خبرگزاري فارس: مجلس نمايندگان آمريكا در نظر دارد با صدور 2 قطعنامه "باراك اوباما " را به دليل مشاركت در جنگ ليبي بازخواست كرده و سپس نيروهاي آمريكايي را مجبور كند تا ظرف مدت 15 روز عمليات نظامي عليه ليبي را ترك كنند
به گزارش فارس به نقل از شبكه تلويزيوني "فاكسنيوز "، جمهوريخواهان مجلس نمايندگان آمريكا قرار است با صدور قطعنامهاي كه امروز صادر ميشود، "باراك اوباما " رئيسجمهوري آمريكا را به دليل مشورت نكردن با كنگره در خصوص استفاده از قدرت نظامي عليه ليبي مورد بازخواست قرار دهند.
بنا بر اين گزارش، هم جمهوريخواهان و هم دموكراتهاي كنگره معتقدند كه رئيسجمهوري آمريكا خارج از گستره قدرتهاي جنگي عمل كرده و در حال حاضر نيز قطعا از اين حوزه اختيارات تجاوز كرده است.
با اين وجود، تفكري كه دستكم در ميان بسياري از جمهوريخواهان رايج است، اين است كه يك جدول زماني مشخص براي خروج از ليبي ميتواند نتيجه منفي بر نيروهاي نظامي و متحدان ناتو داشته باشد.
"جف مورل " سخنگوي وزارت دفاع آمريكا در رابطه با اين طرز تفكر رايج در ميان بسياري از جمهوريخواهان اعلام كرده است: پنتاگون با اين نظريه موافق است. "رابرت گيتس " وزير دفاع آمريكا معتقد است براي آمريكا كه زماني به عمليات ناتو متعهد بوده است به طور يكجانبه خارج شدن از اين عمليات ميتواند نتايج بلندمدت خطرناك و بسيار شديدي به همراه داشته باشد.
اين گزارش افزود: به همين دليل بود كه بررسي قطعنامهاي كه نسخه جديد آن قرار است امروز توسط مجلس نمايندگان آمريكا صادر شود، و "دنيس كاسينيچ " نماينده دموكرات ايالت اوهايو كنگره آن را تنظيم كرده بود، اوايل هفته جاري متوقف شد.
اين قطعنامه جديد توسط "مايك ترنر " نماينده جمهوريخواه ايالت اوهايو كه رياست هيأت نمايندگي آمريكا در مجمع ناتو را بر عهده دارد، تنظيم شده و در نظر دارد تا مشاركت آمريكا در حمله نظامي عليه ليبي را محكوم كند.
در حال حاضر اين قطعنامه 60 حامي قطعي در ميان جمهوريخواهان دارد و انتظار ميرود كه يك حكم براي خروج فوري از ليبي باشد.
بنا بر اين گزارش، مسئلهاي كه هماكنون كنگره آمريكا با آن مواجه است، اين است كه چنانچه اتفاق ناگواري بيفتدف كنگره مسئول آن خواهد بود چرا كه اين عمليات را به تصويب نرسانده و حتي رأيگيري نيز در خصوص آن برگزار نكرده است.
بر اساس اين گزارش، قطعنامهاي كه قرار است امروز مجلس نمايندگان آمريكا به تصويب برساند، علاوه بر بازخواست رئيسجمهوري اين كشور در خصوص مشاركت نظامي در ليبي، خواستار شفافسازي در خصوص اين مأموريت نظامي خواهد شد و تهديد خواهد كرد كه مبالغ در نظر گرفته شده براي عمليات نظامي در آينده بدون مشورت با كنگره خارج از دسترس مقامات آمريكايي بماند.
جمهوريخواهان كنگره پيش از به رأي گذاشتن اين قطعنامه، روز گذشته نشستي را تحت عنوان گردهمايي كامل جمهوريخواهان برگزار كرده بودند تا در اين رابطه بحث و گفتوگو كنند.
يك منبع موثق در كنگره اعلام كرده است كه مجلس نمايندگان آمريكا قرار است امروز تصويب 2 قطعنامه را مورد بررسي قرار دهد. قطعنامه نخست كه به بازخواست اوباما به دليل مشاركت در جنگ ليبي خواهد پرداخت و قطعنامه دوم نيروهاي آمريكايي را مجبور خواهد كرد تا ظرف مدت 15 روز عمليات نظامي ليبي به رهبري ناتو را ترك كنند.