واحد مرکزی خبر/ نخست وزیر پیشین ساحل عاج که ریاست کمیسیون آشتی ملی این کشور را بر عهده دارد تاکید کرد تحقق آشتی در ساحل عاج یک ضرورت و یک اولویت ملی برای کشور است.
شارل کنان بانی، رئیس کمیسیون گفتگو، حقیقت و آشتی ساحل عاج در برنامه ای در تلویزیون سراسری کشورش اعلام کرد ماموریت اصلی نهادی که وی اداره اش را بر عهده گرفته، این است که دوستی و برادری را بار دیگر میان مردم ساحل عاج برقرار کند. نخست وزیر پیشین ساحل عاج گفت: «مردم دیگر به یکدیگر اعتماد ندارند و با یکدیگر همکاری نمی کنند؛ما باید شرایطی فراهم کنیم و محیطی به وجود آوریم که بتوانیم در آن گفتگو و اعتماد را دوباره حاکم سازیم.
» شارل کنان بانی تاکید کرد درست است که فرهنگ بخشش در ساحل عاج وجود دارد اما لازم است آنهایی که مرتکب اشتباه شده اند، ابراز ندامت کنند.
وی با تاکید بر اینکه کمیسیون گفتگو، حقیقت و آشتی ساحل عاج یک نهاد داوری نیست، خاطر نشان کرد دستگاه قضایی کار خود را ادامه خواهد داد و ما قصد نداریم کار آنرا انجام دهیم، وظیفه ما این است که مردم ساحل عاج را بار دیگر به همدیگر نزدیک کنیم و آنها را به همزیستی مسالمت آمیز ترغیب کنیم. الحسن واتارا نیز که پس از مناقشه مسلحانه ای نسبتا طولانی توانست قدرت را از چنگ لوران باگبو خارج کند و رئیس جمهور ساحل عاج شود، تاکید کرده است برای تحقق آشتی ملی در ساحل عاج، مشارکت همه گروههای سیاسی، جامعه مدنی و تمام قشرهای اجتماعی ضروری است.
واتارا گفته است: «در روند آشتی، از آنچه قابل اغماض باشد، خواهیم گذشت اما آنهایی که قتل و کشتار مرتکب شده اند، باید به سزای اعمال خود برسند.» در بحران سیاسی و مناقشه مسلحانه ای که پس از انتخابات ریاست جمهوری ساحل عاج میان نظامیان لوران باگبو، رئیس جمهور سابق و نیروهای طرفدار الحسن واتارا، رقیب وی، روی داد، نزدیک به سه هزار نفر کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری شینهوا از ابیجان، مرهم گذاشتن بر زخمهایی که از مناقشه مسلحانه اخیر در ساحل عاج باقی مانده است و تحقق آشتی ملی از بزرگ ترین چالشهایی است که دولت الحسن واتارا پیش رو دارد.