واحد مرکزی خبر / خبرگزاری فرانسه در گزارشی از لندن در مورد نشست آینده سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک نوشت: کشورهای عضو اوپک روز چهارشنبه در حالی در وین پایتخت اتریش تشکیل نشست می دهند که تولید اعضای این سازمان همچنان بالاتر از سهمیه های تعیین شده است با این حال این سازمان برای جبران کاهش تولید نفت لیبی با دشواری مواجه است.
از ژانویه دو هزار و نه، اوپک هدف کلی تولید بیست و چهار میلیون و هشتصد و چهل هزار بشکه در روز را برای یازده کشور از دوازده کشور عضو این سازمان تعیین کرده است. عراق به علت اوضاع در این کشور - تحریم های بین المللی و سپس جنگ- از سال هزار و نهصد و نود از سهمیه بندی معاف شده است. بر اساس آخرین گزارش آژانس بین المللی انرژی که نیمه ماه مه منتشر شد تولید یازده کشور عضو اوپک (به استثنای عراق) ماه آوریل به بیست و شش میلیون و صد و پنجاه هزار بشکه در روز رسید و از روزانه یک میلیون و سیصد و ده بشکه که رسما برای خود تعیین کرده بود فراتر رفت. با این حال، تولید کلی نفت اوپک همچنان حدود یک میلیون و سیصد هزار بشکه در روز کمتر از زمانی است که تنش ها در لیبی (ماه فوریه) آغاز شد. تولید نفت لیبی ماه آوریل به دویست هزار بشکه در روز کاهش یافت.
در حالیکه پیش از آغاز مناقشه، تولید نفت این کشور نزدیک به یک میلیون و چهارصد هزار بشکه در روز بود. همزمان، تولید نفت یازده کشور عضو اوپک ماه فوریه از بیست و هفت میلیون و سیصد و پنجاه هزار بشکه در روز به بیست و شش میلیون و صد و پنجاه هزار بشکه در روز در ماه آوریل کاهش یافت.
موضوعی که نشان می دهد دیگر اعضای اوپک به ویژه عربستان سعودی تنها عضوی که ظرفیت مازاد قابل توجهی دارد عرضه خود را به طور چشمگیری افزایش نداده اند. نفت لیبی به خاطر سبک و شیرین بودن (سبک با میزان کم گوگرد) متمایز از بقیه تولیدات اوپک و بسیار مورد استقبال پالایشگاه های غربی است و پر کردن خلاء آن دشوار است. به جز لیبی و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، دیگر کشورهای عضو اوپک، کاهش سهمیه های تولید را از سوی این سازمان همچنان بسیار کم رعایت می کنند. بنا بر اعلام آژانس بین المللی انرژی، ماه فوریه رعایت سهمیه ها در بین یازده عضو اوپک تنها چهل و چهار درصد بود.
تولید کشورهای عضو اوپک در ماه آوریل بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی بدین ترتیب است: الجزایر- هدف تولید: یک میلیون و بیست هزار بشکه در روز، تولید واقعی: یک میلیون و دویست و هشتاد هزار بشکه در روز. آنگولا- هدف تولید: یک میلیون و پانصد و بیست هزار بشکه در روز، تولید واقعی: یک میلیون و پانصد و هشتاد هزار بشکه در روز. اکوادور- هدف تولید: چهارصد و سی هزار بشکه در روز، تولید واقعی: پنجاه هزار بشکه در روز. ایران- هدف تولید: سه میلیون و سیصد و چهل هزار بشکه در روز، تولید واقعی: سه میلیون و ششصد هزار بشکه در روز. کویت- هدف تولید: دو میلیون و دویست و بیست هزار بشکه در روز، تولید واقعی: دو میلیون و چهارصد و ده هزار بشکه در روز. لیبی- هدف تولید: یک میلیون و چهارصد و هفتاد هزار بشکه در روز، تولید واقعی: دویست هزار بشکه در روز. نیجریه- هدف تولید: یک میلیون و ششصد و هفتاد هزار بشکه در روز، تولید واقعی: دو میلیون و دویست و بیست هزار بشکه در روز. قطر- هدف تولید: هفتصد و سی هزار بشکه در روز، تولید واقعی: هشتصد و ده هزار بشکه در روز. عربستان سعودی- هدف تولید: هشت میلیون و پنجاه هزار بشکه در روز، تولید واقعی: هشت میلیون و هشتصد هزار بشکه در روز. امارات عربی متحده- هدف تولید: دو میلیون و دویست و بیست هزار بشکه در روز، تولید واقعی دو میلیون و پانصد و ده هزار بشکه در روز. ونزوئلا- هدف تولید: یک میلیون و نهصد و نود هزار بشکه در روز، تولید واقعی: دو میلیون و دویست وپنجاه هزار بشکه در روز.