واحد مرکزی خبر/ روزنامه لوموند نوشت : اعزام بالگرد ناتو به لیبی نشان دهنده شکست تاکتیک جنگی ناتو است.
این روزنامه در شماره امروز به قلم ژان کلود الارد فرمانده سابق بخش هواپیماهای سبک نیروی زمینی و مدیر تحقیقات مرکز مطالعات راهبردی فرانسه نوشت : فرانسه ، انگلیس ، کشورهای عضو ناتو و شرکای آنها متعهد شدند در چارچوب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای حفاظت از غیرنظامیان و مناطق شهری مورد تهدید ضمن ممنوعیت استقرار نیروی اشغالگر خارجی در لیبی وارد عمل شوند.
این قطعنامه اقدامات نظامی در لیبی را به حملات هوایی محدود می کرد.
این راهبرد نظامی که با متوقف کردن حملات ستون زره پوش ها به شهرهای انقلابیون و تضعیف توان نظامی قذافی خدمات قابل توجهی ارائه داده بودند ممکن است بار دیگر تکرار شود. در حقیقت نیروهای ارتش منظم لیبی برای فرار از حملات طبیعتا ساماندهی و تاکتیک جنگی نامتقارن در پیش گرفتند و از این پس دیگر اهدافی که بتواند با بمب ها یا موشک های کروز با اثرات تخریبی جمعی مورد حمله قرار گیرد وجود ندارد.
سربازخانه ها خالی است ، انبارهای مهمات تخریب شده و ستون های تانک به آهن قراضه تبدیل شده است.
سربازان و شبه نظامیان به صورت گروههای متحرکی درامده اند که از خودروهای غیرنظامی ، سلاح های بسیار سبک و کمتر مرئی و در عین حال مرگبار استفاده می کنند.
آنها با نیروهای مبارز شورای ملی انتقالی لیبی در شهرها ، در نزدیکی مردم درگیر می شوند.
در این الگوی جدید رویارویی ، حملات هوایی بی اثر است و حتی می تواند به واسطه خطراتی که می تواند برای غیرنظامیان داشته باشد و نیز با توجه به جنبه هزینه-فایده در صحنه نظامی ، مالی ، سیاسی و رسانه ای غیرسازنده باشد. نیروهای ائتلاف بدون نقض چارچوب سیاسی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل باید پاسخ های نظامی مناسبی به این اوضاع جدید بدهند.
اعلام خبر استقرار یک گردان هلیکوپتر ناوگان سبک نیروی زمینی روی یک کشتی نیروی دریایی در مدیترانه یک اتفاق مهم به شمار می رود.
راهبرد quotation mark جنگ هوایی quotation mark که بنظر می رسد فرانسه و انگلیس به آن تمایل دارند پاسخ بسیار مناسبی است. ما کارکرد این تاکتیک را در کلمبیا و اخیرا در ساحل عاج با عملیات هلیکوپتر علیه نیروهای باگبو دیدیم و این تاکتیک روزانه در افغانستان علیه نیروهای طالبان به کار می رود.
در اینگونه عملیات ، از توان متحرک و نهان هلیکوپترها در روز و شب ، توان اپتیکی ، گرمایی و راداری برای ردیابی و شناسایی هدف استفاده می شود.
با استفاده از تسلیحات موجود در هلیکوپتر می توان با مهماتی با توان تخریبی کنترل شده (مانند توپ ، راکت ، موشک) با همکاری تنگاتنگ با مبارزان زمینی شورای ملی انتقالی برای ریشه کنی واحدهای ضد انقلابی سرهنگ قذافی بدون خسارات جمعی وارد عمل شد. هلیکوپترهایی که روی ناوهای هلیکوپتر بر مستقر شده اند و با اطلاعاتی که ائتلاف و انقلابیون در اختیار آنها قرار می دهند می توانند با تماس رادیویی و گاهی اوقات با داشتن دید با کمک نیروهای زمینی در خاک لیبی به ماموریت بپردازند. یک گروه می تواند سوار بر هلیکوپتر اهدافی چون یک خودروی پیک اپ حامل مزدوران را شناسایی و هدف گیری کند.
با کمک نیروهای زمینی ظاهر صحنه جنگ را تغییر دهد.
عملیات هوایی با همکاری نیروهای زمینی می تواند فضای ناامن دائمی برای دشمنان در مناطق جنگ ایجاد کند. حمله هوایی عملیات تهدیدی مستقیم ، دقیق و پایدار روی اهداف راهبردی است.
هلیکوپترها همچنین از امکان جابجایی سریع مجروحان از صحنه نبرد یا حمل تدارکات به مناطق درگیری برخوردارند.
همه این گزینه های مختلف لزوما در لیبی به کار گرفته نخواهد شد اما برای ادامه جنگ قابل دسترسی است. ائتلاف از ترس خطر شکست در جنگ لیبی باید خود را با جهش شیوه های عمل نیروهای قذافی منطبق کند.
اگر تصمیم به استفاده از هلیکوپتر گرفته شود ، ابتکار فرانسه می تواند پاسخی مناسب به شکست تاکتیکی باشد.
ورای جنگ لیبی ، فرانسه و کشورهای عضو ناتو باید از این جنگ درس بگیرند و برای تجهیزات ضروری که امروزه نیاز آنها در ارتش های اروپایی احساس می شود سرمایه گذاری کنند و تاکتیک های حمله هوایی خود را با همکاری نزدیک با نیروهای زمینی ، هواپیماهای بدون سرنشین و هلیکوپتر برای مقابله با چالش های جنگ های نامتقارن در آینده بهبود بخشند.