معاون بينالملل حوزههاي علميه با اشاره به ديدار خود با دكتر طنطاوي، شيخ سابق الازهر كه سال گذشته از دنيا رفت، گفت: در جلسهاي با ايشان داشتم صحبت از امام پيش آمد و او گفت «الخميني في قلبي» يعني دل من خانه خميني است و دلهاي مردم مصر خانه خميني است.
به گزارش خبرگزاري اهل بیت (ع) ـ ابنا ـمعاون بينالملل حوزههاي علميه در نشست علمي «بررسي انديشههاي امام خميني در جهان معاصر» با اشاره به نقش امام در عرصه بينالمللي به ويژه جهان غيراسلام اظهار داشت: دين به دو گونه قابل تصور است تصور نخست كه از دين وجود دارد مجموعهاي از عبادات اخلاق و حضور نداشتن در عرصه مديريت و حكومت است و مسيحيت و غرب از اسلام چنين ديني را انتظار دارند.
"حجتالاسلام والمسلمين محمدحسن زماني" گفت: شايد بسياري از مسلمانان همين برداشت را داشته و متدين به كسي ميگفتند كه به نماز و روزه توجه داشته باشد.
معاون بين الملل حوزه افزود: مفهموم دوم كه از دين اسلام وجود دارد مفهوم تمدني است و ساختار حكومتي را خود قرآن پيشنهاد داده و ساختار اركان قوهها را خود اسلام پيشنهاد داده است.
وي اضافه كرد: مقصود از نگاه تمدني بعد سياسي نيست بلكه تمدن به معناي عام اعم از مسائل فردي و اجتماعي است و اين نگاه اسلام زنده و نقشآفرين است و امام آنچه كه ارائه داد ترسيم نويني از اسلام بود.
زماني بيان داشت: اين تبيين جديد نه تنها به جوامع اسلامي ايده تازه بخشيد بلكه علماي ديگر اديان نيز به دنبال اين رفتند كه از ديانت خود نگاههاي تمدني داشته باشند.
وي تصريح كرد: با اين رويكردي كه امام مطرح كرد و انقلاب اسلامي ايران كه به پيروزي رسيد، برخي از كشيشهاي مسيحي هم اعلام كردند كه حيات آنها نيز در گرو انقلاب اسلامي است.
معاون بينالملل حوزههاي علميه با اشاره به سفر خود به كشور روسيه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي گفت: پايگاه ماتريالزيم، كمونيسم و الحاد مسكو است و كساني كه آنجا تربيت شدهاند تربيت نيمه الحادي دارند.
وي ادامه داد: در اين سفر با عين الدين راويل رهبر اهل سنت روسيه ديدار داشتم و وي گفت كه اگر از ديدگاههاي امام خميني(ره) اطلاع دارم براي وي بازگو كنم و در نهايت قرار بر اين شد كه اين ديدگاهها در مصاحبه با تلويزيون روسيه مطرح شود.
زماني با اشاره به اينكه جامعه روسيه تشنه معارف و ديدگاههاي امام بودند، بعد از پخش آن مصاحبه 15 برنامه راديويي براي جامعه روسيه در مورد انديشههاي امام تهيه و پخش شد.
وي با اشاره به سفر خود به كشور فيليپين اظهار داشت: در سفر تبليغي به اين كشور وضعيت اسلام را جويا شدم و گفتند كه يكي از اساتيد دانشگاه رهبري جامعه اسلامي را به عهده گرفته است.
معاون بينالملل حوزه علميه افزود: وقتي كه با او ديدار داشتم وي گفت كه يك كتاب موجب گرايش او به اسلام شده است و آن كتاب نامه امام خميني(ره) به فرزندش سيداحمد بود و در آن شرايط قدر امام را بيش از پيش احساس كردم.
وي خاطرنشان كرد: پرفسور حامد الگار دانشمند آمريكايي هم متاثر از انديشههاي امام بزرگوار بوده است و با ده زبان اسلام را تبليغ ميكند.
زماني تاكيد كرد: امروز فقط در يك مدرسه علميه قم دویست طلبه داريم كه مسيحي و داراي اديان ديگر بوده است كه در پرتو انديشههاي امام، اسلام را پذيرفتهاند.
وي با اشاره به شرايط كشور بوسني هرزوگوين به عنوان تنها كشور اروپايي اسلامي گفت: در اين كشور فرهنگ غرب حاكم بود و از سوي ديگر انديشه شرقي بر آن حاكميت داشت ولي بوسني بعد از عرضه انديشههاي امام بعد از فروپاشي شوروي نخستين كشور اروپايي بود كه اسلامي شد.
معاون بينالملل حوزه گفت: امام جمعه اهل سنت شهر گوراژده بوسني و هرزگوين كه شهداي بسياري داشته است ميگفت كه به عنوان يك عالم اهل سنت اعلام ميكند كه جامعه آنها تشنه انديشههاي امام بزرگوار است.
وي با اشاره به اينكه در عرصه ارائه اسلام ناب بايد تلاش بيشتري صورت گيرد، اضافه كرد: امام سيمايي از اسلام را در جهان عرضه كرده است كه هم نيازهاي ديني و معنوي را تحقق ميبخشد و هم نيازهاي تمدني را پاسخ ميگويد.
زماني با اشاره به چشمههاي عشق به امام در مصر تصريح كرد: دكتر طنطاوي، شيخ الازهر كه سال گذشته از دنيا رفت عاليترين مقام ديني اهل سنت دنيا بود، در جلسهاي با ايشان داشتم صحبت از امام پيش آمد و او گفت «الخميني في قلبي» يعني دل من خانه خميني است و دلهاي مردم مصر خانه خميني است.
وي با اشاره به شكلگيري جنبشهاي بيداري اسلامي بيان داشت: نهضتها و جنبشهاي اخير متاثر از امام است و اينها اسنادي براي اين مسئله است.