ليبي

ایرنا - در حاليكه ناتو و متحد اصلي آن آمريكا با حضور نظامي خود در كشورهاي خاورميانه مدعي ايجاد امنيت و حفظ جان غيرنظاميان هستند، شواهد نشان مي دهد كه حملات آنان در كشورهايي چون عراق، افغانستان، پاكستان و اكنون نيز ليبي، به كشتار غيرنظاميان منجر شده است.

سازمان پيمان آتلانتيك شمالي(ناتو) به رهبري آمريكا با دخالت نظامي در كشورهاي خاورميانه از جمله عراق، افغانستان، پاكستان و هم اكنون نيز ليبي نه تنها به امنيت منطقه و مردم اين كشورها كمكي نرسانده است، بلكه با استفاده از سلاح ها و تجهيزات جنگي پيشرفته تاكنون در جريان حملات هوايي خود هزاران تن از زنان، مردان و كودكان بي گناه و غيرنظامي را به كام مرگ كشانده است. به كارگيري هواپيماهاي بدون سرنشين كه به گفته كارشناسان در تعقيب هدفهايشان دچار اشتباه مي شوند، يكي از اعمال جنايتكارانه اي است كه ناتو در كشورهاي خاورميانه از آن استفاده مي كند.
حضور نيروهاي ناتو در ليبي كه در آغاز به بهانه ايجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز شهرهاي اين كشور و حفظ جان شهروندان ليبيايي آغاز شد، بنابر گزارش هاي رسمي امنيت مردم اين كشور را به خطر انداخته است. تصميم تازه ناتو براي استفاده از بالگردهاي جنگي كه گفته مي شود با حركت در مسافت هاي نزديك تر به زمين داراي كارايي و دقت بيشتري نسبت به هواپيماهاي جنگي و موشك هاي دور برد هستند، يكي ديگر از اقداماتي است كه با افزايش شدت عمل نيروهاي تحت فرمان ناتو در ليبي به وحشت مردم در اين كشور دامن خواهد زد. اين درحالي است كه برخي كشورها از جمله روسيه راه حل بحران ايجاد شده در ليبي را نه در جنگ، بلكه در بكارگيري روش هاي سياسي و ديپلماتيك مي دانند.

عليرغم افزايش قابل توجه تلفات غيرنظاميان، رسانه هاي خارجي همواره حضور نيروهاي ناتو در ليبي را به نفع مردم اين كشور دانسته و به طرح و برجسته سازي موضوع هاي انحرافي مي پردازند.

محورهاي خبري اين رسانه ها عبارتند از:
· تغيير استراتژي ناتو در ليبي براي حل بهتر بحران
· تلاش نيروهاي ناتو بويژه آمريكا براي حفظ و نجات جان شهروندان ليبيايي

رسانه هاي خارجي از جمله بي بي سي، صداي آمريكا، راديو رژيم صهيونيستي، راديوفرانسه و دوويچه وله هر يك به طور جداگانه تغيير استراتژي ناتو در ليبي را به نفع مردم اين كشور و براي سرنگوني هر چه زودتر 'معمر قذافي' و نيروهاي طرفدار وي در ليبي توصيف كردند.

**تغيير استراتژي ناتو در ليبي
---------------------------------
تارنماي خبري دوويچه وله، هدف تهاجم بالگردهاي جنگي ناتو را واحدهاي زرهي و تجهيزات نظامي ارتش ليبي عنوان كرد.
به گفته اين رسانه در بيانيه‌اي كه از سوي ناتو انتشار يافته، آمده است 'بكارگيري هلكوپترهاي جنگي به عمليات ناتو انعطاف بخشيده و سبب تسهيل كشف نيروهاي حامي قذافي و مقابله با آنان مي‌شود. اين اقدامات نهايتاَ در جهت حفاظت موثر از شهروندان غيرنظامي ليبي خواهد بود.'
گفتني است اين براي نخستين بار است كه بالگردهاي 'آپاچي' و بالگردهاي فرانسوي با نام هاي 'ببر' و 'غزال' به نيروهاي قذافي حمله كردند.
به گفته دوويچه وله 'ژنرال شارل بوشار' فرمانده عملياتي ناتو در ليبي، اعلام كرد كه از اين پس ناتو هر گاه ضروري باشد از هلكوپترهاي جنگي استفاده خواهد كرد.
در ادامه اين خبر همچنين آمده است: ادامه عمليات نظامي در ليبي سبب فشار كنگره آمريكا بر باراك اوباما شده است. مجلس نمايندگان آمريكا با صدور قطعنامه‌اي از دولت اوباما خواست كه از يك ‌سو نقش اين كشور در ماموريت ليبي را با جزييات مشخص كرده و از سوي ديگر مدت احتمالي اين ماموريت را نيز به اطلاع كنگره برساند.

