خبرگزاري فارس: در نشستي كه با حضور نمايندگان جوانان انقلابي مصر و تونس و... برگزار شد، شركت كنندگان با بررسي خواستههاي جوانان انقلابي و ترسيم دورنماي روند انقلابهايشان، پاشنه آشيل اين انقلابها را در نبود رهبري واحد خواندند.
به گزارش مانيتورينگ فارس، نمايندگاني از انقلابيون كشورهاي مصر، تونس، يمن و ليبي با شركت در ويژه برنامه "حديث انقلاب " كه در مركز مطالعات شبكه الجزيره برگزار شد، آخرين تحولات انقلابهاي كشورهاي خود را بررسي و دورنماي براي آينده آن انقلابها ترسيم كردند.
* ميخ ديگري بر تابوت بي طرفي الجزيره
به اعتقاد ناظران سياسي شبكه الجزيره قطر و ارگانهاي وابسته به آن كه همگي تحت نظر دولت دوحه به عنوان پيش قراول سياست خارجي قطر فعاليت ميكنند؛ علاوه بر سانسور كامل انقلاب فراگير ملت بحرين عليه رژيم آل خليفه در اين ويژه برنامه با دعوت نكردن از انقلابيون منامه؛ بار ديگر ادعاي بي طرفي در پوشش رويدادهاي خبري را نقض كرده و ميخي ديگري بر تابوت اعتبار اين شبكه كوبيد. الجزيره با وجود همه تلاشها براي ناامن جلوه كردن سوريه نتوانست حتي يك نفر را به عنوان نماينده معترضان سوري به استديوي به دوحه بياورد.
* انقلابهاي مصر و تونس در ميانه راه و چالشهاي فرا رو
بر اساس اين گزارش، انقلابيون تونس و مصر با تاكيد بر اينكه انقلابهاي مزبور همچنان با چالشهاي زيادي مواجه ميشوند كه كم رنگ كردن دستاوردهاي آنها را هدف قرار دادهاند، تاكيد كردند كه وقتي حاميان ديكتاتورهاي سابق مصر و تونس نتوانستند جلوي پيروزي اين انقلابها را بگيرند امروزه سعي ميكنند حداقل در روند آنها سنگ اندازي كنند.
"مصعب الجمال " نماينده انقلابيون مصر اوضاع جاري كشورش بعد از سرنگوني رژيم مبارك را " عصر قبل از تشكيل حكومت " خواند و افزود: در حالي كه اوضاع امنيتي و اقتصادي كشور نابسامان هستند، ملت مصربه سوي ساختن مصر جديدي پيش ميرود كه اين انقلاب را نه تنها در بعد سياسي بلكه در بعدهاي اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي و... نيز تطبيق كنند. انقلاب ما به پايان نرسيده بلكه روند تحقق انقلاب در بخشهاي ديگر را انتظار ميكشد.
وي اهمال و وقت كشي شوراهاي نظامي در تحقق خواستههاي مردم را عامل دغدغههاي انقلابيون خواند و افزود: نگراني ديگر انقلابيون از احتمال افزايش دورههاي انتقالي به بيش از شش ماه است و همه شاخصها بيانگر همين موضوع هستند... مردم به ثمر نشستن هر چه زودتر انقلابهايشان را خواستارند.
* تغيير مفهوم "انقلاب " نزد افكار عمومي عرب
"مانع المطري " از فعالان سياسي و نماينده انقلابيون يمني با بيان اينكه سابقا مفهوم "انقلاب " نزد ملتهاي عربي به معني انتفاضه چپ گرايان بر اسلاميون يا برعكس بود؛ افزود: تقريبا از 5 ماه گذشته تاكنون و با پيروزي انقلابهاي مردمي تونس و مصر مفهوم سابق انقلاب تغيير كرده و امروزه انقلاب را به معني قيام فراگير همه آحاد ملت عليه ديكتاتورها و ساختن دولتي مشاركتي و دموكراتيك كه مشاركت همه قشرها در قدرت را تضمين كند؛ ميشناسيم.
* لزوم ايجاد آشتي ميان ملتهاي انقلابي و عناصر امنيتي و پليس
در همين راستا " محمد مجاهد الزيات " نائب رئيس مركز قومي مطالعات خاورميانه با تاكيد بر اينكه انقلاب جوانان 25 ژانويه روند خود را طي ميكند، بروز مشكلات امنيتي بعد از هر انقلابي را طبيعي خواند و افزود: به علت ادغام دستگاههاي امنيتي مصر و تونس در رژيم سابق با دستگاههاي سياسي، از هم گسيختن رژيم سياسي به معني از هم پاشيدن دستگاههاي امنيتي به شمار ميرود و بروز چنين امري دور از ذهن نبوده است.
وي با تاكيد بر لزوم ترميم باقي ماندههاي دستگاههاي امنيتي به منظور تامين امنيت در مراحل بعد از پيروزي انقلاب گفت: بايستي رابطه بين مردم و افسران پليس و نيروهاي امنيتي بهبود پيدا كند و فرهنگ اعتماد متبادل ترويج داده شود... مرحله انتقالي روند خود را طي ميكند و به ياري خدا اين انقلاب روند خود را تا آخر به پيش ميبرد و به ثمر خواهد نشست.
وي با هشدار نسبت به ايجاد فاجعه در سوريه گفت: در صورتي سرنوشت تحولات سوريه به سرنگوني نظام منجر شود معتقدم كه حادثه عراق بار ديگر در منطقه تكرار ميشوند.
* لزوم پيشبرد انقلابها با حضور مستمر جوانان در عرصههاي انقلابي
"عصام الماوي " از جوانان انقلابي ليبي نيز با تاكيد بر لزوم حضور فعال جوانان انقلابي در همه مراحل اين انقلابها گفت: اين انقلابها نيازمند رفتار انقلابي است و اين انقلابي بودن با انقلابيت معمر قذافي تفاوت بسيار دارد منظور اين است كه جوانان با ابداع خود كه اين انقلابها را آغاز و به پيش ميبرند خود بايستي تا پايان روند اين انقلابها حضور داشته باشند و با ابتكارات خود مشكلات را از سر راه اين انقلابها از بين ببرند و موفقيت آنها را تضمين كنند و نبايد به برگزاري تظاهرات و تجمعات اكتفا كنند... تصدي سمتهاي عاليرتبه نيز هيچ منافاتي با جوان بودن انقلابيون ندارد.
* پيروزي انقلابها و به تاخير انداختن برگزاري انتخابات
از طرفي ديگر "رباب عتيق " از جوانان انقلابي تونس؛ نگراني جوانان انقلابي كشورش را از سوي دولت انتقالي و احتمال به تاخير افتادن برگزاري انتخابات خواند و افزود: مواضع متناقض شخصيتهاي دولت موقت در تونس در خصوص تاخير يا عدم تاخير برگزاري انتخابات سئولاتي در ذهن جوانان ايجاد ميكند بويژه آنجايي كه در كميتهها و مراجع تصميم گيري مرحله بعد از انقلاب هيچ جايگاهي براي جوانان انقلاب در نظر گرفته نشده است.
اين گزارش پاشنه آشيل انقلابهاي اسلامي را در نبود رهبري واحد ميداند؛ زيرا در همه انقلابهاي اخير كشورهاي عربي - چه آنهايي كه پيروز شدند و چه آنهايي كه مبارزات خود به منظور سرنگوني رژيمهاي حاكم را ادامه ميدهند- مرجع مشخصي كه مسئوليت روند اين انقلابها را بر عهده بگيرد وجود ندارد.