واحد مرکزی خبر / شبکه تلویزیونی روسیا الیوم اعلام کرد امریکا و عربستان نمی گذارند انقلاب مصر و تونس در بحرین تکرار شود .
روسیا الیوم در پانورامای این شبکه با عنوان چه خبر از بحرین ابتدا این پرسش را مطرح کرد که آیا آرامش به بحرین بازگشته است یا آنکه آرامش کنونی در آن ، آرامش پیش از طوفان است ؟ چشم انداز گفتگو بین نظام و مخالفان شیعی چیست ؟ چه سرنوشتی در انتظار بحرین به عنوان نقطه کشمکش بین کشورهای عرب خلیج فارس و امریکا و هم پیمانانش از یک طرف و ایران از طرف دیگر است ؟ گزارشگر روسیا الیوم در گزارشی گفت : مقامات بحرینی به تازگی وضع فوق العاده را در این کشور در تلاش برای متقاعد کردن جامعه بین المللی ، سرمایه گذاران و گردشگران مبنی براینکه زندگی طبیعی به تدریج در حال بازگشت به کشور است لغو کرده اند . حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین نیز به این مناسبت اعلام کرده است قصد دارد گفتگوهای سیاسی با مخالفان را آغاز کند . مخالفان ، اصلاحات سیاسی نظام را خواستار هستند اما آنان با وجود اشاره های مثبت از سوی حکومت به موضع محتاطانه خود در قبال نظام بحرین ادامه می دهند و از اقدامات سرکوبگرانه جدید می ترسند .
حتی پس با وجود آنکه تعدادی از زندانیان سیاسی آزاد شده اند اما بسیاری از مخالفان نظام در پشت میله های زندان هستند و نیروهای سپر جزیره نیز همچنان در خاک بحرین حضور دارند .
بسیاری از ناظران معتقدند تناقضهای اساسی بین مخالفان شیعی و نظام حاکم بر بحرین تاکنون برطرف نشده است علاوه بر اینکه عوامل خارجی قوی وجود دارد که مانع اصلاحات دموکراتیک در حیات سیاسی بحرین است که امریکا در صدر این عوامل خارجی است که به هیچ وجه در تغییر نظام و افزایش نفوذ شیعیان مورد حمایت سنتی ایران منافعی ندارد . مشخص است که عربستان نیز در قبال چنین تغییری کوتاه نخواهد آمد .
با توجه به شماری از عوامل داخلی و خارجی به احتمال زیاد انقلاب دمکراتیک همانند مصر و تونس رخ نخواهد داد .
با وجود این پادشاه در وضع جدید مجبور خواهد شد به خواسته های مصرّانه مخالفان شیعی توجه کند و به دنبال راهکارهای میانه باشد اما به نظر می رسد چنین راهکاری از موضع قدرت خواهد بود .