واحد مرکزی خبر / یک روزنامه روسی نوشت دیروز نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در مورد نحوه رفع بحران لیبی با مقامات این کشور گفتگو کرد.
روزنامه اینترنتی روسی نیزاویسیمایا گازیه تا با اشاره به این که میخاییل مارگلف پیش از سفر به طرابلس در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرده بود هدف سفرش بررسی احتمال حل و فصل صلح امیز مناقشه است و درعین حال اعتراف کرده که پیشرفتهای به دست امده برای اغاز گفتگو بین دو طرف مناقشه به هیچ وجه قابل توجه نیست ولی روسیه همچنان بر انجام گفتگو و اتش بس تاکید دارد افزود مارگلوف که پس از سفر به بنغازی و دیدار با رهبران مخالفان و گفتگو با پسرعموی قذافی در قاهره به طرابلس سفر و با مقامات دولت لیبی دیدار کرده یاداور شده که مخالفان لیبیایی اماده موافقت با باقی ماندن قذافی در کشور پس از کناره گیری وی از قدرت هستند ولی خود قذافی امادگی چنین چیزی را ندارد.
وی پس از گفتگو با بغدادی محمود نخست وزیر و عبدالعاطی العبیدی وزیر امور خارجه لیبی یاداور شده که دولت لیبی تنها پس از اتش بس امادگی گفتگو درمورد اینده را دارد و مایل است در یک کشور بی طرف ازجمله مالت، مصر یا تونس گفتگوهای داخلی را اغاز کند.
البته مقامات لیبیایی مانند طرف روسی برنقش مهم اتحادیه افریقا تاکید دارند و این نکته را منتفی نمی دانند که پس ازاغاز روند حل وفصل مناقشه ماموریت مشترک اتحادیه افریقا و سازمان ملل به منظور نظارت بر تحویل سلاح توسط طرفهای متخاصم و نیز انجام گفتگوهای سیاسی درمورد مصالحه ملی شروع شود.
مارگلف همچنین یاداورشده که به عقیده مقامات لیبی کنترل امنیت درخاک کشور باید بر عهده پلیس غیرنظامی قرار گیرد.
ضمنا دراینده سیاسی این کشور جایی برای قذافی وجود ندارد. نیزاویسیمایا گازیه تا در ادامه به بررسی این موضوع می پردازد که قذافی و یاران نزدیکش اوضاع فعلی را چگونه ارزیابی می کنند؟ سیف الاسلام پسر قذافی در گفتگوی روز گذشته با روزنامه کوریه ره دلا سرا اظهار داشته برگزاری انتخابات تحت نظر ناظران بین المللی طی سه ماه اینده می تواند یکی از بهترین راههای خروج از بن بست باشد و اگر قذافی شکست بخورد کناره گیری می کند.
وی در عین حال اعتراف کرده که رژیم پدرش مرده است.
وی لیبی را در اینده یک کشور فدراتیو با خودمختاری قوی وقدرت مرکزی ضعیف می بیند.
هفته گذشته گزارشهایی دال بر ارسال پیامی توسط قذافی برای مقامات امریکا به منظور اعلام امادگی برای گفتگو با شورشیان با مشارکت واشنگتن منتشر شد ولی خبری درمورد پاسخ طرف امریکایی منتشر نشده است.
درهرصورت اگر قذافی چنین پیشنهادی مطرح کرده باشد واکنش ناتو روشن است: حمله هوایی مجدد.
ولی اگر مقامات امریکا قصد دادن پاسخ به قذافی را نداشته باشند باز هم مایل نیستند قانون مربوط به اختیارات نظامی را با شرکت در عملیات نظامی علیه لیبی نقض کنند.
این درحالی است که به عقیده دمیتری راگوزین نماینده ویژه روسیه در ناتو این سازمان درحال تدارک عملیات زمینی در لیبی است و برخی خبرنگاران حاضر در این کشور متوجه حضور نیروهای ویژه غربی و کارشناسان نظامی شده اند که به انگلیسی حرف می زنند.
مقامات کاخ سفید تاکید می کنند که رئیس جمهور امکان تمدید عملیات لیبی را بدون موافقت کنگره دارد.
در شرایطی که اوباما هنوز موفق به ارام کردن کنگره نشده گروهی از نمایندگان دمکرات و جمهوریخواه شکایتی دال بر نقض قانون اساسی توسط رئیس جمهور و وزیر دفاع تسلیم دادگاه کرده اند.