واحد مرکزی خبر / مشارکت نظامی آمریکا در لیبی و کیفیت روابط این کشور با پاکستان با توجه به تحولات اخیر دو موضوعی است که کنگره، دولت اوباما را تحت فشار قرار داده است. به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، کاخ سفید درباره مشارکت نظامی آمریکا در جنگ لیبی از خود دفاع کرد.
در گزارشی به مجلس نمایندگان آمریکا کاخ سفید اعلام کرد، باراک اوباما از قانون اختیارات جنگی تخلف نکرده است. جان بینر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفته بود، کاخ سفید برای مشارکت درعملیات نظامی لیبی باید مجوز کنگره را پیش از مشارکت در جنگ کسب می کرده است.
مجلس نمایندگان آمریکا پس از نامه کاخ سفید هم اعلام کرد، توضیحات کافی نیست. براساس قانون مصوب کنگره آمریکا، ارتش بدون مجوز کنگره حق مشارکت در هیچ عملیات نظامی را برای بیش از شصت روز ندارد.
این در حالی است که عملیات نظامی در لیبی نزدیک به سه ماه است، ادامه دارد . گروهی از نمایندگان دمکرات مخالف جنگ و جمهوری خواه کنگره آمریکا در تلاش برای افزایش فشار بر اوباما اعلام کردند،اوباما را به علت مشارکت در عملیات نظامی لیبی بدون مجوز کنگره، تحت پیگرد قرار خواهند داد. کاخ سفید هم که با جدیت از اوباما دفاع می کند، اعلام کرده است براساس قانون اختیارات جنگ در آمریکا و اینکه این کشور درعملیات نظامی ناتو نقش پشتیبانی دارد و نیروی مهاجم جنگی به شمار نمی روند، اوباما نیازی به دریافت تایید کنگره نداشته است . اما دولت اوباما درباره روابط با پاکستان نیز تحت فشار قرار گرفته است.سناتورهای آمریکایی از رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا سوال کرده اند، چرا کشوری مثل پاکستان که متحد آمریکا به شمار می رود باید افرادی راکه احتمال دارد به سازمان سیا کمک کرده باشند بازداشت کرده است؟ به نظر می رسد این افراد بازداشت شده اطلاعاتی به سازمان سیا داده باشند که منجر به حمله و کشته شدن اسامه بن لادن سرکرده القاعده در پاکستان شده باشد. پاتریک لیهی سناتور آمریکایی از رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا پرسید تا چه زمان از کشوری که به ما دروغ می گوید حمایت می کنیم؟ کی می گوییم دیگر کافی است؟ رابرت گیتس گفت : بر اساس تجربه بیست و هفت ساله من در سازمان سیا و چهار سال و نیم در این پست بیشتر کشورها به یکدیگر دروغ می گویند.
به این دلیل کارهای ما انجام می شود. پاتریک لیهی سناتور آمریکایی گفت : آنها افرادی را که با ما کمک می کنند هم بازداشت می کنند و می گویند همپیمان ما هستند؟ رابرت گیتس گفت : بعضی اوقات،بعضی وقت ها هم افرادی را برای جاسوسی به کشور ما می فرستند و می گویند که همپیمان ما هستند. پاتریک لیهی گفت : آنگاه ما به آنها کمک می کنیم؟ رابرت گیتس پاسخ داد: این جهانی واقعی است که ما با آن سر و کار داریم. سی ان ان افزود، رابرت گیتس گفت حیاتی است که ما همپیمانی با پاکستان را دنبال کنیم تا سلاح های هسته ای این کشور در اختیار تروریست ها قرار نگیرد.