واحد مرکزی خبر / روزنامه کریستین ساینس مانیتور نوشت امتناع باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا از کسب موافقت کنگره در موضوع لیبی واکنش هایی را در امریکا در پی داشته است.
این روزنامه امریکایی امروز در پایگاه اینترنتی خود در مقاله ای به قلم چریل سولیوان نوشت دولت اوباما به علت نحوه برخورد در موضوع لیبی هر روز بیشتر در کشور خود منزوی می شود و این انزوا در درجه اول به علت نقش امریکا در جنگ لیبی و همچنین امتناع دولت از کسب رضایت کنگره برای ادامه عملیات نظامی برضد رژیم قذافی است. در این هفته ادعای کاخ سفید مبنی بر اینکه دخالت امریکا در لیبی به معنی جنگ نیست زیاد مورد حمایت قرار نگرفت.
براساس قطعنامه ای در سال 1973در امریکا رئیس جمهور می تواند به تنهایی کشورش را به مدت 60 روز در جنگ شرکت دهد اما پس از این مدت یا باید برای ادامه جنگ موافقت کنگره را به دست آورد یا 30 روز برای عقب نشینی نیروهای امریکایی فرصت دارد.
منتقدان می گویند این نود روز یکشنبه پایان یافته است. نویسنده این مقاله افزود از دموکرات ها گرفته تا جمهوری خواهان، از مفسران شبکه تلویزیونی فاکس نیوز تا واشنگتن پست و منتقدان همگی استدلال دولت را مبنی بر اینکه اقدامات امریکا تا حد جنگ پیش نخواهد رفت منعکس کردند. این بدان معنا نیست که قطعنامه جنگ قدرت ها در همه کشورها تایید و مورد استقبال قرار گرفته است.
برخی از منابع خبری، مقامات و منتقدان تا حدی از این قطعنامه ناراضی هستند و بسیاری از کارشناسان حقوقی بر این عقیده اند که قدرتی که این قطعنامه به رئیس جمهور برای دستور دادن به نیروهای نظامی داده است وجاهت قانونی ندارد.
جان بونر، رئیس مجلس نمایندگان امریکا گفته است مجلس ممکن است بودجه عملیات نظامی در لیبی را قطع کند.
بعلاوه، ده نفر از اعضای دموکرات و جمهوری خواه این مجلس این هفته به فدرال شکایت کردند که قوه مجریه با ادامه عملیات نظامی در لیبی بدون تصویب کنگره، قانون اساسی و قطعنامه جنگ قدرت ها را نقض کرده است. از طرف دیگر در مجلس سنا، سناتور جان مک کین از ایالت آریزونا و جان کری از ماساچوست قرار است قطعنامه ای را در حمایت از ادامه مداخله امریکا در لیبی ارائه دهند.
جای کارنی، سخنگوی کاخ سفید در این باره گفت دولت اوباما از این قطعنامه حمایت و استقبال خواهد کرد گرچه قابل ذکر است که سناتور ریچارد دوربین، دموکرات برجسته مجلس سنا و متحد دیرین اوباما نیز در این مورد با رئیس جمهور مخالفت کرده است.
او از مداخله امریکا حمایت می کند اما در صورتیکه کنگره با آن موافقت کند. اگر وضع به همین صورت باشد، به سختی می توان گفت که کنگره در موضوع لیبی چگونه برخورد خواهد کرد.
بسیاری از قانونگذاران امریکایی از بی اعتنایی کاخ سفید به کنگره ناراحت هستند.
برخی از مخالفان جنگ یا انزواطلبان سیاسی می گویند هیچ توضیح قانع کننده ای برای ادامه مداخله امریکا در لیبی وجود ندارد.
در حالیکه برخی می گویند اگر مبارزه در لیبی تا 27 سپتامبر، مدت زمانی که دولت اوباما تعهد کرده است در لیبی بماند، ادامه یابد بیش از یک میلیارد دلار برای امریکا هزینه در بر خواهد داشت.