واحد مرکزی خبر / خبرگزاری فرانسه در گزارشی از آدیس آبابا به قلم اوتو باکانو نوشت : اتحادیه آفریقا روز چهارشنبه در بررسی دوباره بحران در لیبی راه حل سیاسی را برای پایان دادن به ناآرامی ها و درگیری ها در این کشور خواستار شد .
این درخواست اتحادیه آفریقا در حالی مطرح شد که پیشنهادهای قبلی این اتحادیه برای پایان دادن به بحران در لیبی نادیده گرفته شده بود . اتحادیه آفریقا آتش بس در لیبی و تشکیل یک تیم میانجی گر سطح بالا را برای کمک به پایان دادن به درگیری ها در این کشور خواستار شده است اما تلاش های این اتحادیه تاکنون تاثیر چندانی بر بحران در لیبی نداشته است زیرا قدرت های غربی همچنان به حملات هوایی خودشان علیه رژیم معمر قذافی ادامه می دهند . ژان پینگ رئیس کمیسیون آفریقا که نهاد اجرایی اتحادیه آفریقا به شمار می رود گفت به عقیده وی تنها راه حلی سیاسی می تواند به برقراری صلحی پایدار در لیبی و تحقق آرمان های مردم این کشور کمک کند . وی در نشست فوق العاده اتحادیه آفریقا در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی افزود اوضاع در لیبی همچنان یک نگرانی جدی برای ما و آینده لیبی نیز یک نگرانی مهم برای کشورهای منطقه است . پینگ تصریح کرد متاسفانه اوضاع کنونی در لیبی و فقدان هماهنگی در تلاش های بین المللی نمی تواند به حل بحران در این کشور کمک کند . اتحادیه آفریقا با عملیات نظامی بین المللی علیه رژیم لیبی مخالف است و ماه گذشته پیشنهاد آتش بس در این کشور را مطرح کرد اما انقلابیون لیبی که بر کنار رفتن قذافی از قدرت تاکید دارند این آتش بس پیشنهادی را رد کردند . اتحادیه آفریقا همچنین یک دوره انتقالی را برای مذاکره درباره سازماندهی انتخابات در لیبی پیشنهاد کرد .
اما پیشنهادهای اتحادیه آفریقا برای حل بحران چند ماهه در این کشور شمال آفریقا تاکنون به بی اعتنایی روبرو شده است . حتی پیش از آغاز نشست فوق العاده اتحادیه آفریقا ، جاکوب زوما رئیس جمهور آفریقای جنوبی گفت آماده است تا برای مذاکره با قذافی عازم طرابلس شود . انقلابیون لیبی نیز از این پیشنهادهای اتحادیه آفریقا به گرمی استقبال نکردند زیرا نگران روابط بین این اتحادیه و قذافی هستند . بااین حال پینگ تاکید کرد نقشه راه پیشنهادی اتحادیه آفریقا همه عناصر لازم برای حل بحران در لیبی را دارد . بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد نیز که در نشست فوق العاده اتحادیه آفریقا شرکت داشت بار دیگر بر درخواست خود درخصوص آتش بس در لیبی تاکید کرد . لیبی از اواسط ماه فوریه تاکنون شاهد درگیری های مرگبار بین نیروهای قذافی و انقلابیون در این کشور بوده است . یک ائتلاف بین المللی نوزدهم ماه مارس با مداخله برای حل بحران در لیبی حملات هوایی به این کشور را آغاز کرد .
بااین حال تلاش های بین المللی برای تضعیف رژیم قذافی رو به افزایش است . اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا روابط با دولت قذافی را قطع و دیپلمات های قذافی را نیز اخراج کرده اند . مجارستان که ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را به عهده دارد تنها کشور عضو این اتحادیه به شمار می رود که همچنان در طرابلس نماینده دیپلماتیک دارد . اتحادیه اروپا کناره گیری قذافی را از قدرت خواستار شده و اعلام کرده است قذافی مشروعیت خود را از دست داده است .
اما قذافی همچنان به حملات ناتو و فشارهای بین المللی بر وی بی توجه است و به تلاش می کند قدرت را حفظ کند . ازسوی دیگر لوئیس مورنو اوکامپو دادستان کل دیوان کیفری بین المللی در لاهه صدور حکم بازداشت برای قذافی ، پسرش سیف الاسلام و عبدالله سنوسی رئیس دستگاه اطلاعاتی لیبی را به اتهام جنایت علیه بشریت درخواست کرده است . این دادستان آرژانتینی گفت مدارکی وجود دارد که نشان می دهد قذافی شخصا دستور حملات علیه غیر نظامیان بیگناه در لیبی را صادر کرده است . انقلابیون لیبی نیز از این اقدام دیوان کیفری بین المللی استقبال کردند .
عبدالحافظ غوجا معاون رئیس شورای ملی انتقالی لیبی گفت این شورا از تصمیم اوکامپو استقبال می کند اما معتقد است قذافی پیش از هرگونه اقدام باید در دیوان کیفری بین المللی محاکمه شود .