واحد مرکزی خبر/ خبرگزاری فرانسه درگزارشی از قاهره به قلم مونا سالم نوشت: پلیس مصر که نزد بخش گسترده ای از ملت بی آبرو شده و علاوه بر این با انتقاد مدافعان حقوق بشر مواجه است و در عین حال از آن خواسته می شود که جرم و جنایت فزاینده در این کشور را از بین ببرد به معضلی برای حکومت جدید تحت رهبری نظامیان تبدیل شده است.
پس از مواردی از برکناری در سطح بالای فرماندهی پلیس و انحلال سازمان امنیت کشور ( پلیس سابق سیاسی همه جا حاضر و خوفناک مصر) درخواست های مطرح می شود تا نیروهای پلیس کار خود را از سر بگیرند بدون آنکه متهم شوند یا کسی را کتک بزنند. با گذشت چهار ماه پس از سقوط حسنی مبارک ، مرگ یک راننده مینی بوس که پس از درگیری با نیروی پلیس در قاهره کشته شد مشاجرات گذشته را زنده کرد. مشاجره در خصوص روایت حکومت ( که طرفدار پلیس است) و روایت فعالان حقوق بشر( که نیروهای پلیس را به ستوه آورده اند) بیش از آنکه یاداور عصر جدید احترام به حقوق بشر و شفافیت وعده داده شده باشد یاد آور فضای حاکم در دوره حکومت مخلوع است. بنابراعلام وزارت کشور مصر ، راننده کامیون یک سلاح سرد بیرون آورده است و جمعیتی که قصد داشته اند از نیروی پلیس حمایت کنند او را کشته اند.
فعالان حقوق بشر در مقابل اعلام می کنند راننده به یک مرکز پلیس منتقل شده و در آنجا مورد ضرب وجرح قرار گرفته است وپس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داده است. پلیس مصر که از دید بخش گسترده ای از مصری ها به سبب خشونش در زمان مبارک و به سبب ایفای نقس در سرکوب قیام علیه مبارک بی اعتبار شده است پس از سقوط حکومت مبارک حضور چشمگیری در خیابان ها ندارد. بازگشت پلیس مصر به شکلی تدریجی و ناچیز اغلب با کمک پلیس نظامی تحقق می یابد. اعضای پلیس نظامی که با کلاه های قرمز رنگ خود قابل شناسایی هستند با اقبال بهتر مردم مصر مواجه هستند. اما انتقادات زیادی به سبب انفعال پلیس در برابر مجرمان وجود دارد .
مردم مصر همچنین از اینکه بازهم باید شاهد تکرار شیوه های گذشته پلیس یعنی سواستفاده از قدرت ، خشونت ، شکنجه و مصونیت در برابر جرایم باشند عصبانی هستند. علا الاسوانی نویسنده کتاب بحث برانگیز ساختمان یعقوبیان این وضع را در مقاله ای در روزنامه المصری الیوم با عنوان چه کسی می تواند مصر را از شر نیروهای پلیس نجات دهد؟ محکوم کرد. وی می نویسند: افراد شرور و جنایتکارانی که از زندان ها ( در طول قیام) رها شده اند به شهروندان حمله می کنند و نیروهای پلیس فقط نظاره گر اوضاع هستند گویی آنان می خواهند به مصری ها بگویید شما خواستند علیه سرکوب پلیس انقلاب کنید و حالا پلیس را فراموش کنید و خودتان از خود دفاع کنید.
حسام بهجت مدیر ابتکار مصری برای حقوق افراد ، از مهم ترین سازمان های غیر دولتی مصر برچالش ساخت کشور قانونمند با به ارث بردن پلیسی که باید اصلاح و پاکسازی شود و همچنین درباره آن اعتماد سازی شود تاکید کرد. وی در روزنامه الشروق نوشت : نباید جرایم پلیس را کم اهمیت دانست اما ما باید این مشکلات را بدون آسیب وارد کردن به پایه های حاکمیت قانون و جامعه دموکراتیک درمان کرد.
سازمان آمریکایی دیده بان حقوق بشر همچنین از حکومت مصر خواست تا اصلاحاتی را آغاز کند تا مطمئن شود موارد نقض حقوق بشر گذشته را دستگاه های امنیتی کنونی تکرار نخواهند کرد. منصور العیساوی وزیر کشور مصر در مصاحبه ای که اخیرا منتشر شد ظاهرا تلاش کرد خیال همه را آسوده سازد. وی با اشاره به گزارش های زیادی که نشان می دهد ماموران پلیس در برابر تخلفات و نقض قوانین هیچ کاری نمی کنند اطمینان داد: تدابیر قاطعی علیه نیروهای پلیسی که کار خود را انجام نمی دهند اتخاذ خواهد شد.
در عین حال ، وی با وعده دادن صدها دستگاه خودرو نو پلیس و حقوق بالاتر تلاش کرد برای نیروهای خود اعتماد سازی کند.