شمال آفريقا

خبرگزاري فارس: امروزه جبهه فرهنگي مقاومت اسلامي از نبود تشكل‌هاي مختلفي كه بتواند منبع الهام راه آزادگان جهان باشد، رنج مي‌برد و متاسفانه نه تنها در ايران بلكه در ساير كشورهاي اسلامي نيز هنرمندي و روشنگري در شانتاژ علاقه‌مندان فكري غرب و شرق است.

به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، «حسين قناديان» رئيس سازمان بسيج هنرمندان پيرامون سفر تعدادي از هنرمندان كشورمان به سوريه و لبنان يادداشتي در خصوص تشكيل شبكه هنري جهان اسلام، بيداري اسلامي، پشتيباني روحي هنرمندان مبارز و . . .را در اختيار خبرگزاري فارس قرار داده كه متن كامل آن به شرح زير است:

سازمان بسيج هنرمندان به عنوان ديده‌بان هنر متعهد و ارزش‌گرا چندي پيش خدمتگزار راه‌اندازي كارواني 30 نفره از هنرمندان براي بازديد از ‌جغرافياي مقاومت در دو كشور اسلامي و عربي سوريه و لبنان بود.
در اين بازديد 7 روزه، 30 نفر از هنرمندان ارزش‌گرا كه از سراسر كشور اسلامي‌مان گردهم آمده بودند، سيمرغ‌وار بر حريم ملائك پاسبان نبرد با خيبريان زمان و دژخيمان صهيونيست احرام تامل و تفكر بستند و ضمن بازديد از جبهه‌هاي مقاومت، اولين بارقه‌هاي تشكيل اتحاديه هنرمندان جهان اسلام را در جريان فرهنگي و هنري كشورمان برافروختند.
واقعيت اين است كه برگزاري اولين اردوي راهيان نور مقاومت براي هنرمندان، هم‌زمان با سالروز آزادي اراضي اشغالي جنوب لبنان از آن اتفاقات نادري است كه با گذشت زمان مي‌توان آثار ارزشمند آن را ارزيابي كرد.
درباره محتواي اين اردو و دستاوردهاي آن كما بيش در رسانه‌ها بحث و گفت‌وگو شده اما به نظر مي‌رسد محتواي ارزشمند اين حركت در كنار جهت‌گيري‌هايي كه در اين سفر معنوي و فرهنگي بدان پرداخته شده، هم‌چنان به اندازه كافي مورد توجه و بحث و بررسي قرار نگرفته است.
در حقيقت مي‌توان گفت، اين اردو كه نويد خجسته استمرار و گسترش آن به گوش مي‌رسد داراي پوسته و مغزي است كه هر كدام از اين بخش‌ها هنوز به اندازه كافي بازشناسانده نشده و با تبيين آن شايد بتوان فصل تازه‌اي از تبادلات فرهنگي و تعاملات هنري هنرمندان ما با ساير هنرمندان جهان اسلام را رقم زد. به نظر مي‌رسد اين بازشناسي بايد از اغراض تا بخش‌هاي مختلف اين سفر را در برگيرد كه مجال اين كار فعلا فراهم نيست اما به طور مختصر مي‌توان به برخي از ابعاد آن اشاره كرد:

1- سفر به بيداري اسلامي
شايد در اولين گام اين سوال مطرح باشد كه اگر قرار است، جامعه هنري را با ابزار سفر با تفكرات و تاملات مرتبط با هنر متعهد آشنا نمود، چرا اولين مقصد كشور لبنان بود؟ در واقع لبنان داراي كدام ويژگي است كه مي‌تواند نقطه آغازين حركت براي ايجاد تعامل هنرمندان جهان اسلام باشد؟
براي درك بهتر پاسخ اين سوال بايد به شرايط جهان اسلام و بيداري كه امروز در دنياي عرب به نام خدا و به نام آزادي از بند استعمار و استبداد رقم خورده، توجه داشت.
همان‌طوري كه مقامات آمريكايي و اسرائيلي بيان نموده‌اند، امروز مهم‌ترين خطر اين خيزش‌هاي اسلامي تبديل سرزمين‌هاي آزاد شده به يك جمهوري اسلامي عربي به شكل و سبك ايران است.
توجه به جغرافياي اين خيزش‌ها نشانگر يك واقعيت كاملا واضح است كه حركت مردم در تونس، مصر، اردن و ليبي به طور كاملا مستقيم و قيام مردم در بحرين و يمن و سعودي به نحو غير مستقيم تابعي از آشتي سران خودفروخته و مغضوب اين ملت‌ها با اسرائيل جنايت‌كار است.
در واقع با مطالعه مواضع سازشكارانه اين حاكمان مي‌توان بدون شك و شبهه گفت، موضوع بي‌توجهي و جنايت عليه ملت فلسطين يكي از ابعاد نارضايتي مردم اين كشورها از سران خود است.
و باز با مطالعه سال‌هايي كه از معاهده ننگين كمپ ديويد مي‌گذرد، متوجه مي‌شويم كه تنها ملت‌هايي كه نگذاشتند هيچ‌گاه اسرائيل خواب آرامي داشته باشد و اين شعله را تا خيزش سال 2011 ميلادي روشن نگه داشتند دو ملت قهرمان سوريه و لبنان هستند.
در واقع سفر به اين دو كشور نه از بابت بازديد از دو كشور همسايه رژيم صهيونيستي، بلكه به عنوان دو كشوري كه نماد مبارزه پيروزمندانه با اين مردار متعفن يعني اسرائيل جنايتكار تلقي شده و همواره الهام‌بخش ملت‌هاي آزاده اسلامي و عربي بوده‌اند داراي اهميت بسيار زيادي است.
به ويژه اين كه ملت‌هاي اين دو كشور به صراحت و آشكار تحركات سي‌ساله اخير خود را ناشي از الهامات معنوي انقلاب اسلامي مي‌دانند و مي‌توان به وضوح تاثير صدور انقلاب اسلامي ايران را در اين دو كشور ديد.

