خبرگزاري فارس: قديميترين زنداني سياسي مصر كه سه دهه در زندانهاي رژيم مبارك بسر ميبرد، دليل بازداشت خود را خائن خطاب كردن سادات و گرايشهاي اسلامگرايانهاش بيان كرد.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه الاهرام، "هاني ياسين " به اين جهت كه قديميترين زنداني مصري بهشمار ميآيد، هم اكنون شهرت بسياري در مصر پيدا كرده است.
* قرار گفتن در ليست افراد ترور كننده سادات
ياسين چند روز پيش از زندان آزاد شد، درحالي كه در سپتامبر 1981 دستگير و زنداني شد و نامش در ليست كساني قرار گرفت كه قصد داشتند، "انور سادات " رئيس جمهور معدوم مصر را ترور كند.
* محكوميت به 3 سال زندان و مجددا حبس ابد
ياسين پس از دستگيري به زندان ابد محكوم شد اما دوبار ديگر احكام 3 سال زندان و زندان ابد به جرم تلاش براي فرار و ديگري در سال 1995 به اتهام كمك به اعضاي يك گروه جهادي و دادن اطلاعات لازم به آنها جهت براندازي رژيم مبارك محكوم شد.
* رد اتهام فرار از زندان و دادن اطلاعات به گروههاي جهادي
درحالي كه وي هر دو اتهام فوق را رد كرده و ميگويد، در طول 30 سال زندانش هيچگاه دست به فرار نزده و درباره رابطه با سازمان جهادي كه تلاش داشت، رژيم مبارك را سرنگون كند، گفت كه وي در تمام طول اين مدت در سلولش بوده و با كسي رابطه نداشته و تنها به ملاقاتهايش با خانوادهاش دل خوش بوده است.
*دانشجوي ممتاز و تسلط به سه زبان خارجي
با كمال تاسف در پس اين چهره كه اكنون سه دهه زجر و شكنجه و زندان آن را در هم شكسته، جواني موفق در امر تحصيل نهفته بود و همين موفقيت در تحصيل و تسلط به سه زبان بيگانه موجب شده بود تا وي به سرعت به خدمت دايره اطلاعات و تجسس ارتش مصر درآيد.
وي درباره دوران تحصيل خود ميگويد: از جمله دانشجويان ممتاز دانشگاه خود بودم و به سه زبان اسپانيايي، انگليسي و فرانسه با توان ترجمه همزمان و فوري مسلط بودم و از آنجا كه در آن زمان فارغ التحصيلان زبان اسپانيولي در مصر اندك بودند، رژيم وقت آنها را از مهاجرت از كشور منع كرده بود.
* تواناييهاي فردي عامل استخدام در ارتش
هاني ياسين درباره نحو استخدام خود در بخش اطلاعات نظامي ارتش مصر توضيح ميدهد و ميگويد: از آنجا كه در آن زمان ارتش مصر براي دايره اطلاعات و تجسس خود جوانان نخبه مصري را استخدام ميكرد و با توجه به تواناييهايم من نيز به سرعت به استخدام ارتش درآمدم، بويژه پس از ضعف و ناتواني كه پس از جنگ 1973 در ارتش بروز كرده بود.
* ارتقا در ارتش
قديميترين زنداني سياسي مصر درباره موفقيتهاي خود در دايره اطلاعات نظامي ارتش مصر ميگويد: به دليل تواناييهايي كه داشتم، به سرعت به سمت افسر رمز ارتقا يافتم كه بالاترين درجه در دستگاههاي اطلاعاتي بود و مدير اين بخش از رتبهاش از حسني مبارك كه در آن زمان فرمانده نيروي هوايي بود، بالاتر بود.
* ورود شوهر خواهر مبارك به ارتش و آغاز اختلافات
ياسين در ادامه ميگويد: فعاليت من در ارتش ادامه داشت تا اين كه اختلافات من با "طارق زعتر " شوهر خواهر سادات كه با واسطه به بخش ما منتقل شده بود، آغاز شد و سرآغاز اختلافات من با او از اينجا شروع شد كه من به او گفتم، از ديد من "سادات " خائن است و از همانجا بود كه اختلافات من با شوهر خواهر مبارك آغاز شد.
* خائن خواندن سادات و گرايشات اسلامگرايي عامل اخراج از ارتش
وي درباره دليل تشديد اختلافات خود با طارق زعتر گفت: علاوه بر ديدگاهم به رژيم وقت، گرايشات اسلامگراييام از جمله عوامل ديگري بودند كه تشديد اختلافات ميان من و شوهر خواهر مبارك شدند تا اين كه موجب اخراج من از ارتش به اتهام داشتن گرايشات اسلامي شد.
* اخراج از ارتش و اشتغال به كار در وزارت فرهنگ
پس از اخراج از ارتش در وزارت فرهنگ و پس از آن در وزارت جوانان و بعد در مركز چاپ و انتشارات "الاعتصام " كه بزرگترين مركز چاپ و انتشارات وقت مصر بود، به عنوان مترجم مشغول بكار شدم.
* افكار و انديشههاي انقلابي سرانجام موجب بازداشتم شد
قديميترين زنداني سياسي مصر درباره نحو بازداشت خود ميگويد: بسان جوانان انقلابي كنوني مصر در آن زمان نيز افكار و انديشههاي انقلابي و مبارزه با ظلم و ستم داشتم، اما تفاوت انقلابيون آن دوره با اين دوره در اين بود كه در آن زمان فيس بوكي وجود نداشت با اطلاع رساني از طريق آن مردم به حمايت از شما برخيزند، به همين دليل من و امثال من به سرعت بازداشت و به زندان انداخته شديم بدون آنكه دولت وقت اجازه دهد پيام خود را به ملت مصر برسانيم.
*اتهام سازماندهي براي ترور سادات صحت ندارد
وي درباره اين كه وي در ليست افرادي قرار گرفته بود كه اقدام به ترور سادات كرده بودند، گفت: اين اتهام درست نيست چون من پيش از حادثه ترور سادات بازداشت و در شعبه 462 دادگاه امنيت مصر در سال 1981 محاكمه و به زندان ابد محكوم شدم و مدارك رسمي موجود تاييد كننده سخنان من است.
* اوضاع زندانهاي مصر بويژه درباره زندانيان سياسي اسفبار است
ياسين درباره وضعيت ديگر زندانيان سياسي مصر ميگويد: هنوز اوضاع در زندانهاي مصر بويژه درباره زندانيان سياسي اسفبار است و بسياري از آنها تحت فشار هستند و من از همين جا از شوراي عالي مصر ميخواهم در انديشه وضعيت افرادي چون "محمد الاسواني " و "جمال شهري " و "مصطفي حمزة " و "احمد عجيزة " و "علي نور الدين " و "مجدي ادريس " و "مدني ادم " و "خالد امين " و "ابراهيم عبد البديع " و دهها زنداني سياسي ديگر باشند كه از شرافتمندترين شهروندان مصري هستند.
وي درباره وضعيت كنوني زندانهاي مصر گفت: با كمال تاسف با اين كه انقلاب در مصر به پيروزي رسيده با اين حال وضعيت بسياري از زندانيان سياسي رژيم گذشته روشن نشده و آنها هنوز تحت انواع فشارها هستند و من نيز به دليل شرايط نامساعد جسميام آزاد شدم.