استاد علوم سياسي دانشگاه "قاهره" مصر از عملکرد نامناسب شوراي عالي نظامي اين کشور و ناتواني آن در مديريت درست امور سياسي انتقاد کرد.
"حسن نافعه" در گفتگو با شبکه خبري العالم با اشاره به مسئوليت شوراي عالي نظامي مصر در بوجود آمدن پيچيدگي و ابهام کنوني در وضعيت سياسي اين کشور گفت: اين وضعيت به علت عدم آمادگي روحي شوراي عالي نظامي مصر براي به عهده گرفتن مسئوليت ها ايجاد شده است.
وي افزود: اگر شوراي عالي نظامي از زمان سرنگوني "حسني مبارک" درباره مسائل مرحله انتقالي و چگونگي اداره آن احاطه و اشراف کامل داشتند؛ مي توانستند روند امور را به شيوه ديگري مديريت کنند.
نافعه تصريح کرد: شوراي عالي نظامي مصر تاکنون آمادگي کافي نداشته است و روند مسائل به يک "توپ زهرآلود" تبديل شده که همگان تلاش مي کنند تا آن را به ديگري پاس دهند.
نافعه با انتقاد از نحوه همه پرسي درباره اصلاحات قانون اساسي گفت: در اين همه پرسي به هشت اصل از اصول قانون اساسي رأي داده شد و اين در حالي است که قانون اساسي 63 اصل دارد.
وي افزود: قانون اساسي با اين وضعيت به دو بخش تقسيم شده است که درباره بخشي از آن همه پرسي انجام شد اما بخش ديگري از آن هنوز مسکوت مانده است و ما تا اين لحظه از ديدگاه مردم درباره اين بخش اطلاعي نداريم.
نافعه با بيان اينکه "مسأله اصلي ايجاد نظام دمکراتيک در مصر است"، گفت: نقشه سياسي مصر تدوين نشده و احزاب سياسي براي تضمين برپايي سيستم پارلماني وجود ندارند لذا کشور آمادگي برپايي نظام پارلماني را ندارد و به همين دليل ساختار مناسب تر براي جامعه و ملت مصر، ترکيبي از نظام پارلماني و رياست جمهوري است.
وي درباره دستگيري "حسين سالم" بازرگان مصري و دلال معامله فروش گاز مصر به رژيم صهيونيستي در اسپانيا اظهار داشت: مبارک مسئول اصلي اين معامله است و در اين معامله دو تخلف بزرگ صورت گرفته است که نخست فروش گاز به قيمت بسيار اندک و تمديد قرارداد به مدت طولاني و دوم ارتباط دادن قرارداد صدور گاز با معاهده سازش "کمپ ديويد" است.
نافعه در پايان از وزارت امور خارجه مصر خواست تا يادداشت تفاهم هاي مرتبط با اين قرارداد فروش گاز را منتشر کند.