انقلابيون در ليبي امروز (جمعه) اعلام كردند كه در ادامه پيشروي هاي بيشتر به سوي شرق طرابلس گام بر مي دارند.
به گزارش ايرنا به نقل از خبرگزاري رويترز، اين خبر از سوي انقلابيون ليبي در حالي اعلام شده است كه آنان درخواست پسر معمر قذافي براي برگزاري انتخابات را رد كردند.
درخواست سيف الاسلام قذافي براي برگزاري انتخابات به سرعت از سوي انقلابيون رد شد. گفته مي شود كه آمريكا نيز اين درخواست پسر قذافي را رد كرده است.
براساس اين گزارش، گفته مي شود كه پيشروي هاي انقلابيون به سمت طرابلس كُند بوده اما آنان تلاش ميكنند به سوي پايتخت پيشروي كنند. حملات ناتو نيز تاكنون در خاتمه دادن به فعاليت رژيم قذافي ناكام بوده است.
تلاش انقلابيون براي پيشروي به سوي طرابلس همزمان با افزايش حملات نيروهاي وفادار به قذافي بوده است.
يك سخنگوي نيروهاي فرانسوي در ليبي در اظهارنظري گفت كه انقلابيون در حال كامل كردن پيشرويهاي جديد خود به سوي طرابلس هستند.
وي افزود: اخيرا نيروهاي مخالف رژيم قذافي پيشروي هايي را در چند جبهه داشته اند و اكنون در مسير پيشروي جديد به سوي طرابلس حركت مي كنند.
خبرنگار خبرگزاري رويترز از مصراته گزارش داد كه انقلابيون امروز از اين شهر به سوي مواضع نيروهاي وفادار به قذافي موشك و آتشبار شليك كردند. دستاوردهاي انقلابيون در چند هفته اخير اين نيروها را براي شكست دادن نيروهاي قذافي اميدوار كرده است.
انقلابيون همچنين اعلام كردند كه حمله اواخر روز پنج شنبه به مواضع آنها از سوي نيروهاي قذافي در اجدابيا باعث زخمي شدن 16 نفر از نيروهاي انقلابي شد. يك سخنگوي ناتو نيز اعلام كرد كه نيروهاي ناتو در جريان اين حمله عليه انقلابيون نبوده اند.
همچنين گزارشهاي رسيده حاكيست هواپيماهاي ناتو اواخر روز پنج شنبه حملات خود را به طرابلس از سر گرفتند به طوريكه اواخر اين روز صداي هشت انفجار در اين شهر شنيده شد.
يك نماينده روسيه در طرابلس نيز گفت كه رژيم ليبي بار ديگر اعلام كرده است كه خروج قذافي از قدرت يك خط قرمز محسوب مي شود و نبايد از آن عبور كرد.
يك سخنگوي وزارت خارجه آمريكا همچنين پيشنهاد براي انتخابات در ليبي از سوي پسر قذافي را رد كرد و گفت براي ارائه اين پيشنهاد در اين مقطع زماني دير شده است. مطرح شدن موضوع برگزاري انتخابات از سوي پسر قذافي در حالي مطرح شده است كه نااميدي نسبت به فعاليت هاي ناتو در ليبي همچنان ادامه داشته و برخي حصول پيشرفت هاي ناتو در ليبي را كند توصيف كرده اند.
مقامات ناتو اعلام كرده اند كه آنها ممكن است در صورت ادامه عمليات در ليبي از منابع كافي برخوردار نباشند. برخي از كارشناسان و ناظران در امور ليبي اعلام كردهاند كه قذافي به دنبال سوءاستفاده از هر گونه اختلاف ميان مخالفان رژيم ليبي است. روسيه و چين نيز در بيانيه اي در مورد حملات هوايي ناتو در ليبي ابراز نگراني كردند.