راديو رژيم صهيونيستي نيز بدون اشاره به خطرات ايجاد شده توسط نيروهاي ناتو براي غيرنظاميان در ليبي نوشت: هلكوپترهاي رزمي نيروهاي هوايي بريتانيا و فرانسه در حمله به مواضع حكومتي ليبي شركت كردند و در شهر نفت خيز «بريقة» چند جا را هدف قرار دادند.
تارنماي خبري راديو فرانسه نيز با اعلام اين خبر كه ناتو از اين به بعد در حملات خود از بالگردهاي جنگي استفاده خواهد كرد، بدون توجه به جنايات مردمي صورت گرفته از سوي نيروهاي ناتو در ليبي گفت: يك كميسيون تحقيقاتي وابسته به شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد، رژيم معمر قذافي را رژيمي دانسته كه در سركوب مردم غيرنظامي ليبي مبادرت به جنايات عليه بشريت و جنايات جنگي نموده است.
پايگاه خبري صداي آمريكا نيز در تيتر خبري خود حمله هوايي نيروهاي ناتو در ليبي را تلاش سياسي براي حل بحران در اين كشور توصيف كرد!
اين در حالي است كه از آغاز حمله نيروهاي ناتو به ليبي گزارش هايي از كشتار غيرنظاميان در اين كشور در رسانه هاي مختلف منتشر شده است. به گزارش پرس تي وي، بمباران منطقه 'الهرا' در 50 كيلومتري جنوب غربي شهر طرابلس در اواخر فروردين ماه سال جاري، منجر به كشته شدن تني چند از غيرنظاميان در ليبي شد. به گفته اين رسانه در حالي كه مقامات پيمان آتلانتيك شمالي، ناتو در ليبي ادعا مي‌كنند كه هواپيماهاي اين پيمان انبارهاي ذخيره سوخت در اطراف اين شهر را بمباران كردند، اما گزارش‌هاي رسيده در چند هفته اخير حاكي از آن است كه شماري از غيرنظاميان در اين حملات جان خود را از دست داده‌اند. و اين موضوع به افزايش نگراني ها درباره كشتار غير نظاميان در ليبي منجر شده است. همچنين گزارش‌ها در بيست وششم فروردين ماه نيز حاكي از آن است كه در پي حملات هوايي جنگنده‌هاي ناتو در شهر طرابلس پايتخت ليبي، ده‌ها تن كشته شده‌اند.

'سرگي لاوروف' وزير امور خارجه روسيه نيز در جريان حملات جنگنده‌هاي ناتو به مناطق نفت‌خيز ليبي، با انتقاد از اين اقدام اين حملات را مغاير با قطعنامه تصويبي از سوي شوراي امنيت سازمان ملل دانست.
اين درحالي است به گفته پرس تي وي 'كارمن رومرو' سخنگوي ناتو روز شنبه (31 ارديبهشت) ادعا كرد، عمليات ناتو توان نيروهاي وفادار به معمر قذافي حاكم ليبي را در حمله به مردم غيرنظامي تضعيف كرده است.
رومرو مدعي شد: 'ما تا زماني كه خطر از بين نرود، از حملات و تهديدها عليه غيرنظاميان جلوگيري مي‌كنيم. مدارك و شواهد نيز حاكي از آن است كه ما دقيقا در همين مسير در حركت هستيم.' مرور سوابق عمليات هاي ناتو نشان مي دهد كه حملات كور در كارنامه اين سازمان وجود دارد و محدود به ليبي نيست.

