شبكه تلويزيوني فرانس 24 گزارش داد: در پي بن بست بر سر ادامه جنگ در ليبي و نبود منابع مالي و نظامي ، مقامات نظامي كشورهاي عضو سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) اكنون دولتمردان كشورهايشان را بر سر ادامه اين روند، تحت فشار قرار داده اند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، فرانس 24 روز پنجشنبه در ويژه برنامه اي تحت عنوان 'متحدان، جنگ ليبي را تا چه اندازه مي توانند ادامه دهند' به نظرات ضد و نقيض مقامات دولتي و سران نظامي ناتو پرداخت.
در اين گزارش، فرانس 24 به طرح هاي رياضت اقتصادي برخي كشورهاي عضو ناتو كه با بحران مالي روبرو هستند اشاره كرد و اين كه شركت اين گروه از كشورها در اين جنگ ، آنها را در اين بحران هرچه بيشتر فرو برده ا ست.
اين شبكه خبري با توجه به برخي مخالفت ها و سطحي بودن اختلافات بين رهبران اروپايي عضو ناتو بر سر جنگ و ادامه آن در ليبي در زمان فعلي ، به گفته هاي 'آلن ژوپه' وزير امور خارجه فرانسه در روزهاي اوليه آغاز حملات ناتو در ماه مارس گذشته اشاره كرد كه گفته بود اين حملات بيش از چند روز و يا چند هفته به طول نمي انجامد، حال آن كه اين جنگ اكنون به چهارمين ماه آغاز خود نزديك مي شود.
در ادامه اين گزارش به اظهارات ضد و نقيض 'اندرس فوگ راسموسن' دبيركل ناتو در ديدار با 'ديويد كامرون' نخست وزير انگليس اشاره شد كه با توجه به آگاهي از ضعف بنيه مالي و نظامي كشورهاي عضو ناتو ، وي در جمع خبرنگاران از ادامه جنگ در ليبي تا زماني كه لازم باشد و تعهد متحدان در تامين منابع لازم در اين باره آن سخن به ميان آورد.
به گزارش فرانس 24 ، جنگ ليبي روزانه براي فرانسه يك ميليون يورو هزينه دربر داشته و اين كشور تاكنون بالغ بر 87 ميليون يورو در اين راه صرف كرده است.
اين شبكه خبري همچنين افزود: آمريكا نيز تا سوم ماه ژوئن 760 ميليون دلار در اين زمينه هزينه كرده است و چنانچه اين جنگ تا ماه سپتامبر به درازا بكشد اين هزينه به يك ميليارد و 100 ميليون دلار خواهد رسيد.
نيروهاي ناتو از اسفند ماه سال گذشته به بهانه حمايت از مردم ليبي در برابر ديكتاتوري رژيم معمر قذافي و در پي تصويب قطعنامه 1973 شوراي امنيت سازمان ملل متحد مبني بر ايجاد منطقه پرواز ممنوع در ليبي، حملات نظامي هوايي خود عليه اين كشور را آغاز كردند.
اين درحالي است كه به گفته بسياري از تحليلگران و كارشناسان مسائل سياسي ناتو فراتر از چارچوب تعيين شده در اين قطعنامه گام نهاده است.