خبرگزاري فارس: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره روابط فرهنگي ايران و مصر گفت: ايران به دنبال روابط بيشتر فرهنگي با مصر است و هر دو طرف علاقهمند به گسترش اين روابط هستند.
به گزارش خبرگزاري فارس سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در حاشيه رونمايي از كتابخانه ديجيتال دفتر مطالعات و برنامهريزي رسانههاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در جمع خبرنگاران در پاسخ به خبرنگار فارس درباره روابط فرهنگي ايران و مصر گفت: ما علاقهمند به روابط فرهنگي بين ايران و مصر هستيم و مردم و نخبگان مصر نيز در سفرهاي اخيرشان به ايران، چه در زمان برپايي نمايشگاه كتاب و چه در مراسم ارتحال حضرت امام(ره) ابراز علاقه كردند.
وي افزود: مدتي قبل نيز ديداري با وزير فرهنگ مصر داشتيم و ايشان هم براي اين ارتباط فرهنگي ابراز تمايل كرد و اميدواريم بتوانيم با فعاليتهاي مختلفي كه انجام ميدهيم اين روابط گسترش يابد.
حسيني تاكيد كرد: ما اعلام آمادگي كرديم به عنوان اولين اقدام، هفته فيلم در قاهره داشته باشيم و متقابلا از حضور آنها در برنامههاي فرهنگي در ايران استقبال ميكنيم و بنا داريم در جشنوارهها و نمايشگاهها و كنفرانسها از نخبگان و ادباي مصر دعوت كنيم.
وي با اشاره به محدوديتهاي رژيم مبارك براي فعاليتهاي فرهنگي بين ايران و مصر گفت: در دوران مبارك اجازه داده نميشد كه مصريها آزادانه با ايران در ارتباط باشند و حتي تلاش كرديم در نمايشگاه كتاب قاهره شركت كنيم كه اجازه ندادهاند اما الان اين موانع برطرف شده و فصل جديدي آغاز شده و مصر در بين كشورهاي عربي جايگاه والايي در عرصه فرهنگي دارد كه علاقه داريم با مصر بيشتر در تعامل باشيم.
* ناشران پيگيري نميكنند، برخي مجوزها 24ساعته صادر ميشود
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين در پاسخ به سؤال ديگر خبرنگار فارس درباره گلايه ناشران مذهبي در مورد تاخير در تاييد كتابهايشان گفت: اينطور نيست، گاهي اوقات خود ناشران پيگيري نميكنند و بعضا كتابها نياز به اصلاحات جزيي دارد كه بايد پيگيري كنند تا كار انجام بشود بهويژه آنكه تاكيد كرديم به خود نويسندهها و مولفان بايد اطلاع بدهند تا آنها پيگير باشند.
وي افزود: با يك بررسي اجمالي برخي كتابها در عرض 24 ساعت مجوزش صادر ميشود و نياز به ارزيابي كارشناس و صاحبنظر نيست اما بعضي كتابها چند جلدي است لذا زمانبر است و تلاش همكاران ما در معاونت فرهنگي اين است كه زمانكوتاهتر باشد و اگر مشكلي هست ميتوانند مراجعه كنند و هيئت نظارت بر كتاب نيز رسما مستقر است و ميتوانند به آنجا مراجعه كنند.
* اختلافات قوميتي و مذهبي خط قرمز ماست
حسيني همچنين در پاسخ به خبرنگار فارس درباره پاسخش به نامهاي كه اخيرا توسط «اتحاديه بينالمللي امت واحده» خطاب به وي مبني بر بستن سايتهاي تندوري شيعه منتشر شده گفت: براي بررسي سايتها در دادستاني كل دفتري مستقر است و دبيرخانه در آنجاست
اما براساس قانون مطبوعات و مصوبه مجلس بنا داريم كه كل سايتها و خبرگزاريها در هيئت نظارت بر مطبوعات مورد بررسي قرار بگيرند و اين امر تحقق پيدا خواهد كرد.
وي افزود: قطعا يكي از خطوط قرمز ما اين است كه به مسايلي كه موجب ايجاد اختلافات قوميتي و مذهبي ميشود دامن زده نشود و همانطور كه رهبري تاكيد كردند كه به مقدسات پيروان مذاهب ديگر نبايد اهانت نشود ما هم بر اين سياست هستيم.