**كشتار غيرنظاميان در عراق
--------------------------------
به گزارش سازمان موسوم به شمارش تلفات عراق(آي بي سي) كه در سال 2003 ميلادي و توسط جمعي از فعالان ضدجنگ انگليس و آمريكا تشكيل شد، تنها در خشونت هاي سال 2010 ميلادي حداقل 3 هزار و 976 نفر از غيرنظاميان در مناطق مختلف عراق كشته شدند. اين سازمان تاكيد كرده است كه اين آمار از طريق شمارش تلفات غيرنظامي و اسناد و مدارك كاملا مستند جمع آوري شده است.
براساس اين گزارش از سال 2007 ميلادي تاكنون هر ساله از تعداد تلفات غيرنظاميان كاسته شده ولي ميزان كاهش تلفات در سال 2010 به نسبت سال هاي قبل از آن، كمتر بوده است كه همين موضوع حكايت از پايداري ناامني و خشونت در برخي از مناطق عراق دارد. به گفته اين سازمان در فاصله سال هاي 2008 و 2009 تلفات غيرنظامي در عراق حدود 50 درصد كاهش يافت در حالي كه در سال جاري ما فقط شاهد 15 درصد كاهش هستيم.
اين سازمان كه پس از خودداري آمريكا و انگليس از انتشار آمار قربانيان غيرنظامي جنگ عراق كار خود را شروع كرده تاكنون بيش از 120 هزار تلفات غيرنظامي را به صورت مستند در عراق شمارش كرده است كه از تلفات ايجاد شده توسط صدام در دوره اي مشابه كمتر است.

**كشتار غيرنظاميان در افغانستان
--------------------------------------
حمله آمريكا و نيروهاي ناتو به افغانستان پس از حادثه 11 سپتامبر به بهانه مبارزه با تروريسم و نابودسازي گروه هاي القاعده و طالبان يكي ديگر از نمونه هاي كشتار مردم بي دفاع توسط نيروهاي ناتو و آمريكا است. به گفته كارشناسان تاكنون بسياري از شهروندان غيرنظامي افغان در جريان حملات نيروهاي خارجي كشته و يا زخمي شده اند. اخبار و گزارش هاي روزانه رسانه ها حاكي از آن است كه با وجود ادعاي نيروهاي آمريكا و ناتو در خصوص كاهش عمليات نظامي در افغانستان و تامين امنيت در اين كشور، كشتار غيرنظاميان همواره ادامه دارد.
به گزارش راديو فرانسه، در اسفند ماه سال گذشته 'حامد كرزاي' رييس جمهور افغانستان در بيانيه اي نسبت به كشتار غيرنظاميان افغان توسط ناتو هشدار داد.
وي ضمن هشدار نسبت به 'كشتار روزانه' غيرنظاميان افغان در عمليات‌هاي تحت امر ناتو گفت: چنانچه اين كشتارها متوقف نشود، ‌احتمالا نيروهاي بين‌المللي با مشكلات بزرگي مواجه مي‌شوند. بيانيه حامد كرزاي رييس جمهور افغانستان پس از آن منتشر شد كه مقام هاي افغان اظهار كردند، 9 كودك در حمله هوايي در استان 'كُنر' واقع در شمال شرقي افغانستان كشته شدند.
كرزاي همواره تاكيد كرده است كه نيروهاي بين‌المللي در اين كشور جنگ زده بايد بر روي پناهگاه‌هاي شبه نظاميان در افغانستان در امتداد مرز پاكستان تمركز كنند. در ادامه اين بيانيه آمده است:‌ روستاهاي افغانستان پايگاه يا مقر تروريست‌ها نيست.

**كشتار غير نظاميان در پاكستان
-------------------------------------
در اوايل خرداد ماه سال جاري نيز روزنامه پاكستاني 'نيشن' از كشته شدن غيرنظاميان و نقض حاكميت ملي پاكستان از سوي آمريكا خبر داد. اين نشريه با اشاره به اقدامات خرابكارانه آمريكا، با استفاده از هواپيماهاي بدون سرنشين خاطر نشان كرد: از 14 مه (24 ارديبهشت) گذشته تاكنون، هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكايي 5 بار به منطقه وزيرستان شمالي حمله كرده اند كه به كشته شدن تعداد زيادي از افراد بي گناه منجر شده است.
همچنين به تازگي و در چهاردهم خرداد ماه جاري، حملات هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكا در پاكستان هفت كشته برجاي گذاشت. براساس گزارش هاي رسيده از اسلام آباد حملات موشكي هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكا در روز شنبه در مناطق قبايلي در وزيرستان جنوبي پاكستان 7 كشته برجاي گذاشت.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران