ملازهي كارشناس شبه قاره دلايل عدم اتمام دخالت نيروهاي نظامي آمريكا در ليبي را اين گونه عنوان كرد : دليل اول رقابت آمريكا با روسيه است زيرا تمامي تسليحات نظامي ليبي روسي است و آمريكا قصد دارد با ادامه حضور خود در ليبي تسليحات روسيه را حذف و ليبي را وابسته نظامي خود كند و دليل دوم نگراني آمريكا از نفوذ القاعده و گروه هاي راديكال اسلامي در دولت ليبي است بنابراين تا زماني كه ساختار مورد پسند آمريكا جايگزين دولت قذافي نشود آمريكا از دخالت نظامي در ليبي دست برنمي دارد.
پير محمد ملازهي در گفت وگو با خبرگزاري تقريب "تنا" در خصوص تاكيد اردشير عماني رييس كميته دوستي ايران و آمريكا برتلاش آمريكا براي تسلط براقيانوس هند گفت:اين مسئله يك ايده جديد نيست ، اقيانوس هند با توجه به اهميت استراتژيكي از گذشته هاي دور مورد توجه آمريكا بوده است.
وي با اشاره به حضور انگليس در اقيانوس هند در قرن ۱۹ و ۲۰ تصريح كرد : انگليس در آن زمان در منطقه " ديگو گارسيا " پايگاه داشت ولي پس از شكست اين كشور در جنگ جهاني و خروج از دايره ابرقدرتها ، آمريكا بر اين منطقه مسلط شد.
اين كارشناس شبه قاره ادامه داد : پس از جنگ جهاني ، روسيه يكي از رقباي سرسخت آمريكا در اقيانوس هند به شمار مي رفت ولي در حال حاضر به جاي روس ها چندين قدرت ديگر در برابر آمريكا قرار گرفته و حضور اين كشور را در اقيانوس هند با چالش مواجه كرده اند.
وي با بيان اين كه اكنون آمريكا در تلاش براي جذب كشورهاي اروپايي به عنوان شريك در اقيانوس هند است گفت : در حال حاضر شعار آمريكا مبني بر تك قطبي بودن در جهان از بين رفته و اين كشور براي جلوگيري از ظهور و بروز رقباي جديد در اقيانوس هند و حفاظت از موقعيت خود با كشورهايي مانند هند قراردادهايي امضا كرده است.
وي با تاكيد براين كه نظام چند قطبي امروزمانع از تسلط كامل آمريكا به اقيانوس هند مي شود گفت : سياست امروز آمريكا به ويژه اوباما اين است كه قدرت هاي ديگر را به رسميت شناخته و با كنترل همه جانبه اوضاع بر صدر جهان بنشيند.
ملازهي در پاسخ به سوال خبرنگار تقريب مبني بر اين كه با توجه به اخطار كنگره آمريكا به اوباما براي اعلام منافع دخالت اين كشور در جنگ ليبي ظرف ۱۴ روز ، چرا اين هشدارها شامل خروج از افغانستان و عراق نمي شود اظهارداشت : در افغانستان و عراق آمريكا بسيار انحصارگرايانه عمل كرد و مي بينيم كه منفعت زيادي از حضور در عراق مي برد ولي در ليبي اين گونه نيست به عنوان مثال پس از سقوط صدام هنگامي كه دولت عراق اعلام برگزاري مناقصه بين المللي را كرد شركت هاي آمريكا بدون زور و با مبلغ بالاتري مناقصه را بردند و اين مسئله برتري آمريكا را در مقابل اروپا اثبات كرد.
وي ادامه داد : مسئله مورد بحث در مورد ليبي اين است كه روسيه ،چين و كنگره آمريكا مي خواهند بدانند كه در صورت دخالت در جنگ ليبي چه منافعي به ويژه در زمينه شركت هاي نفتي به آنها مي رسد و اين امر در حال حاضر محل اختلاف اروپا و آمريكا در مورد جنگ در ليبي است در غير اين صورت امريكا به راحتي مي توانست قذافي را مجبور به پذيرش مطالبات انقلابيون كند ولي محل اختلاف دستيابي به منافع است نه حفاظت از قذافي.
ملازهي در مورد تصميم تيم امنيت ملي اوباما براي خروج هر چه سريعتر نيروهاي آمريكا از افغانستان نيز گفت : بعيد است كه آمريكا تمامي نيروهاي خود را از افغانستان خارج كند زيرا قرارداد استراتژيك منعقد شده ميان كابل و آمريكا باعث حضور مداوم پايگاه هاي نظامي اين كشور در افغانستان مي شود ولي استراتژي اصلي آمريكا در افغانستان اين است كه پس از خروج نيروها ،ارتش افغانستان را گرفتار يك جنگ داخلي افغان با افغان كرده و خود دورادور نظارت داشته باشد. وي در پاسخ به سوال ديگري مبني براحتمال آشتي ميان افغانستان و پاكستان براي مقابله با آمريكا اظهارداشت : تضادهاي ميان اين دو كشور عميق و تاريخي است كه باعث مي شود افغانستان و پاكستان مناسبات دوستانه عادي را نيز نداشته باشند زيرا بر اساس اختلافات موجود پاكستاني ها معتقدند كه اصلا افغانستاني نبايد به وجود مي آمد و افغان ها نيز بر اين باورند كه بخشي از سرزمين پاكستان مانند بلوچستان براساس قرارداد ديوراند متعلق به افغانستان است.