در حالي كه انقلابيون ليبيايي بركناري معمر قذافي از قدرت را تنها راه پايان بحران دانسته اند، حكومت ليبي هياتي را به منظور برون رفت از بحران چند ماهه اين كشور تعيين كرده است.
به گزارش خبرگزاري 'شين هوا' از بنغازي پنج تن از مقامات ليبي از جمله سرپرست وزارت امور خارجه اين كشور، رئيس اداره گمركات و نماينده ليبي در اتحاديه عرب به عنوان بخشي از اقدامات ديپلماتيك طرابلس و يافتن راه حلي براي حل بحران ليبي از مرز اين كشور با تونس عبور كرده اند.
در بحبوحه تشديد حملات هوايي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي موسوم به ناتو در ليبي، به نظر مي رسد كه جكومت قذافي با چرخش به سوي اتحاديه آفريقا خواستار خروج از اين بحران شده است. در حالي كه اتحاديه آفريقا از مقامات ناتو خواسته بود كه حملات هوايي به اين كشور را براي به اصطلاح حفاظت از شهروندان ليبي آغاز كند.
در همين حال مخالفان از موضع سابق خود عقب نشيني نكرده و همچنان بر خروج قذافي از قدرت به عنوان تنها راهكار حل بحران اصرار دارند.
'مصطفي عبدالجليل'، رئيس شوراي انتقالي ليبي و يكي از رهبران مخالف در شهر بنغازي، در اين خصوص گفت كه كناره گيري قذافي از قدرت تنها راه حل ممكن براي حل بحران ليبي است و مخالفان با دولت مذاكره نخواهند كرد.
وي افزود:' مخالفان تنها در صورتي با دولت مذاكره مي كنند كه قذافي، حلقه نزديكان وي و خانواده اش در آينده سياسي اين كشور حضور نداشته باشند و حتما از قدرت كنار بروند'.
وي ادامه داد:' ما تنها در صورت پذيرش بركناري قذافي به عنوان مبنايي ترين موضوع مورد توافق، آتش بس را مي پذيريم'.
ليبي از ماه فوريه سال جاري ميلادي (بهمن/ اسفند 1389) شاهد قيام مردم عليه معمر قذافي با هدف ايجاد تغيير و اصلاحات بوده است كه با حملات نظامي خونين وي عليه انقلابيون و مردم اين كشور همراه شد.
در پي اين امر، شوراي امنيت سازمان ملل متحد قطعنامه پرواز ممنوع در آسمان ليبي را تصويب كرد.
سازمان پيمان آتلانيتك شمالي به دنبال تصويب اين قطعنامه حملات هوايي خود را به ليبي آغاز كرد كه به مرگ صدها غير نظامي اين كشور منجر شده است.
روسيه از مدت ها قبل ناتو را به دليل حملات هوايي به ليبي مورد انتقاد قرار داده است، اما 'دميتري مدوديف' رئيس جمهوري اين كشور، در نشست جمعه (27 ماه مه/ ششم خرداد) گروه هشت در شهر دوويل فرانسه از بركناري قذافي از قدرت دفاع كرد.