واحدمرکزیخبر/ جاستین لوگان مدیر موسسه تحقیقاتی کیتو در واشنگتن گفت: امریکا و متحدان ان در قالب ناتو در عملیات لیبی وارد شده اند و عملا در جنگ داخلی این کشور ، از یک طرف حمایت و جانبداری می کنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی ،لوگان در گفتگو با این شبکه افزود شورای امنیت سازمان ملل متحد چنین مجوزی را نداده است.
باراک اوباما،رئیس جمهور امریکا اعلام کرده هدف از عملیات نظامی در لیبی ، سرنگون کردن معمر قذافی است.
امریکا از نیروی هوایی برای نیل به این هدف استفاده می کند اما عملیات نظامی امریکا در لیبی به گونه ای است که به این هدف منجر نمی شود.
با این اوصاف، می بینیم که اهداف امریکا در لیبی دوگانه است که این مسئله گویای احمقانه بودن رویکرد واشنگتن در لیبی است.
رئیس جمهور امریکا قانون جنگی کشورش را در عملیات لیبی نقض کرده است زیرا وی باید موافقت کنگره را برای این منظور جلب کند اما وی اختیارات کنگره را در این خصوص غصب کرده حال انکه این اختیارات به روشنی در قانون اساسی امریکا ذکر شده است.
جاستین لوگان در ادامه افزود: نحوه اجرای عملیات ناتو در لیبی ناقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد است زیرا در این قطعنامه بر لزوم محافظت از غیرنظامیان لیبی تاکید شده بود حال انکه غرب در این کشور به دنبال تغییر رژیم است.
هیچگاه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد حاضر نمی شود برای سرنگونی رژیم حاکم در یک کشور از طریق توسل به زور، مجور بدهد.
باراک اوباما درباره توجیه عملیات در لیبی چندین استدلال مطرح کرده که اشتباه بوده است.
امریکا خواسته است با ورود به عملیات در لیبی، به دیگر دیکتاتورهای دیگری پیام بدهد که شاهد ناارامی های مشابهی همانند لیبی هستند و احتمال دارد در کشورهایشان جنگ داخلی بروز کند.
امریکا خواسته است این پیام را به این دیکتاتورها منتقل کند که انها نمی توانند از خشونت برای سرکوب مردمشان استفاده کنند.
اما می بینیم که حکام منطقه درسهایی کاملا متفاوت از تجربه لیبی گرفته اند.
برای نمونه در سوریه ، رژیم حاکم به کشتار و سرکوب گسترده مردم روی اورده است پیش از انکه غرب همانند تجربه لیبی در مسائل سوریه درگیر شود.
همین مساله نشان دهنده نادرست بودن برخی از استدلالهایی است که باراک اوباما درباره عملیات لیبی مطرح می کند.
جاستین لوگان در ادامه گفت: ناتو دیگر کارایی قبلی خودش را ندارد.
ناتو زمانی بزرگترین ائتلاف نظامی در جهان بود اما در حال حاضر از نظر توان نظامی بسیار ضعیف شده است.
کشورهای اروپایی حاضر نیستند برای تامین تجهیزات نظامی مورد نیاز ناتو پول خرج کنند.
همین وضعیت ، امریکا را وادار کرده است از چین پول قرض کند تا تجهیزات نظامی پیشرفته تهیه کند و ان را به کشورهای اروپایی بدهد تا در عملیات لیبی از ان استفاده کنند.
این وضعیت بسیار مسخره است.
امریکا بخش اعظم بار مالی ناتو را به دوش می کشد.اگر امریکا می خواهد کشورهای اروپایی را در ناتو فعالتر کند باید از مشارکت مالی اش در ناتو بکاهد.