شبكه خبري صداي آلمان پنجشنبه اعلام كرد: شورشيان ليبي در حال كنترل مقر نظاميان حامي 'معمر قذافي' ديگتاتور ليبي هستند و در عين حال كميسيون تحقيق شوراي حقوق بشر سازمان ملل، هم هواداران رهبر ليبي و هم مخالفان او را به جنايات جنگي متهم كرد.
به گزارش ايرنا به نقل از صداي آلمان، هم حاميان قذافي و هم شورشيان و مخالفان او از سوي كميسيون تحقيق شوراي حقوق بشر سازمان ملل به جنايات جنگي متهم شده اند ، از سوي ديگر درگيريها در اين كشور همچنان ادامه دارند و سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) نيز مأموريت نظامي خود در ليبي را تمديد كرد.
بر اساس اين گزارش، مداركي وجود دارد دال بر اينكه علاوه بر نيروهاي دولتي، شورشيان ليبي نيز مرتكب اعمالي شدهاند كه ميتواند مصداق جنايت جنگي باشد .
اين هيات تحقيق شمار تلفات درگيريهاي ليبي از فوريه سال جاري (2011) تا كنون را بين 10 تا 15 هزار نفر برآورد كرده است.
نيروهاي هوادار سرهنگ قذافي در اين گزارش 92 صفحهاي از زمان آغاز ناآراميها و پيش از آن به قتل، شكنجه و تجاوز جنسي محكوم شدهاند؛ اعمالي كه از آنها بهعنوان بخشي از حملات سازمان يافته و گسترده عليه شهروندان غير نظامي نام برده شده است. چنين اقداماتي مصداق جنايت عليه بشريت هستند.
گروه كارشناسي شوراي حقوق بشر سازمان ملل اتهامهاي وارد شده به نيروهاي مخالف دولت ليبي را جزيي از حملات سازمانيافته و گسترده عليه شهروندان غيرنظامي نميداند، اما در عين حال تصريح ميكند كه شورشيان نيز به جنايات جنگي مبادرت ميورزند.
در گزارش منتشره در ژنو از هر دو سوي كشمكش ليبي خواسته شده تا پس از تحقيقاتي شفاف و همهجانبه، متخلفان را به دست قانون بسپارند.
47 كشور عضو شوراي حقوق بشر سازمان ملل در فوريه گذشته به اتفاق آرا تصميم گرفتند كميسيوني را مسوول رسيدگي به جنايات احتمالي دولت قدافي عليه بشريت كنند.
بر اين اساس 'شريف بسيوني ' كارشناس مصري، مأمور تحقيق سابق سازمان ملل در پروندههاي جنايات جنگي، هدايت اين كميسيون را بر عهده گرفت. مأموران بخش عمده تحقيقات خود را در طرابلس پايتخت ليبي كه هنوز در دست نيروهاي دولتي است و در بنغازي، مقر اصلي شورشيان انجام دادند.