واحد مرکزی خبر / معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس خبر دست داشتن برخی از فلسطینی ها را در قاچاق سلاح به مصر تکذیب کرد.
موسی ابو مرزوق در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار شبکه تلویزیونی العربیه در قاهره درباره مسئله گذرگاهها ، گفت بسته شدن گذرگاهها به بحران تبدیل نخواهد شد زیرا اگر بحران بود بحران در سیاست و اجرا بود.
تغییری در سیاست رخ نداده است بنابراین زمانی که مسئله به اجرا ارتباط داشته باشد می توان بسیار آسان تر آن را حل کرد.
وی افزود سیاست جدید مورد استقبال فلسطینی ها قرار گرفته و در حقیقت این اقدام خوب و مناسب با موضع مصر است.
هر چند که مردم همیشه انتظار دارند اقدامات بیشتری برای بهبود وضعیت و عبور آنها اتخاذ شود.
خبرنگار العربیه پرسید آیا پیش بینی می شود گذرگاه رفح به سرعت بازگشایی شود؟ ابو مرزوق پاسخ داد معتقدم که این بحران به زودی به پایان می رسد و گذرگاه دوباره بازگشایی می شود.
وی به مشکلاتی در گذرگاه رفح اشاره کرد و افزود در این گذرگاه مشکل ازدحام مسافرانی که قصد دارند از این گذرگاه وارد مصر شوند و ناتوانی پذیرش آنها در نتیجه سیاست جدید وجود دارد و در سیاست جدید که اجازه عبور گروههای سنی بیشتری از گذرگاه داده شده است ، شمار مسافران به ویژه در فصل تابستان در طرف فلسطینی افزایش می یابد.
امیدواریم بحران گذرگاه رفح به پایان برسد و امکان عبور مسافران فراهم و آسان شود.
شمار مسافرانی را که از این گذرگاه عبور می کنند تعداد کارمندان ، ساعات کار و اوضاع امنیتی تعیین می کند و شمار مسافرانی که از این گذرگاه عبور می کنند در حال حاضر کم است و به نظر من می توان این مشکلات را حل کرد.
ابو مرزوق درباره دست داشتن برخی از فلسطینی ها در قاچاق سلاح به مصر و بازداشت آنها در اسکندریه ، تصریح کرد در بسیاری از مواقع خبر دقیق و درست منتشر نمی شود و این خبر صحت ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بسته شدن گذرگاه رفح با دست داشتن برخی از فلسطینی ها در قاچاق سلاح به مصر ارتباط دارد ، گفت بسته شدن گذرگاه با این موضوع ارتباط ندارد و مقامات مصر اینگونه خبرها را جدی نمی گیرند تا براساس آن تصمیم گیری کنند.
اقدامات یا سیاست یا حتی تفکر حماس برای تقویت امنیت مصر و افزایش اعتماد شهروندان فلسطینی و مصری به این امنیت است و امنیت مصر در نهایت به نفع مردم این کشور و فلسطینی ها است.
معاون رئیس دفتر سیاسی حماس تصریح کرد مسئله تبادل اسرا برای مردم فلسطین بسیار حساس است.
بی تردید درباره موضوع تبادل اسرا اقدام جدیدی وجود ندارد و خبرهایی که اخیرا منتشر شده است بر اسرا و خانواده های آنها تاثیر منفی می گذارد.
بعد از شکست میانجیگری آلمان در پرونده اسرا جدیت وجود ندارد و زمانی که طرف اسرائیلی در این مسئله از خود جدیت نشان دهد به نظر من طرفهای دیگر نیز در بررسی این مسئله جدی خواهند بود تا توافق حاصل شود اما تاکنون اقدام جدیدی رخ نداده است.