واحد مرکزی خبر / سنای آمریکا طرحی را برای استفاده از دارایی های مسدود شده دولت لیبی برای کمک به مردم این کشور جنگ زده پیشنهاد کرده است.
طرحی که گروهی از سناتورهای برجسته دموکرات و جمهوریخواه آمریکا از آن حمایت کرده اند این امکان را فراهم خواهد کرد تا باراک اوباما، رئیس جمهور از دارایی های مسدود شده دولت لیبی برای کمکهای بشردوستانه به مردم لیبی استفاده کند.
تیم جانسون، رئیس کمیسیون بانکداری سنا چهارشنبه در نشست خبری مشترک با ریچارد شِلبی، از اعضای بلندپایه جمهوریخواه این کمیسیون اعلام کرد : quotation mark تداوم خشونتها در لیبی اقتصاد این کشور را مختل کرده است، به طوری که بسیاری از مردم در تهیه غذا برای خانواده هایشان مشکل دارند و حتی قادر نیستند مایحتاج روزانه خود را تامین کنند.
quotation mark آمریکا در چارچوب تحریمهایی که اواخر فوریه بر ضد معمر قذافی، رهبر لیبی و دیگر مقامات بلندپایه این کشور اعمال کرد، بیش از سی و چهار میلیارد دلار از دارایی های دولت لیبی را مسدود کرد.
بر اساس طرح سنا، از هیچ یک از دارایی های دولت لیبی نمی توان در خرید تسلیحات یا تجهیزات نظامی استفاده کرد.
برخی از نمایندگان کنگره آمریکا درباره اقدام مستقیم در مسلح کردن انقلابیون لیبی برای سرنگونی رژیم قذافی تردید دارند.
مقامات دولت اوباما اعلام کرده اند که مشغول بررسی این مسئله هستند که آیا از دارایی های مسدود شده دولت لیبی از جمله وجوه نقد و اوراق بهادار می توان برای کمک به انقلابیون این کشور استفاده کرد یا خیر.
جان کری، رئیس کمیسیون روابط خارجی ، کارل لوین، رئیس کمیسیون نیروهای مسلح ، جو لیبرمن، رئیس کمیسیون امنیت داخلی و جان مک کین، از جمهوریخواهان بلندپایه سنا، از دیگر حامیان طرح سنا مبنی بر تخصیص دارایی های مسدود شده رژیم لیبی برای کمکهای بشردوستانه به مردم این کشور هستند. به گزارش خبرگزاری رویترز، توافق هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه بر سر این طرح که با رایزنی دولت تدوین شده است، احتمال تصویب هر چه سریعتر آن را افزایش می دهد.
اما این طرح باید به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا نیز برسد.
به گفته حامیان این طرح، جنگ در لیبی اقتصاد این کشور را تقریبا مختل کرده و با توجه به کمبود مواد غذایی و تجهیزات پزشکی در برخی مناطق، بروز بحران انسانی را در لیبی تسریع بخشیده است.