2- توجه به جغرافياي معنوي مقاومت
يكي از محدوديت‌هاي بزرگ نويسندگان، هنرمندان و ساير فعالان فرهنگي هنري كشور، كم‌اطلاعي و كم‌تجربگي درباره موقعيت‌هايي است كه براي ما به لحاظ ارزشي مهم است و لزوم توليد آثار مناسب در شرايط مختلف درباره آن احساس مي‌شود.
بي‌ترديد بازديد هنرمندان يكي از راه‌هاي جبران اين نقيصه براي آنان است و اين حركت سازمان بسيج هنرمندان مي‌تواند فتح بابي تازه براي همه نهادهايي باشد كه فعاليت حمايتي و هدايتي خود را در بعضي مساعدت‌هاي مالي و جشنواره‌اي خلاصه كرده‌اند.
سفر براي هنرمند يكي از مهم‌ترين سرمايه‌هايي است كه نه تنها روح وي بلكه اندوخته‌هاي ذهني و معنوي‌‌اش را براي توليد آثار متنوع ارتقا مي‌بخشد و از اين حيث اردوهاي راهيان نور مقاومت مي‌تواند به عنوان سرمشق مورد توجه قرار گيرد.

3- تبادلات فرهنگي مناسب
طبيعي است كه در چنين ديد و بازديدهايي امكان آشنايي بيشتر مراكز فرهنگي و شخصيت‌هاي فرهنگي فراهم مي‌گردد و از اين حيث تبادلات فرهنگي و هنري انجام خواهد شد كه براي شناخت ملت‌ها از يكديگر و هم‌چنين هم‌افزايي و انتقال تجارت موثر مي‌باشد. به ويژه اين كه در كشورهاي عربي به دليل پيوستگي زباني حيطه بزرگي از جهان اسلام، اطلاعات و امكانات ارتباطي و شبكه‌اي فعالان هنر و رسانه تا حدود زيادي گسترده‌تر است و نزديك شدن به هر يك از اين شبكه‌ها مي‌تواند تاثير‌گذاري بزرگ‌تري را رقم بزند.
در همين زمينه بهتر است بدانيم كه مثلا در حوزه نشر بيروت يكي از قوي‌ترين و قديمي‌ترين كانون‌هاي خاورميانه به شمار مي‌رود و به همين دليل نزديك شدن به چنين كانوني براي همه هنرمندان دروازه ورود به دنياي نشر جهان عرب است.

4- پشتيباني روحي هنرمندان مبارز
در دنيايي كه رسانه‌هاي صهيونيست‌محور، تمام سعي خود را در جهت القاي انزواي مقاومت اسلامي مصروف نموده‌اند توجه به هم‌افزايي روحي بين نيروهاي فعال در جبهه هنر و رسانه مقاومت اسلامي بسيار مهم و موثر تلقي مي‌شود.

5- تشكيل شبكه هنري جهان اسلام
شايد مبارك‌ترين خبري كه در دل خود نويد استمرار اردوهاي راهيان نور مقاومت را داشت و در عين حال مي‌تواند مقدمه بازديد هنرمندان مسلمان از كشور اسلامي‌مان باشد، موضوع تشكيل يك اتحاديه غير دولتي و داوطلبانه از هنرمندان جهان اسلام است.
امروزه جبهه فرهنگي مقاومت اسلامي در سراسر جهان از نبود تشكل‌هاي مختلفي كه بتواند منبع الهام و هادي راه آزادگان جهان باشد، رنج مي‌برد و متاسفانه نه تنها در ايران بلكه در ساير كشورهاي اسلامي نيز هنرمندي و روشنفكري در شانتاژ علاقه‌مندان فكري غرب و شرق است.
به همين دليل تشكيل جبهه فرهنگي هنري كه بتواند حركت هنرمندان در راستاي صيانت از مرزهاي فكري و جغرافيايي سرزمين‌هاي اسلامي از استعمار و استبداد باشد، حركتي است كه مي‌تواند در دل خود محاصره سياه تفكرات وارداتي را در ساحت هنر بشكند و زيبايي‌هاي جديدي را فراروي ديدگان جامعه اسلامي و در نهايت جامعه بشري قرار دهد.
موضوعي كه درباره مباني تئوريك و گام‌هاي عملي آن به‌زودي حرف‌هاي جديدي خواهيم شنيد. ان‌شاء‌الله


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران