واحد مرکزی خبر/ کارشناسان درباره پیامدهای وخامت بحران آب و هوایی در مناطق مرکزی آفریقا هشدار دادند.
کلوبیت بوکا، استاد و محقق دانشگاه ماریان انگوابی در جمهوری دموکراتیک کنگو اعلام کرد مرکز آفریقا در این روزها با یکی از وخیم ترین بحرانهای آب و هوایی خود روبرو شده است بنابراین در شرایط کنونی لازم است که دولتهای منطقه دست روی دست نگذارند و برای محدود کردن تغییرات آب و هوایی و مقابله با پیامدهای آن همکاری و تدابیر لازم را اتخاذ کنند . کلوبیت بوکا این مطالب را در سومین کنفرانس « مبارزه با جنگل زدایی در مرکز آفریقا » که در برازاویل پایتخت کنگو برگزار شده بود، بیان کرد.
وی در این کنفرانس مقاله ای درباره آثار کوتاه مدت و پیامدهای درازمدت تغییرات آب و هوایی بر محیط زیست و زندگی مردم این منطقه ارائه کرد. کنفرانس برازاویل به ابتکار مرکز پژوهشهای بین المللی حفاظت از جنگلها و تحت عنوان quotation mark تغییرات آب و هوایی و مدیریت جنگلها quotation mark از سی و یکم ماه مه تا سوم ژوئن امسال برگزار می شود. بوکا هشدار داد مرکز آفریقا برغم ظرفیتهایی که در زمینه منابع جنگلی و آب دارد، در معرض خطر قرار گرفته است و تغییرات آب و هوایی به یک واقعیت نگران کننده برای این منطقه تبدیل شده است.
وی افزود در گذشته تصور بر این بود که کشورهای مرکز آفریقا به علت برخورداری از منابع جنگلی وسیع، از نظر زیست محیطی آسیب پذیر نیستند اما اطلاعات، آمار و ارقام نشان می دهد که دمای هوا در این منطقه از پنجاه سال پیش روند صعودی خود را آغاز کرده و در سالهای اخیر میزان بارندگی در حوزه کنگو کاهش یافته است، این نشانه بدی است که زنگ خطر را درباره محیط زیست منطقه به صدا در می آورد.
به گزارش خبرگزاری شینهوا از برازاویل، بنا به آمار و ارقام سازمان ملل متحد، سهم آفریقا در انتشار گازهای گلخانه ای در جو زمین بیشتر از طریق آتش سوزی جنگلها و آلودگیهای زیست محیطی است و این قاره از لحاظ مصرف سوختهای فسیلی تنها چهار درصد گاز گلخانه ای در جو زمین رها می کند.
آفریقا به لطف جنگلهای انبوه و بوته زارهای وسیع خود نقش مهمی در پاکسازی هوا از طریق جذب گازهای گلخانه ای خطرناک به ویژه دی اکسید کربن ایفا و به گفته محققان شبیه ریه های زمین عمل می کند.