شورا از سوي تركيه ديدار كرد.
براساس گزارشهاي منتشر شده، عبدالجليل در تلاش است تا تضمينهايي را براي ادامه كمكهاي تركيه به ليبي دريافت كند.
احمد داوود اوغلو، وزير خارجه تركيه در كنفرانس خبري مشترك با عبدالجليل تاكيد كرد: قذافي بايد كنارهگيري كند تا اجازه دهد روند انتقال مسالمتآميز قدرت آغاز شود. تركيه با بازي چندجانبه به دنبال تامين منافع خود در ليبي است. در همين حال عبدالرحمن شلقم، نماينده مخالفان قذافي در مسكو كه پيش ازاين پست وزير خارجه و سفيراين كشور در سازمان ملل را برعهده داشت بعد از ديدار با سرگئي لاورف، وزير امور خارجه روسيه عنوان داشت: معمر قذافي، رهبر ليبي بايد استعفا دهد و هيچ تصميمي براي مذاكره با وي نداريم. وزارت خارجه مصر نيز اعلام كرد: مسئولان ليبي 30 مصري را كه در پي وقايع اخير در ليبي دستگير شده بودند را آزاد كردند.
غرب از همان هفتههاي آغازين درگيري در ليبي با بازي دوجانبه ميان قذافي و معارضان بر آن بوده تا منافع خويش را در اين كشور تامين كند. بسياري از ناظران سياسي سناريوهاي غرب در اين كشور را از سرنگوني قذافي و تشكيل دولت جديد، اعزام حاكم نظامي براي اين منطقه نظير سرنوشت عراق، اشغال و يا تجزيه ليبي عنوان كردهاند.