دمشق(العالم) - يک کارشناس سوري گفت حوادث سوريه نسخه شکست خورده سناريوي غرب در ليبي به منظور از هم پاشيدن جبهه مقاومت در منطقه است .
"عصام خليل" نويسنده و تحليلگر سياسي سوري روز سه شنبه در گفت و گو باشبکه خبري العالم از ترکيه خواست نسبت به موضع خود در قبال حوادث سوريه تجديد نظر کند.
وي افزود: حوادث سوريه؛ رويکرد سياسي غرب براي خارج کردن برگ هاي قدرت سوريه است که هم اکنون در جبهه مقاومت عضو است.
جبهه مقاومت منطقه متشکل از ايران، سوريه، حزب الله، حماس و همه مقاومانی است که با طرح هاي آمريکا در منطقه مخالف هستند.
وي تاکيد کرد: اين مسئله هم اکنون محور درگيري کنوني سوريه است و برخي گروههاي مخالف نميخواهند واقعيت را ببينند و اقدامات خشونت آميز مسلمانان در قبال غيرنظاميان و يکسان بودن آن با عملکرد ارتش را در يک کفه ترازو قرار دهند زيرا که آنها با وطن خود دشمني ميکنند.
این نویسنده و تحلیلگر سوری در ادامه این گفتوگو با افزود: حوادث سوريه نسخه شکست خورده سناريوي ليبي است، به گونهاي که تظاهرات کاملاً خودجوش برگزار شد تا درخواستهاي مشروع مردم سوريه را بيان کند که يکي از حقوق مردم است و دولت نيز تا حد زيادي و با اقدامات جدي به اين درخواستها پاسخ داد.
خليل گفتوگوي ملي را که دولت بدان فراخوانده بود آغاز خوبي دانست و ابراز اميدواري کرد همه گروهها بدان پاسخ دهند تا مقدمهاي براي انجام برنامههاي اصلاحاتي باشد که مردم سوريه به شدت به آن نياز دارند.
خلیل در ادامه با اشاره به این موضوع که برخي تلاش ميکنند تا با سوء استفاده از اين تظاهرات، آن را در خدمت طرح بيگانگان و نه در راستاي خدمت به وطن قرار دهند، افزود: اين گروهها تلاش کردند تا بين استانها تردد کنند و استانهاي مرزي هدف اصلي آنها بود، زيرا محل تنفس آنها است و این جریان مسلح نتوانست در استانهای دخلی منابع حمايتي و سلاح از جمله راکت و وسائل مدرن ارتباطي را فراهم کند، بنابراین به این سمت رفت تا جایی که ارتش در جسرالشغور موفق شد تجهیزات پیشرفتهای را از آنها کشف کند.
وي در ادامه با اشاره به درگيريهاي نظامي ميان ارتش سوريه و افراد مسلح گفت: ارتش سوريه ارتشي ملي و متحد و معتقد است که هرگز گلولههاي خود را به سوي غير نظاميان شليک نميکند.
این فعال تحلیلگر سوری با انتقاد از موضع ترکيه نسبت به حوادث سوريه گفت: سوريه تلاش کرد تا ترکيه بتواند نقشهاي کليدي خود در منطقه مانند مذاکرات غير مستقيم سوريه و اسرائيل و تبادل سوخت هستهاي ايران در خاک ترکيه را ايفا کند.
خلیل از ترکيه خواست در مواضع اخير خود نسبت به حوادث سوريه که در صدد برقراري روابط حسنه با آنکارا است، تجديد نظر کند.
وي با تاکید بر این موضوع که غرب به دليل ناتواني در بين المللي کردن بحران سوريه شکست خورده است، گفت: غرب پس از اينکه نتوانست در تحريک کردن مردم موفق شود، به تحريک گروههاي مسلح سوريه اقدام کرد .
وي همچنین با اشاره به مواضع فرانسه علیه سوریه و اقدامات این کشور در آتشافروزی گفت: فرانسوي ها نميتوانند در هيچ مکاني منادي دموکراسي باشند، زيرا خود از حجاب پوشيدن زنان مسلمان جلوگيري ميکنند.
خليل در پایان این گفتوگوی مشروح غرب را به تلاش براي سيطره بر مناطق مرزي براي جدا کردن آن از کشور مادر و اعلام شوراي انتقالي که همه کشورها به رسميت بشناسند و تبديل آن به نماينده رسمي مردم سوريه متهم کرد اما آنها در اجراي برنامه خود در درعا و سپس در جسرالشغور و ديگر مناطق ناکام بيرون آمدند.