واحد مرکزی خبر / سران کشورهای اوگاندا و بروندی از جامعه بین الملل خواستند تا به وظیفه اش در خصوص سومالی عمل کند.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، روسای جمهور بروندی و اوگاندا در نشست اخیر گروه بین المللی بحران سومالی که در شهر کامپالا برگزار شد، از جامعه بین الملل خواستند تا به وظایفش در خصوص مردم سومالی که اکنون با حملات شبه نظامیان مواجه هستند، عمل کند.
نظامیان اوگاندا و بروندی ستون اصلی نیروهای صلحبانی را تشکیل داده اند که تنها مانع در مسیر سرنگونی دولت سومالی توسط شورشیان شباب محسوب می شود.
قدرت دولت مرکزی سومالی نیز از سال 2007 تاکنون فقط به مناطقی محدود می شود که صلحبانان اتحادیه افریقا در ان مستقر هستند.
صلحبانان این اتحادیه با مبارزه مستمر خود در طول این هفته توانسته اند شبه نظامیان الشباب را از مواضع راهبردی در شهر جنگ زده موگادیشو عقب برانند.
این شدیدترین درگیری ماه های اخیر در پایتخت سومالی شمرده می شود اکنون روسای جمهور بروندی و اوگاندا خواستار ارسال مهمات برای صلحبانانی هستند که وجود انها برای حفاظت از شهروندان ضروری است.
پیِر انکورونزیزا رئیس جمهور بروندی گفت هیچ کشور دیگری را در دنیا نمی توان یافت که مسئولیت حفاظت از ان به اندازه سومالی حاد باشد.
سه سال، گذشته است اما نگرانی درباره سرنوشت مردم سومالی هنوز برای جامعه بین الملل در حاشیه قرار دارد.
این مایه شرمساری است که می شنویم صلحبانان اتحادیه افریقا در سومالی با کمبود مهمات مواجه هستند.
باید به سازمان ملل یاداوری کرد که این نهاد در قبال مردم سومالی مسئولیتی بر عهده دارد و باید در این راستا گام های ضروری را بردارد.
یاوری موسوینی رئیس جمهور اوگاندا نیز در این اجلاس خواستار ان شد که به دولت سومالی یک سال دیگر برای جنگ فرصت داده شود زیرا در غیر این صورت همه دستاوردها در میدان نبرد از میان خواهد رفت و صلحبانان نیز ناچار به خروج از سومالی خواهند شد.
دوران فعالیت دولت موقت سومالی ماه اوت امسال به پایان می رسد.
موسوینی تهدید کرده است که در صورت دریافت نکردن مهمات، نظامیان اوگاندا را از سومالی خارج کند.
وی گفت قرار دادن سربازان در شرایطی که فشنگ نداشته باشند درست نیست، به من بگویید انها گلوله ندارند، یا فشنگ های خود را برای انها می فرستیم و یا انکه سربازان را از منطقه خارج خواهیم کرد.
الشباب که به عنوان عامل القاعده در سومالی شناخته شده است، بخش های وسیعی از مناطق این کشور و حتی پایتخت را کنترل می کند.
به گفته سیاستمداران سومالی، قطع کمک های خارجی و رویگردانی همسایگان سومالی می تواند این کشور را به سکوی حملات بعدی شباب به سایر کشورها بدل کند.
شباب پارسال در حمله ای تروریستی در پایتخت اوگاندا هفتاد و نه نفر را کشت.
از زمان اغاز شورش ها در سومالی تاکنون حداقل بیست و یک هزار غیرنظامی کشته شده اند.