افزایش قیمت سوخت و انرژی در مغرب باعث شده است تا این کشور به استفاده از انرژی های تجدید پذیر توجه کند .
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر؛ همزمان با افزایش قیمت بنزین در مغرب مقامات این کشور به فکر افتاده اند که از منابع انرژی خورشیدی و بادی برای تولید برق استفاده کنند .
مقامات مغربی تلاش می کنند با اتخاذ چنین رویکردهایی وابستگی کشورشان را به انرژی های وارداتی کم کنند . در کنفرانس اخیر انرژی که در شهر کوجدا در شرق مغرب برگزار شد دولت مغرب اعلام کرد تا یک دهه ی آینده تقریبا نیمی از نیازهای مغرب در بخش انرژی در داخل این کشور تولید خواهد شد . « اَمینا بن خضرا » وزیر انرژی ، معدن ، آب و محیط زیست مغرب گفت .. در چارچوب راهبرد ما در بخش انرژی که در سال دوهزار و نه تدوین شد ، تصمیم گرفتیم منابع انرژی خود را متنوع کنیم و از انرژی های تجدید پذیر در داخل کشور به خصوص انرژی خورشیدی و باد بیشتر استفاده کنیم . مغرب تنها کشور منطقه شمال آفریقا است که نفت ندارد بنابراین مشتاق است از منابع انرژی پاک و تجدید پذیر موجود دراین کشور استفاده کند تا از این طریق بتواند واردات نفت و گاز خود را کاهش دهد .
در دوسال گذشته دولت مغرب طرح هایی را برای ساخت پنج مرکز تولید انرژی بادی و پنج مرکز تولید انرژی خورشیدی اعلام کرده بود اما رئیس فدراسیون انرژی مغرب در کنفرانس کوجدا گفت اجرای این پروژه ها به علت فقدان دانش بومی بیش از حد طول کشیده است. مولای عبدالله الوهی رئیس فدراسیون انرژی مغرب گفت .. ما در اجرای آخرین مرحله ی طرح انرژی دیر عمل کردیم علتش این است که کشور ما درحال بدست آوردن تجربیاتی در این زمینه است.
ما در این عرصه تازه کار هستیم و نمی خواهیم همه چیز را به شرکتهای خارجی بدهیم .دولت همچنین می خواست شاهد انتقال دانش به مهندسان و تکنسین های مغربی باشد.
ما مجبور بودیم از صفر شروع کنیم چون هنوز هم در مرحله ی یادگیری هستیم . پروژه ی انرژی خورشیدی نه میلیارد دلار آمریکا ارزش دارد درحالیکه برای ایجاد چنین پروژه ای باید سه میلیارد وپانصد میلیون دلار هزینه شود . دولت مغرب می گوید بودجه لازم برای هر دو پروژه از محل سرمایه های خصوصی و دولتی تامین خواهد شد . مغرب و کشورهای همسایه ی آن می توانند علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی در پنج سال آینده ، این انرژی خورشیدی را در اختیار اروپا قرار دهند .
اتحادیه ی اروپا هم اکنون از ایجاد کابل های برق در زیر دریای مدیترانه برای انتقال انرژی تجدید پذیر از شمال افریقا به اروپا حمایت می کند .