خبر آنلاین - شورای ملی انتقالی لیبی هر روز بیش از روز گذشته با استقبال بین المللی روبه رو می شود.
این شورا در پی تلاشهای متعدد خود جهت جلب حمایت کشورهای مختلف جهان با حمایت بینالمللی و عربی روبرو شد و روسیه و اردن رسما این شورا را به رسمیت شناختند.
به گزارش سایت شبکه الجزیره، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که روسیه شورای ملی انتقالی لیبی را به رسمیت میشناسد و آن را شریک قانونی خود در مذاکره درباره آینده لیبی میداند: من با عبدالرحمن شلغم، نماینده شورای انتقالی لیبی دیدار کردم.
شلغم در این دیدار تاکید کرد که شورا خواهان به رسمیت شناختن آن به عنوان نماینده قانونی لیبی نیست بلکه میخواهد آن را به عنوان شریک قانونی در مذاکرات لیبی به رسمیت بشناسد.
وی خاطر نشان کرد: مخالفان در بنغازی لزوم مشارکت گروههای دیگر به ویژه مسئولان طرابلس را برای حل بحران لیبی دریافتند.
وی ابراز امیدواری کرد که اتحادیه آفریقا طرحی را برای عادی سازی اوضاع در لیبی ارائه کند.
از سوی دیگر خبرگزاری رسمی اردن پترا نیز به نقل از ناصر جوده، وزیر خارجه اردن گزارش داد: اردن شورای ملی انتقالی لیبی را به عنوا نماینده قانونی ملت لیبی به رسمیت میشناسد.
ناصر جوده در تماس تلفنی با محمود جبریل، رئیس اجرایی شورا گفت: اردن این شورا را محوری قانونی میداند که خواستههای ملت لیبی را مطرح میکند. جوده از فعالیتهای شورا و مواضع مسئولانه آن تقدیر کرد و گفت: تلاشهای شورای انتقالی لیبی میتواند نوید بخش یک مرحله جدید جهت تحقق آزادی باشد.
وزیر خارجه اردن تصریح کرد: از همان ابتدا اردن شدیدا حملات علیه ملت لیبی را محکوم کرد و آن را نقض قوانین بینالمللی توصیف کرد.
جوده گفت: اردن در ارائه حمایتهای انسانی و پزشکی به ملت لیبی و حمایتهای لجستیکی به انقلابیون جدی است. جبریل نیز از ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن نسبت به حمایت از ملت لیبی تشکر کرد و افزود: شورای ملی انتقالی با اردن هماهنگی مداومی خواهد داشت. در پاریس نیز برنار والیرو، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه اعلام کرد: شورای انتقالی لیبی دفتر خود را در پاریس افتتاح خواهد کرد. والیرو به خبرنگاران گفت: طبیعی است که ما تمایل داشته باشیم شورای انتقالی لیبی در پاریس نماینده داشته باشد و ما برای تحقق این مساله تلاش خواهیم کرد.
وی افزود: شورا در آینده نزدیک نماینده دائمی خود را در پاریس تعیین خواهد کرد. فرانسه نخستین کشور غربی بود که شورای ملی انتقالی لیبی را به رسمیت شناخت.
از سوی دیگر معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در امور ارتباطات اعلام کرد: زمان برای معمر قذافی، رهبر لیبی رو به پایان است. زمان در حال حاضر به نفع قذافی نیست چرا که ناتو حملات شدیدی را علیه مراکز فراماندهی در طرابلس صورت داده و قدرت مخالفان رو به افزایش است و به اعتقاد ما قذافی و نیروهایش با فشارهای گستردهای روبرو خواهند شد.
از سوی دیگر جفری فلتمن، معاون وزیر خارجه آمریکا در خاور نزدیک که به بنغازی سفر کرده گفت: ما رسما از شورای ملی انتقالی لیبی خواستیم دفتر نمایندگی خود در واشنگتن را افتتاح کند.
فلتمن گفت: من رسما دعوت رسمی باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا را در این زمینه تقدیم شورای ملی انتقالی کردم. سفر من به بنغازی دلیلی دیگری در زمینه حمایت آمریکا از این شورا است.
آزادی نزدیک است
همزمان خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه الشرق الاوسط نوشت: سخنگوی شورای ملی انتقالی لیبی در گفتگو با یک این روزنامه با اشاره به سیطره انقلابیون بر اکثر مناطق این کشور، پیروزی بر رژیم قذافی را بسیار نزدیک دانست و از سه سناریو برای آینده لیبی خبر داد.
"عبدالمنعم الحر" در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط در حالی که در قاهره حضور داشت، از واقعیت شرایط لیبی در غرب و شرق این کشور و طرابلس خبر داد و گفت : آزادی تمام لیبی بسیار نزدیک است و انقلابیون بر اکثر مناطق کشور از جمله مناطق مرزی و ساحلی کنترل دارند.
سخنگوی انقلابون لیبی که استاد حقوق بین الملل در دانشگاه قاهره است، در ادامه تاکید کرد: معمر قذافی در سطح داخلی، منطقه ای و بین المللی به حاشیه رانده شده است.اطلاعات تازه که به رهبری انقلابیون رسیده نشان می دهد وی در باب العزیزیه حضور ندارد و در جایی دیگر پناه گرفته است.
الحر تاکید کرد: انقلابیون لیبی مکان اختفای قذافی را از مدل اتاقی که از آن سخنرانی می کند، تشخیص می دهند. بر این اساس اطلاعات دریافتی نشان می دهد قذافی در باب العزیزیه حضور ندارد.
وی افزود: هم اکنون اکثر مناطق ساحلی لیبی در کنترل انقلابیون قرار دارد که این مسئله عملیات سوخت رسانی نیروهای قذافی را متوقف کرده است.انقلابیون لیبی همچنین بر مرزهای مشترک با کشورهای همسایه کنترل دارند، بر این اساس ما هم اکنون گذرگاه السلوم با مصر، گذرگاه مرزی با چاد، مناطق مرزی با سودان و گذرگاه دهیبه با تونس را در اختیار داریم و نیروهای قذافی به جز گذرگاه راس جدیر با تونس هیچ منطقه مرزی را در کنترل ندارند.سخنگوی انقلابیون لیبی تاکید کرد: قذافی هم اکنون در طرابلس در محاصره قرار گرفته و دایره محاصره وی روز به روز تنگتر می شود.عبدالمنعم الحر در پایان این گفتگو درباره آینده لیبی اظهارداشت : سه سناریو برای آینده سرهنگ قذافی وجود دارد، نخست اینکه به دست انقلابیون کشته شود، دوم اینکه فردی از نزدیکانش وی را به قتل برساند و سومین سناریو هم خودکشی قذافی است. البته شورای انتقالی از همین حالا راهبرد این کشور پس از سقوط قذافی را مشخص کرده است. لیبی در آینده کشوری دموکرات و آزاد خواهد بود که وفاداری در آن تنها برای وطن تعریف می شود نه برای یک شخص و قبیله.