ارگان رسانهای وهابیت، از بازداشت یک دیپلمات ایرانی در مصر به اتهام انتقال اطلاعات خبر داده که انتشار این خبر، با استقبال خبرگزاری انگلیسی رویترز مواجه شد.
به گزارش گروه بین الملل مشرق، خبرگزاری انگلیسی رویترز که کمترخبری را تا پیش از تأیید رسمی از سوی مقامات مسؤول منتشر می کند، بلافاصله، خبر منتشرشده از سوی شبکه تلویزیونی "العربیة" وابسته به عربستان سعودی در این زمینه را بازتاب داد.
به گفته شبکه العربیة، منابع امنیتی مصری دیروز و همزمان با اعلام خبر بازگشایی مرز رفح با فلسطین که شکست بزرگی برای رژیم صهیونیستی به شمار می آید، اعلام کردند که یک دیپلمات ایرانی که در کادر دیپلماتیک رسمی این کشور فعالیت میکرده، در قاهره بازداشت شده است.
شبکه العربیه ارگان اصلی وهابیون سعودی که گویا از طریق ارتباطاتی که با رژیم صهیونیستی دارد پیشاپیش از بازداشت این دیپلمات ایرانی اطلاع داشته و نخستین منبع انتشار این خبر نیز بوده، اسم فرد بازداشت شده را "قاسم حسینی" ذکر کرده و مدعی شده که وی به اتهام انتقال اطلاعات بازداشت شده است.
سید قاسم حسینی، پیش از این و در دوره حاکمیت رژیم مخلوع حسنی مبارک، کاردار دفتر حافظ منافع ایران در قاهره بوده است.
البته این شبکه، هیچ جزئیات دیگری در این زمینه منتشر نکرده و تنها به این نکته بسنده نموده که وی هفته گذشته بازداشت شده است.
جالب اینکه در اتهام وارده به دیپلمات بازداشت شده ایرانی، هیچ موردی تحت عنوان "جاسوسی" یا امثال آن ذکر نشده و به نظر می رسد اتهام "انتقال اطلاعات"، اتهامی واهی و غیرحقوقی است چرا که این اقدام یعنی جمع آوری اطلاعات مرتبط با حوزه های مختلف از کشور مقصد و انتقال آن به مبدأ برای اتخاذ تصمیمات بهتر و درست تر توسط دولت ها، جزء وظایف ذاتی تمامی نمایندگی های دیپلماتیک در سراسر جهان است و صرف انتقال اطلاعات، نمی تواند جرم به شمار آید.
این در حالی است که طبق پیگیری های خبرنگار مشرق، حسینی نه تنها به عنوان کارمند عادی وزارت امور خارجه، مشغول فعالیت های دیپلماتیک رایج خود بوده است بلکه قصد دارد پس از بازنشستگی از حوزه انتخابیه کنگان در استان بوشهر، برای انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، نامزد شود و اتفاقاً به دلیل پیگیری کارهای مربوط به بازنشستگی خود، طی مدت اخیر، کمتر در مصر حضور داشته و از حجم فعالیت های خود کاسته بوده است.
همچنین عصر ایران به نقل از روزنامه "الدستور" اردن نوشت که حسینی پس از بازداشت تحویل دادستانی دادگاه "امنیت حکومت" داده شده است تا از وی بازجویی شود. گفته می شود اتهام حسینی جمع آوری برخی اطلاعات خاص از مصر و کشورهای جنوب خیلج فارس و ارائه آن به ایران است.
روابط ایران و مصر هم اکنون در سطح دفاتر حفاظت از منافع در قاهره و تهران است.
انتشار خبر بازداشت دیپلمات ایرانی در حالی صورت می گیرد که طبق کنوانسیون وین دیپلمات ها مصونیت دیپلماتیک دارند و دولت ها حق بازداشت آنها را ندارند و صرفاً می توانند آنها را از محل مأموریت شان اخراج یا به قول معروف، دیپورت کنند.
اتهامات واهی رسانه های صهیونیستی و وهابی منطقه درباره فعالیت های این دیپلمات ایرانی، در حالی مطرح شده که از سویی، کشورهای غربی و بویژه رژیم صهیونیستی، بشدت از بهبود مناسبات ایران و مصر که در دوره جدید در این کشور آغاز شده، نگرانند و از سوی دیگر بقایای رژیم حسنی مبارک در مؤسسات دولتی این کشور، تمام تلاش خود را برای بر هم زدن این روابط به کار می بندند.
روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی مصر که با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و از سوی دیگر به رسمیت شناخته شدن اسرائیل از سوی مصر قطع شد، در دوران پس از حسنی مبارک پیشرفت ملموسی را شاهد بود و در این راستا، "نبیل العربی" وزیر امور خارجه مصر که خود، یکی از بزرگترین حامیان تقویت روابط با ایران است برای تقویت روابط دو جانبه، چند دیدار با مقامات کشورمان نیز داشته است.
گویا بازداشت این دیپلمات ایرانی نیز به دور از دید و تصمیم العربی رخ داده است چرا که وزارت امور خارجه مصر اعلام کرده که اطلاعات فوری درباره این اتفاق ندارد.
در صورت صحت چنین خبری، به نظر میرسد این اتفاق، تصمیمی از سوی مقامات درجه دوم این کشور که از بقایای رژیم مبارک و حامیان غرب و رژیم اسرائیل هستند، باشد و با تعامل حکیمانه مقامات ارشد و دیپلمات های بلندپایه مصری به مانعی برای پیشبرد روابط دو کشور تبدیل نشود.