خبرگزاري فارس: كارشناسان حقوقي در آمريكا معتقدند كنگره اين كشور قادر نخواهد بود رئيسجمهور آمريكا را به پذيرش قانون اساسي در مسئله جنگ ليبي متقاعد كند.
به گزارش فارس، شبكه تلويزيوني راشاتودي در گزارشي به اختلاف "باراك اوباما " رئيس جمهور آمريكا و كنگره اين كشور بر سر موضوع قانونيكردن عمليات نظامي در ليبي پرداخت و اعلام كرد كارشناسان حقوقي آمريكا معتقدند نمايندگان كنگره قادر نيستند دولت اوباما را براي پذيرش حداقل قانون اساسي اين كشور متقاعد كنند چرا كه راههاي زيادي براي دور زدن قانون از سوي دولت وجود دارد.
راشا تودي تصريح كرد: "به نظر ميرسد دولت اوباما به طور گسترده از اين شيوههاي قانونگريز استفاده ميكند. "
اين گزارش با اشاره به اينكه اگرچه گروه كوچكي از نمايندگان آمريكا پا را از انتقادهاي شفاهي فراتر گذاشته و قصد دارند تا اوباما را به دليل تخطي از قانوناساسي بازخواست كنند، تصريح كرد: هر كسي در آمريكا ميداند چنين اقداماتي در روند قانوني با مشكلات فراواني مواجه خواهد شد و سرانجام به كنار گذاشته ميشود. بر اساس تصميم ديوان عالي آمريكا، نمايندگان كنگره صلاحيت طرح دعوي عليه رئيس جمهور را ندارند.
راشاتودي ادامه داد: "اين موضوع خيليها را نگران كرده كه آيا نمايندگان آمريكا قادر هستند به طور موثري نمايندگي مردم كشورشان را بر عهده داشته باشند يا خير؟ "
در حالي كه آمريكا مدعي شده عمليات نظامي درليبي به منظور برآوردهكردن نيازها و خواستهاي شهروندان ليبيايي است، اما به نظر ميرسد سران كاخ سفيد به خواست اكثريت شهروندان خود كه مخالف انجام هرگونه عمليات نظامي در ليبي هستند، توجه نميكنند.
كنگره آمريكا معتقد است دخالت آمريكا در جنگ عليه ليبي نقضكننده قانون "اختيار جنگ " در آمريكاست و تداوم آن مستلزم تصويب قانوني طرح از سوي نمايندگان كنگره است.
با وجود گذشت بيش از 2 ماه از آغاز جنگ ليبي، اوباما از اطلاق واژه "جنگ " خودداري كرده و معتقد است عمليات در ليبي جنگ محسوب نميشود، زيرا هيچ نظامي آمريكايي در خاك ليبي وجود ندارد و نيروهاي دريايي و هوايي آمريكا در ليبي تا حد زيادي نقش حمايتي از عمليات تحت رهبري ناتو را ايفا ميكنند.
مجلس نمايندگان امريكا با تصويب قطعنامهاي "غيرالزامآور " از اوباما به دليل ناتواني در ارائه "دلايل قانعكننده " براي عمليات در ليبي انتقاد كرده و خواستار شفاف سازي در خصوص اين مامويت نظامي شده است.
مجلس نمايندگان آمريكا قطعنامه 292 را با 268 رأي موافق در مقابل 145 رأي مخالف به تصويب درآورد كه اين قطعنامه توسط " جان بينر " رئيس مجلس نمايندگان آمريكا معرفي شده بود.