وزرای کابینه رژیم صهیونیستی از بازگشایی گذرگاه رفح ابراز تاسف کردند.
به گزارش مونیتورینگ اخبا رخارجی واحد مرکزی خبر وزیر دارایی رژیم صهیونیستی از قاچاق سلاح به داخل غزه از راه گذرگاه رفح ابراز نگرانی کرد. یووال استاینیتس پیش از تشکیل جلسه هفتگی کابینه گفت: ما ترجیح می دهیم که همه طرفها به توافقات به عمل امده پایبند باشند. وی افزود: بازگشایی گذرگاه رفح دلیل دیگری است برای آن که تل آویو اصرار می کند در دره رود اردن بماند تا از قاچاق سلاح یا نفوذ تروریستها از این دره جلوگیری کند. مصر روز شنبه بیست و هشتم ماه مه اولین بار پس از چند سال اقدام به بازگشایی گذرگاه رفح و پایان محاصره سرزمینهای فلسطینی کرد.
تل آویو قصد داشت با محاصره این سرزمینها ، حماس را درغزه منزوی کند.
مصر در سال 1979 با رژیم صهیونیستی صلح کرده بود اما حاکمان موقت نظامی آن برای بهبود روابط با فلسطینیان در اولین ساعات بازگشایی گذرگاه رفح اجازه دادند حدود سیصد فلسطینی از این گذرگاه عبور کنند.
به گفته یک مقام فلسطینی تا عصر روز شنبه چهارصد و پنجاه فلسطینی وارد مصر شدند وفقط بیست و سه فلسطینی بازگشتند. به موجب توافقهای موقت تل اویو با فلسطینیها قرار است ناظران اتحادیه اروپا بر گذرگاه رفح نظارت کنند.این ناظران محل استقرار خود را پس از آنکه حماس کنترل غزه را در سال 2007 به دست گرفت ترک کردند. براساس خط مشی جدید مسافرتی مصر ، زنان ، کودکان و مردان بالای چهل سال نیازی به گرفتن روادید برای ورود به این کشور ندارند. به اعتقاد فلسطینیان این اقدام مصر نشان دهنده دوران جدیدی در روابط میان دو طرف پس از قیام ماه فوریه و عزل مبارک است.مبارک به ادامه محاصره غزه کمک کرد و همیشه طرف محمود عباس رئیس دولت خودگردان را می گرفت که رقیب حماس است. مصر همچنین برای انعقاد معاهده آشتی میان فتح و حماس میانجی گری کرده است که به چهار سال دشمنی میان این دو پایان داد و فلسطینیان امیدوارند از این طریق در سال جاری انتخابات برگزار و دولت متحد تشکیل شود. محاصره غزه باعث فقر یک و نیم میلیون غزه ای شده است.پس از اعتراضهای بین المللی که به دنبال کشته شدن نه شهروند ترکیه ای طرفدار فلسطینیان در کشتی حامل کمکهای انسان دوستانه صورت گرفت رژیم صهیونیستی از محاصره غزه کاست.
یولی ادلستاین وزیر اطلاع رسانی این رژیم گفت باوجود نگرانیاز قاچاق اسلحه از طریق گذرگاه رفح ما می گوئیم که با بازگشایی این گذرگاه دیگر نیازی به اعزام کشتهای حامل کمکهای انسان دوستانه و آغاز تحریکهای جدید از این طریق وجود ندارد.