به گفته منابع ديپلماتيك در ابوظبي ، ناتو با فشار بر كشورهاي عربي خواهان مشاركت بيشتر اعراب در ارايه كمك مالي مالي به 'شوراي انتقالي ليبي' كه جبهه مخالفان سرهنگ 'معمرقذافي' را تشكيل مي دهند، شده است .
گزارش امروز ايرنا به نقل از اين منابع كه در نشست گروه بين المللي تماس ليبي در ابوظبي شركت دارند حاكي است ، ناتو به رهبري آمريكا ، انگليس و فرانسه در تلاش براي كسب حمايت بين المللي شوراي انتقالي ليبي هستند.
نشست گروه بين المللي تماس ليبي با مشاركت فعال كشورهاي شركت كننده در حمله نظامي عليه دولت قذافي روز پنجشنبه (امروز) در ابوظبي برگزار شده و
نمايندگاني از شوراي ملي انتقالي ليبي نيز در اين نشست حضور يافته اند .
گروه بين المللي تماس ليبي با مشاركت چندين كشور از جمله آمريكا ، انگليس ، فرانسه ، ايتاليا ، قطر و امارات در كنفرانس بين المللي در فروردين ماه گذشته در لندن موجوديت يافت.
هدف اين گروه پيدا كردن يك راه حل مناسب براي پايان دادن به بحران در ليبي اعلام شده است.
در اين نشست همچنين نمايندگاني از سازمان ملل، اتحاديه عرب، اتحاديه اروپا ، سازمان كنفرانس اسلامي و شوراي همكاري خليج فارس شركت دارند.
اين در حالي است كه واشنگتن تاكنون شوراي انتقالي ليبي را به عنوان نماينده اين كشور به رسميت نشناخته است.
همچنين برخي كشورها بويژه روسيه ، تركيه و آلمان از دخالت گسترده نظامي ناتو در ليبي حمايت نكرده اند.
در حال حاضر تنها 9 كشور از مجموع 28 كشور عضو ناتو در حملات نظامي عليه ليبي شركت كرده اند.
انگليس و فرانسه حملات نظامي عليه دولت قذافي را رهبري مي كنند . همچنين آمريكا ، كانادا ، نروژ ، دانمارك ، بلژيك و ايتاليا در اين جنگ شركت فعالانه دارند . اما اسپانيا، هلند و سوئد تنها عهده دار حفظ تحريم هوايي عليه جنگنده هاي ارتش ليبي مي باشند.
امارات و قطر دو كشور غير عضو ناتو هستند كه در جنگ عليه حكومت قذافي هواپيمايي نظامي در اختيار اين سازمان قرار داده اند.
تركيه نيز در اين ميان در تحريم دريايي ليبي شركت كرده است. در عين حال 12 كشور ديگر عضو ناتو از جمله آلمان در اين جنگ شركت نكرده و از قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل در خصوص دخالت نيروي نظامي در ليبي حمايت نكرده اند.
در نشست پيشين اين گروه كه در روم پايتخت ايتاليان برگزار شد كشورهاي عضو گروه ليبي براي تامين بودجه جديد براي كمك به مخالفان ليبيايي به توافق رسيدند و وعده بهرهبرداري از داراييهاي بلوكه شده قذافي را دادند.
قطعنامه 1970 سازمان ملل تحريمهايي مالي و تسليحاتي و ممنوعيت سفر اعضاي دولت قذافي را شامل ميشود و قطعنامه 1973 نيز انجام تمام اقدامات ضروري از جمله انجام حملات هوايي به نيروهاي زميني قذافي و تحميل منطقه 'پرواز ممنوع ' بر فراز اين كشور را براي محافظت از مردم ليبي مجاز اعلام كرد.